reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

mamcia na zdrówko :-)

Ja siedzę i jem Lays Apetita ser cebula a obiecałam sobie że koniec z chipsami =/
Dzisiaj chyba szybciej pójdę spać bo jakoś nastroju nie mam na długie siedzenie teraz oglądam "Szpilki na giewoncie" potem prysznic i lulu :-)

reklama
1a ja dziś nie mogłam sobie odmówić delicji i parę sztuk zjadłam...na szczęście jeszcze parę zostało!
chyba nadszedł moment że zajadam smutki słodyczami...:-(

Mamcia-grzesz , grzesz;-)na zdrówko ,pozniej j bedziesz karmic ,nie bedzie zmiłuj sie:-)
Inka85- ja zazwyczaj tez samotna wieczorami:-(samotne jesienne wieczory-nic specjalnego.Ale pocieszam sie tym ze nie długo bedziemy mialy co robic i do kogo sie odezwac;-)

Ostatnia edycja:
Salsik, mamy identyczny wynik obciążenia glukozą na czczo - 69, z tym że ja miałam badanie po 1h i wyszło mi 144. We wtorek będę u gina i dowiem się czy to źle, czy da się przeżyć ;) Jeśli Ty będziesz wcześniej, daj znać co Ci powiedział.

Mamcia, tak wiele sobie odmawiamy, że ta jedna czekolada jest jak najbardziej zasłużona :)

Phelania, Papayka, Inka-ja też mam samotny wieczór i noc dzisiaj, ale cóż poradzić taką pracę mają nasi mężczyźni, ja jeszcze w weekend bede sama bo moj pracuje, ale juz mu zapowiedzialam ze od momentu narodzin małej ma wziąć z 2 tyg urlopu no i swieta załatwic sobie wolne bo nie chce sama siedziec z malenstwem.

Salsik- u ciebie glukoza tylko troche powyzej normy bo norma jest do 140 a u mnie było po 2 godz 154 i czekam teraz na wizyte u diabetologa, a swoja drogą podziwiam Cie że Ty dajesz jeszcze radę do pracy chodzić przy dwóch maluszkach w brzuszku.

Żabcia-to przykre że niektórzy odmawiają,ale nie martw sie bo przyjdą ci ktorym na Was zależy.

Milej nocki

Ostatnia edycja:
Salsik, mamy identyczny wynik obciążenia glukozą na czczo - 69, z tym że ja miałam badanie po 1h i wyszło mi 144. We wtorek będę u gina i dowiem się czy to źle, czy da się przeżyć ;) Jeśli Ty będziesz wcześniej, daj znać co Ci powiedział.

Mamcia, tak wiele sobie odmawiamy, że ta jedna czekolada jest jak najbardziej zasłużona :)
hihihi Mła ja też mam wizytę u gin.we wtorek,umówiona jestem na 18:30.
Kurcze,jeżeli Ty po godz.miałaś 144 to ja po 2 chyba powinnam mieć dużo niższy poziom? Ale nie dramatyzuję,czekam cierpliwie do wizyty.Bardziej martwią mnie te KRYSZTAŁY i Kryszt.szczawianu wapnia dość liczne w moczu bo to by wskazywało na kamicę nerkową,a u nas to rodzinne schorzenie i poniekąd spodziewałam się ,że kiedyś i mnie to dopadnie.

Ostatnia edycja:
Salsik, ja idę na godz. 9,20 :) Coś czuję, że mój gin i tak mi nawciska, bo on jest bardzo restrykcyjny jeśli chodzi o wagę i dietę. I tym się bardzo różnimy - ja i on ;)
Pomyślałam sobie jednak, że Ty nosisz dwa Skarby, więc może masz inne normy. Albo chociaż bardziej tolerancyjnego gina ;) W każdym razie trzymam kciuki za Ciebie w równym stopniu, co za siebie. Obyśmy nie musiały zwiedzać nowych gabinetów w poradniach dla cukrzyków ;)

odnośnie testu z glukozą- mój prowadzący gin kazał mi zrobić test na czczo z 50g glukozy po 1 godz a wczoraj jak byłam na tej nadprogramowej wizycie, to gin zasugerował mi, że już się odchodzi od robienia tych testów, bo dużo wyników wychodzi błędnych a od wielu lat preferuje się robienie testów z 75g po 1 i 2 godz. i nawet jeśli nie uda się dotrwać do tej 2giej godz- wiadomo, różnie bywa, to już wynik po 1 godz może wystarczyć do stwierdzenia cukrzycy lub jej braku.
i tak jak pisała jedna z Was wcale to badanie nie musi być wtedy na czczo, tylko po normalnym śniadaniu-- tylko tu nasuwa się pytanie, co znaczy normalne: jedna zje pół bułeczki a druga musi jajecznicę na boczku z 4 jaj....

Salsik, ja idę na godz. 9,20 :) Coś czuję, że mój gin i tak mi nawciska, bo on jest bardzo restrykcyjny jeśli chodzi o wagę i dietę. I tym się bardzo różnimy - ja i on ;)
Pomyślałam sobie jednak, że Ty nosisz dwa Skarby, więc może masz inne normy. Albo chociaż bardziej tolerancyjnego gina ;) W każdym razie trzymam kciuki za Ciebie w równym stopniu, co za siebie. Obyśmy nie musiały zwiedzać nowych gabinetów w poradniach dla cukrzyków ;)
Mła b.bardzo Ci dziękuję za doping.Moja gin.na każdej wizycie beszta mnie za wagę hihihi,Ona tak lubi-bo na wszystkie pacjentki krzyczy. A co do norm to faktycznie już podczas poprzednich badań przekonałam się,że bez sensu jest się zamartwiać bez wcześniejszej konsultacji z gin.

reklama
Qrde miałam iść się położyć ale nie opłaca mi się na razie bo co chwilę będę musiała wstawać, bo chyba Maleństwo uciska mi na pęcherz i co chwilę latam do kibelka a co się okazuję że robię tylko kropelkę a mam wrażenie jakbym nie sikała z pół dnia =/

Ja nadal czekam na ponowne wezwanie na glukozę ale na razie cisza nic nie przychodzi może się rozmyślili i mi już nie zrobią.

Do góry