reklama

Grudzień 2011

reklama
hahaha, Mła ja niestety jestem cipa w takich sprawach...jak ktoś nie chce , to nie... chyba bym się nie zrelaksowała, wiedząc , że babcia z musu małego wzięła...

Asko - ojej, współczuję - oby mały mógł chodzić do przedszkola!

Sosnowiczanka- śliczne słodziaki:tak:

rojku - mam nadzieję, że to tylko błąd pomiarowy !

a_gala - zdrówka dla małej!!

U nas dziś wczesna pobudka, zimno brr
Moje auto nadal w naprawie, więc jestem cały dzień uziemiona w domu :wściekła/y: Znowu kasa pójdzie ehhh

Kupinosia - my jedziemy na Słowację do Tatrzańskiej Jaworzyny, hotel Kolowrat: Luxusný hotel vo Vysokých Tatrách | Hotel Kolowrat w terminie 8-11 listopad.
To ramach naszej 10 rocznicy ślubu, którą mieliśmy. Dzieciaczki jadą z nami, bo tam w baseniku będą sobie szaleć:)

Sosnowiczanka - ale malunie słodziaczki, piękne.
Rojku - za dużo nie myśl, wszystko będzie dobrze, jeszcze troszkę i sama się przekonasz jak Niunia wyskoczy.

Asko - współczuję zawirowań, dobrze, że u dzieci goja się szybko takie urazy, ale chyba najgorsze jest to, żeby uzmysłowić Małemu, że ma uważać.

Mła- z łapaniem siusiu nie pomogę, sama bym nie wiedziała co i jak...a wtedy z tym telefonem to nie przesadzam ! Akurat wtedy dzieci siedziały w samochodzie jak ziarenka kukurydzy na rozgrzanej patelni a do tego Twój głos taki spokojny, wyciszony. Usypiałaś wtedy Emi ? :) a właśnie jak Emilka, nadal macie ciężkie nocki ?
Agapa- skoro Twój P jest taki to musisz walczyć o swoje dla siebie i otoczenia
kota- Kasia mówi jajo na piłki ;)
sosnowiczanka- słodkie te szczeniaczki, spora rodzinka :)
Milva- przywiązujesz sie do wszystkich swoich piesków ?
Asko- ale niefart :( koleżanki synek w przedszkolu 5latek zleciał ze schodów, też sie potknął
Rojku- brzusio piękny ! Ja sie nie moge doczekać Twojego porodu a co dopiero Ty...
Takie zaniedbanie ! co oni naszej żabci zrobili !

W poniedziałek byliśmy w CH kupić Oli buty zimowe. Teściowa pojechała z nami z myślą że przy okazji kupi sobie spodnie. Chodziłyśmy po moich sklepach i gucio. Babcia stwierdziła że to "same szmatławce dla chudzielców " :) Nie mam pojęcia gdzie można kupić dla 60 latki portki w rozmiarze 46-48. Szczerze bym chciała jej pomóc ! a małż miał przeczucie że dziadki kręcą i coś złego sie dzieje. Wróciliśmy i okazało sie że teściu od tygodnia w szpitalu. Wode z płuc ściągają. Codziennie teraz lata do szpitala w odwiedziny. Dobrze chociaż że dzieci znośne

Kupinosia-sprobujcie moze w CA lub HM ,tam sa specjalane dzialy stworzone dla kobiet puszystych.
Sosnowiczanka - zastanawiam sie nad lego duplo images.jpgAlan strasznie lubi ciuchcie juz nie wspomne o bajcie "Tomek i przyjaciele",ostatnio bylismy u kolezanki gdzie cora ma domek Duplo i mlody ukladał ,wiec zainetersowanie jest , mamy klocki w domu trylko duze ale on sie nimi kompletnie nie bawi...Śliczne pieski szkoda ze tak daleko odemnie mieszkasz bym zamowila jednego:Pzastanwiam sie nad jakims psiakiem w domu:Ptylko M jest sceptycznie nastawiony do tego pomyslu:/
Asko-szybkiego powrotu do zdrowia dla Kamilka,
Mła-ja takze nie pomoge choc pobieram mocz u Marcelego razy w miesiacu ale u niego jest latwiej :P

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 46
mła ja małej pobierałam mocz jakis miesiac temu ale wlasnie tym woreczkiem przyklejonym do pipki i sie szybko udalo mala dostala nowa zabawke ktora sie zajela a ja wtedy przykleilam ten woreczek i wiesz co pocieralam jej nozki zima woda i po 10 min bylo siusiu w woreczku a moze tak puscic Emi na golasa z golymi nozkami i chwytac jak bedzie sikac
rojku sliczny brzuszek taki zgrabny:))
sosnowiaczanka nie wiem ile bede jeszcze karmic hmm jak mowie ze nie ma cycusia to darcie rzucanie dopoki cycy nie dostanie:(( a pieski sliczne :))
asko biedny Kamil kurka naprawde jka nie urok to sraczka:((mam nadzieje ze obejdzie sie bez gipsu

zdrowka dla malych i duzych:**

Cześć. byłam dziś na rozmowie u wójta. Dowiedziałam się tyle, że u nich sytuacja jest naprawdę nie ciekawa.Dom drewniany, bez wody, dach do remontu. Podobno od zewnątrz próbowali obłożyć go styropianem, ale ogólnie to średniowiecze. Ona jest jedną z dziewięciorga dzieci w swoim domu, ale rodzina się nią nie interesowała. Teraz po śmierci jej męża podobno rodzina zaczęła się interesować, jakoś tam chyba chcą pomóc, ale nie wiadomo na jak długo. Jej rodzina podobno sobie nieźle finansowo radzi. Ktoś z rodziny zaproponował jej przeprowadzenie się gdzieś na lepsze warunki czy żeby się do kogoś z rodziny wprowadziła-nie wiem dokładnie. W każdym bądź razie póki co kobieta nie może dojść do siebie po tym co się stało, nie ma z nią żadnej rozmowy, przeżyła to strasznie. Jeśli kobieta zdecyduje się tu zostać to wójt pow. że doprowadzą jej wodę bezpłatnie. Mam iść do niego gdzieś za tydzień i on mi powie co się dowiedział. Pow. mu że jakby co to jestem chętna do organizacji zbiórki w różnej formie. Podziękował mi za zainteresowanie. Acha i pow. że ubran to gmina ma po czubek nosa. Myślę że jakby co to bardziej by jej była potrzebna żywność długoterminowa i np. środki czystości itp. Jak będę wiedziała coś więcej to napiszę tutaj i kto będzie chciał to pomoże

Hej:)

Wróciłam z ćwiczeń, normalnie wszystko mnie boli. Jutro chyba zrobię sobie wolne...
Pieseczki moje spią. Wazyłam je dzisiaj, i tak: Pierwszy który sie urodził wazy 15 dag, drugi 21 a trzeci 24! Jest największy (największa;)) Ale co sie dziwić, cały czas je, nawet gdy dwa pozostałe spią:) Słodziaki moje:)))

Ewka chętnie pojechałabym z wami w te Tatry, jednak z Alanem, zgodnie z M stwierdziliśmy, nigdzie sie nie wybieramy, dopóki nie nauczy sie chodzić :P
Ale wyjazd na pewno bedziecie miec super!

Kupinosia nie wiem jak w twoim miescie, ale u mnie w C&A jest dział dla puszystych, do rozmiaru 50 chyba, tak samo w H&M.

Phelania super te klocki, moze i ja takie kupię Alankowi..?

Asko biedny Kamilek ;( Oby szybko rączka wróciła do swojej formy!

Mła to ciezka sprawa a tym pobraniem moczu :/
Alan jak miał pobierany gdy byliśmy w szpitalu, to taki woreczek sie przyklejało i wkładało siusiaka, ale u dziewczynki to hmmm... A jakbyś włączyła Emilce jakąś bajkę to nie usiedziałaby chwile na nocniku???

Rojku Trzymam kciuki za Hanulkę, zeby w następnym badaniu wszystkie wymiary sie wyrównały!

Dzięki za Wasze pomysły! Sosnowiczanka, niestety Emę bajki tak średnio interesują. Woli książeczki, zna na pamięć każde ostatnie słowo w wersach z Pana Pomidora, ale to wszystko w locie - na stojąco, biegająco, skakająco :) Malenstwo, a Tobie gratuluję sukcesu :) Na golaska jej po domu niestety nie puszczę, bo u nas jest dość chłodno. Łysa, szukam tego cuda :)

Biedna Żabcia :( Mam nadzieję, że przez to dodatkowe cierpienie pozwie dziadów i dostanie solidne odszkodowanie. Co najmniej na porządną wyprawkę.

Kupinosia, nie. Ema wtedy nie spała. Bawiła się chwilowo z tatą :) I ponawiam pytanie. Jaką herbatkę dajesz dziewczynkom? W jakiej temperaturze?

Milva, oby naprawa Twojego auta okazała się drobiazgiem za półdarmo ;) A z teściową ja bym się zastanowiła. Zresztą to nie Ty byś negocjowała/prosiła, tylko szanowny Pan Towarzysz :D

Kota, Phelania, podziwiam Was za to, że już zaczynacie myśleć o trzecim. Nie wiem, czy bym się ogarnęła z takim towarzystwem ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry