reklama

Grudzień 2011

reklama
inka - dużo zdrówka dla Aleksego. my się dopiero co "wygrzebaliśmy" z zapalenia oskrzeli, więc nie zazdroszczę :-(

Ja chyba dziś po południu skoczę na fitness, a młodą zostawię w salce zabaw, która jest w klubie do dyspozycji. Już raz tam była i tak jej się spodobało, że do domu nie chciała isć :-)

Nie lubię zmian, nowy wygląd forum jak dla mnie mało czytelny :baffled:
Pogoda okropna, wieje strasznie - znowu dzień w domu nas czeka , mały wynudzony na maxa. Mnie chyba jakieś jesienne znużenie dopadło, zero energii...:crazy:

Inka, zdrówka dla Was!

Milva, Ema od kilku tygodni uwielbia bawić się taką układanką-alfabetem. Przy okazji nauczyła się już kilku literek (choć na "M" mówi "m jak Ema" :D) Może Bartuś też by się chwilę zajął Puzzle drewniane literki - | Mama Bloguje A jak nie układanka, to garaż, o którym pisała Phelania w wątku o prezentach urodzinowych. Bardzo lubi też rurę, czyli połowę z tego zestawu (w domku też się bawi, ale szybciej się nudzi). Mamy taki, tylko bez tipi ZESTAW NAMIOTY NAMIOT TUNEL WIGWAM 3W1 domek 8711 (3648992649) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

P.S. Zaglądnijcie do skrzynek mailowych. Dostałam z Rossmana info o darmowym prezencie dla małej - jakaś układanka.

Na początku dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków !!!

Milva jak dla mnie nowy wygląd forum jest beznadziejny nie podoba mi się strasznie.

Na dworze zimno deszczowo i wietrznie także siedzimy w domku bo mi się samej nie chce wychodzić w taką pogodę bo Kacperka osłonię w wózku a Maciusia szkoda ciągać na piechotę. Mój syn od kiedy mało jeździ w wózku jest w siódmym niebie kiedy idziemy do shoppingu z M i bierzemy mu wózek siedzi w nim caluteńkie zakupy nawet jak chodzimy 3 h normalnie nie ma uciekania i ganiania za nim święto :-)To samo w supermarketach gdzie zawsze uciekał i szalał wchodzimy każe sobie brać wózek i wtawić fotelik z Kacperkiem a potem on wsiada w siodełko i całe zakupy spokój.
Ostatnio Maciuś się drze na mnie i M jak za wolno wstajemy do Kacperka jak płacze to Maciuś tak śmiesznie się drze i albo pokazuję żeby mu zrobić mleko albo daję pampersa Kacpra cwaniak mały.
Wczoraj wyciągnęłam matę edukacyjną ... nie obyło się bez lekkiej awantury ze strony Maciusia bo chciał się bawić tylko jego zabawa polegała na wyginaniu pałąków z zabawkami.

No i u nas kolek ciąg dalszy nic nie skutkuję jak kolka złapie żadne masowanie, nagrzewanie i przytulanie no i kropelki też chyba nic nie dają dzisiaj spróbuję wody koperkowej a jak nie to będę musiała kupić Sab simplex ponoć to cudowny lek na kolki. Serce pęka widząc jak mały płaczę a na jego twarzy widać ból a ja jestem wtedy bezradna nie umie mu pomóc :-(

Ja bb używam tylko na iPhonie i tutaj nic sie nie zmieniło ale z ciekawości wejdę na kompie.
Dzis w ddtvn był program o mojej koleżance z bb, wcześniej także mojej profesorki na uczelni i jej Franku.
Dzielnyfranek.blogspot.com

Żabcia ja wszystkie buteleczki z Sab simplex dałam Bratowej i pomogły małej Zu. Zapytam czy jej coś zostało i dam Ci znac. Ale jak masz możliwość kup je. Dostępne są w Niemczech.

ja też uważam że ta nowa szata graficzna bb jest beznadziejna :/

Ola od 1 października chodzi we wt i czw na zajęcia muzyczno rytmiczne do szkoły muzycznej. Podoba jej sie bardzo a tak sie awanturowała że nie pójdzie tam, - nie bo nie ! Małż spasował, ja byłam bardziej zawzięta. Wiem, nic na siłę. To ma sprawiać jej przyjemność, no ale łyknęła :) Zajęcia na sali gdzie małż miał kiedyś egzamin. On skończył tam właśnie PSM I stopnia i uważa że to Kasia ma lepsze poczucie rytmu.Dla mnie liczy sie fakt że spotkania fajne. Stymulują mózg jakby nie było. Dzieci oswajają się z różnymi instrumentami i dobrze sie przy tym bawią.

Z małą uwielbiam chodzić po sklepach z butami. Ona tak fajnie stanowczo doradza - mama nie, te nie ! oo te :) i wszystkie odstawia (nie koniecznie ) na swoje miejsce i z jaką powagą to robi !

Ide lulać małą, obiad - bigos sie rozmraża.

reklama
Hej

Mnie ten nowy wygląd tez sie wogóle nie podoba!

Ja juz po pracy, obiadek mieliśmy z wczoraj, wiec juz zjedzony.
Jak M wróci to do sali zabaw sie wybierzemy, niech sie łobuz wybiega do woli, bo na dworze paskudnie, no ale listopad, wiec czego sie spodziewac... A wieczorem idę na Bokwę :)

Aśko pieski dziś dostały pierwszy raz suchą karmę, namoczoną w wodzie, Royal Starter, dla psów małych ras, jadły ze smakiem:)
Są tak kochane, cudowne... Nie wiem jak zniosę rozstanie z nimi... Jeszcze trzy tygodnie i będę płakać jak bóbr :-(

Inka wspołczuje choróbska Aleksego... Zdrówka dla was wszystkich!

Zabcia biedny Kacperek... Obu kolki szybko przeszły, nam na kolki pomogły tez rurki- Windi. Jakby mały miał problem z kupką to naprawde polecam.

Kupinosia w tych zakupach to masz super, dziewczyny zawsze doradzą! U mnie teraz M mówi "chodz juz" a jak Alan bedzie wiekszy to bede pewnie słyszeć tez "mama, chodz juz" :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry