Izu, mnie zmotywowała Kupinosia i jej wizyta u logopedy. Postraszyła seplenieniem w przyszłości, czego oznaką może być właśnie mówienie "s" z języczkiem wystawianym między ząbkami - to nawyk po piciu z butli (Kupinosia, mam nadzieję, że nic nie przekręciłam). U nas dokładnie tak jest.
Dziewczyny polecały te kubeczki
Tommee Tippee Explora Bidon Łyczek 12mies+. 330ml (3606145953) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Wystarczy popatrzeć ile osób je kupuje, żeby uwierzyć, że coś w tym jest
Muszę Ci powiedzieć, że Tymek jest jednym z nielicznych, który pije w nocy mleko. Dokładnie tak, jak moja Ema. U nas sposób na wodę nie sprawdził się. Skończyło się tym, że pije najpierw mleko, a potem trochę wody :/ Nie mam odwagi brać małej na przetrzymanie, bo wszelkie próby kończą się płaczem. Już nawet podawałam zimne mleko, żeby nie było takie fajne, ale i tak nie działa. Ja nie mam pomysłu.
No i oczywiście pamiętam, że Tymek to jedno z "moich" dzieci, tak samo jak pamiętam rockendrollową ciężarówkę w trampkach na tle pięknej jesieni
Emka nie robi kupy na nocnik, więc nie jest aż tak niesamowita

, za to ostatnio lubi używać określenia "rzeczywiście" i co chwilę znajduje powód żeby go użyć "tatuś jest w pokoju? Rzeczywiście tatuś jest w pokoju"

Z bajek zna na pamięć Pana pomidora, a dzisiaj zaskoczyła mnie piosenką (recytowaną) "Stary niedźwiedź mocno śpi". Też już zna całą. I nie chce żeby jej śpiewac. Do M ostatnio wypaliła "Tatusiu, nie śpiewaj tak bydko, Ema nie lubi"