• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

sergi ja miałam to samo ze 2 tyg temu też byłam w szoku bo niby już mamą raz byłam ale taka akcja pierwszy raz mnie zaskoczyła teraz w staniku śpię i wkładki noszę niestety tak mam cały czasod jakiegoś 33 tc MASAKRA:szok:

Gosia, ja mam "przeboje" z siarą od 20tc, w ciągu dnia bez wkładek się nie obejdzie, ale też pierwszy raz mnie tak "zalało" w nocy :sorry: ;-) No nic - uroki ciąży... Chyba musiałam mieć jakiś fajny sen o dzidziusiu, bo niestety ale nie pamiętam nic ;-)

reklama
No to wykonałam minimum na dzień dzisiejszy :) sprysznicowałam kwiaty liściaste, bo już kurz je obsiadł, powycierałam, nastawiłam pranie i zrobiłam pierogi ruskie :) także teraz odpocznę i będę monitorować, czy na konto męża wpłynęła wypłata, jak tak to jadę po niego i na zakupy comiesięczne (mąka, mleko, cukier, olej itd, itd), jak nie, to jutro :)

Inka - w 100% popieram, trzeba postawić babe do pionu!
Sergi - o matko! :szok: dobrze, że ja ie mam takiej "nawałnicy". Zdarza mi się tylko na staniku zauważyć plamki, całe szczęście :)

Bardzo dziękuję za życzenia :) Z okazji urodzin leżę w łóżku i wcinam ciastka i mandarynki :D

Rano byłam jeszcze w szpitalu na ktg i usg, ale wszystko u małej w porządku, AFI urosło mi do 10cm więc następna kontrola dopiero za tydzień :) Ale wkurzyłam się siedząc tam w poczekalni kiedy czekałam na opis ktg, siedziały tam te baby wszystkie ciężarówki i znalazły sobie temat o wszystkich nieszczęściach jakie mogą się zdarzyć w dużej ciąży. Już im chciałam powiedzieć, że głupota to też nieszczęście i chyba wszystkie je spotkało skoro sobie takie pogawędki urządzają. Ale ugryzłam się w język i czytałam sobie spokojnie swoją gazetę.

Byłam też dziś u okulisty i dostałam zaświadczenie, że mogę rodzić SN :-D

Po południu idę M odebrać z pracy żeby przytargał do domu zakupy bo wieczorem mam gości i muszę coś przygotować. Chciałabym zrobić jakąś nową sałatkę, której jeszcze nie znamy, ale nie wiem jaka jest szybka, fajna i niedroga :rofl2:

hej, ja sie tylko melduję, bo chwilowo oczywiście glowa pełna roboty a i w rękach nie mniej, obdzwaniam za oknami itp itd, mały szaleje, w nocy też mi dał popalić do tego do katarku chyba zaczyna sie pojawiac ranny kaszelek, a i mnie nie ominął cudowny zaszczyt smarkania do chusteczek tym razem. Dzis załatwiam formalności związane w budową z domu przez net i tel, a jutro ruszam do banku, księgowej i po paru firmach z oknami, więc czeka mnie ciekawy dzień.
Moja księżniczka podobnie jak i synek upodobała sobie aktywną noc i jak tylko w końcu Kamil usypiał to ona dla odmiany walila mi po prawym boku.
Do soboty włącznie z pewnością posiedzę u teściow wiec będę sie regularnie meldować;p;p moze z jakimś przejawem wiekszej aktywności...

dziewczyny powodzenia na wizytach!!!!!

mamaOskarka... nie zazdroszczę.. przeczytałam co się dzialo i zdębiałam, mamy ten sam termin podobnie jak Ty pewnie myślałabym że dzidzia za mała i nei poradzi sobie, oby jeszcze wytrzymac kilka tyg. Wam w tej sytuacji życzę tego podwojnie.
freiya sto lat!!!!

zmykam robić herbatkę robotnikom i położyć małego bo już mu sie maruder włączył.

Freya- NAJLEPSZEGO!!!

U Mnie dziewczynki nie jest kolorowo. Przez ost. dni planowałam tyle zrobić dla maleństwa, umyc łóżeczko, pozamawiac materacyki, ewózki itp...
Wczoraj jak się kładłam do łóżka zaczęło Mnie boleć podbrzusze - małą strasznie się kręciła i zeszła główką dość nisko- jak dla Mnie stanowczo za nisko.
Wzięłam no-spe jakoś usnęłam a od rana to samo:zawstydzona/y:
Nie wariuje aż tak by bolało ale każda zmiana pozycji jest niekomfortowa i odczówam to w podbrzuszu. Więc dla naszego bezpeiczeństwa do 15 nie wstaje z łóżka a o 16.20 mam lekarza i zobaczymy co powie...
Boję się ze poleci znowu leżeć do końca ciąży (leżałam do 16 tc) i nie da zaśw. do szkoły rodzenia.... ale co ma byc to będzie.
A teraz dwa mega pytania:

Czym najlepiej wyczyścić i odświeżyc łóżeczko dla dzidziuśka?
Czym się różni wózek Tako Jumper gt od Tako Jumper X -
bo szukam i nie moge ogarnąć?

Będę serdecznie wdzięczna za pomoc.

Freiya zrób "sałatkę na winie" - co się nawinie, to do sałatki ;-) A tak serio, to znam jeden taki "elastyczny" przepis ;-) Makaron z 2 zupek chińskich pokruszyć i podprażyć 5 minut na złoto na suchej patelni, dodać sałatę pokrojoną (albo kapustę pekińską), kukurydzę, cebulkę, czerwoną fasolkę, ze 2 ogórki małosolne, paprykę lub dwie, do tego majonez ;-) Doprawić :-) Banalnie łatwa, szybka, z jakiegoś składniku można zrezygnować albo dodać inny ;-)

Nereida leż spokojnie i czekaj na wizytę - mam nadzieję, że to nic poważnego! A z wózkami niestety nie pomogę... :-(

Asko odzywaj się, odzywaj :tak: Miło sobie pogawędzić :-)

Ostatnia edycja:
Bardzo dziękuję za życzenia :) Z okazji urodzin leżę w łóżku i wcinam ciastka i mandarynki :D

Rano byłam jeszcze w szpitalu na ktg i usg, ale wszystko u małej w porządku, AFI urosło mi do 10cm więc następna kontrola dopiero za tydzień :) Ale wkurzyłam się siedząc tam w poczekalni kiedy czekałam na opis ktg, siedziały tam te baby wszystkie ciężarówki i znalazły sobie temat o wszystkich nieszczęściach jakie mogą się zdarzyć w dużej ciąży. Już im chciałam powiedzieć, że głupota to też nieszczęście i chyba wszystkie je spotkało skoro sobie takie pogawędki urządzają. Ale ugryzłam się w język i czytałam sobie spokojnie swoją gazetę.

Byłam też dziś u okulisty i dostałam zaświadczenie, że mogę rodzić SN :-D

Po południu idę M odebrać z pracy żeby przytargał do domu zakupy bo wieczorem mam gości i muszę coś przygotować. Chciałabym zrobić jakąś nową sałatkę, której jeszcze nie znamy, ale nie wiem jaka jest szybka, fajna i niedroga :rofl2:

Freiya absolutna racja!!! Głupotą jest nakręcać się takimi rozmówkami, bo zamiast cieszyć się tym wspaniałym stanem niepotrzebnie się nakręcają. Ja pomimo wszystko staram się myśleć pozytywnie i nie chcę dać się przez to zwariować.

reklama
nereida z tego co wiem to gt to jest starsza wersja jumpera, przyznam szczerze że nei wiem do konca jak jest roznica ale jak ja kupowałam mojego jumper x dla Kamilka to mi sprzedawca mówił że w gt są mniejsze kółka przednie, i jest ciut ciężej jezdzic w dziwnych trudnych miejscach i zimie tym samym. nic poza tym nei pamiętam. bo wyglądem byly podobne, aaa i ramę jumper x już tez miał ponoc bardziej wyprofilowana, a najnowszym modelem tako bardzo podobnym do jumperów jest tako warior, kumpela ma faktycznie roznica jest taka że jest ciut bardziej opływowy i mniejszy niż X.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry