reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

żabcia..nowe ciuszki tym bardziej powinno sie wyprać, poniewaz nie raz sa one nasączone preparatami zapobiegającymi gnieceniu się, resztkami niespranego barwnika itd, a poza tym są ubrudzone samym leżeniem na sklepowej półce i transportem...koniecznie trzeba je wyprać, bo moga uczulić bobasa..

reklama
Ja na pewno będę prać bo one w produkcji sa narażone na działanie różnej chemii...barwników i nie wiadomo czego jeszcze.
Ja z kolei nie wiem ile czego potrzeba dla takiego dzidziola i co do czego służy, dopiero zaczynam odróżniać pajacyki od śpiochów :-), nie wiem czym sie różni kaftanik od zwykłej bluzeczki, czarna magia :szok: i co jest praktyczniejsze. Na razie kupuję to co nam sie podoba potem sie okaże że czegos w ogóle nie kupiliśmy albo któregos typu ciuszka jest za dużo...

Właśnie ja też od początku mówiłam mojemu M że to trzeba będzie poprać a On na to po co jak nowe i już sama zgupiałam i dlatego zadałam pytanie. Dzięki za wszystkie odpowiedzi =)

venus kaftanik jest zapinany z przodu na guziczki a bluzeczka wciągana przez główkę =) Mnie się wydaje że kaftaniki są bardziej praktyczniejsze bo się rozpinają i lepiej ubrać Maleństwo ale to niech się wypowiedzą doświadczone Mamy =)

Ostatnia edycja:
Asienka a twoj M chce wyjechac na stale tylko na jakis okres czasu? Bo jak na rok czy dwa, to wiesz zrobicie sobie wakacje ze tak powiem :) Ja bym wolala rozstac sie z mama bratem na rok czy dwa i byc z P niz tutaj miec wszytskich a P gdzies daleko. Tym bardziej ze mamy dzieci i wolalabym zeby dzieci chowaly sie przy tacie od poczatku :)
Zabcia ja pralam wszytsko, po pierwsze takie cuszki piers sa przekladane na magazynach z miejsca na niejsce, dotykane i wgl, ptem w sklepie tez dotykane przez setki ludzi :)

Tofika na zakupowym napisalam fajna liste co mi sie bardzo przydalo :) No i ja polecam osobiscie kaftaniki a nie bluzeczki :)
zabcia niektore bluzeczki tez sa zapinane, ale moim zdaniem wygodniejsze sa kaftaniki :)

Violett na razie w grę wchodzi wyjazd na góra 3 miesiące żeby dorobić trochę, głównie chodzi o to żeby naszemu Michasiowi niczego nie zabrakło...Wszystko jeszcze stoi pod znakiem zapytania bo o konkretną prace zagranicą ciężko a nie ma sensu żeby wyjeżdżał i zarabiał tam tyle co tu czy kilka groszy więcej kosztem rozłąki...Jestem dobrej myśli a gdyby był to wyjazd na dłuższy czas to chyba jednak bym pojechała za nim!!:-D

reklama
Psia kostka,ale ciężki dzisiaj dzień nie można normalnie oddychać-duszno! Noc miałam znowu zarwaną,nie mogę sobie wygodnego miejsca i pozycji do spania znaleźć i do tego wrażenie jakby mnie ktoś cały czas czymś kuł po całym ciele-ale się umęczyłam tej nocy.Pobudka do pracy o 6,w pracy roboty huk i duszno,a potem był fryzjer i siedzenie blisko 4 godz.,myślałam,że mi kręgosłup pęknie,a nogi w tyłek wejdą. Ja nie wiem co to jeszcze będzie za 2-3 miesiące???
sergi: Gabryś to bardzo ładne imię,moja siostra jeżeli urodziłby się chłopiec to miała mu nadać właśnie takie imię,ale w drodze jest druga dziewczynka i będzie LENA.

Do góry