reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

reklama
Witajcie..

Dziś ostatni raz była u nas położna. Z małym wszystko w porządku, jedynie zauważyłam że chyba uczuliły go jedne chusteczki pampers z rumiankiem. Muszę je odstawić i smarować pupę sudocremem. Mam nadzieje że mu się szybko polepszy. Po nivei mu nic ni było, po chusteczkach z rossmana też, chociaż te były bardzo suche. Te z pampersa dostałam w prezencie i dupcia wysypana. :-(

U mnie to nawet w szpitalu powiedzieli, że jeśli chodzi o pieluchy czy chusteczki to najlepsze są... najtańsze. Producent musi je wyprodukować jak najmniejszym kosztem i przez to mają najmniej udziwnień, które mogą uczulać maluszki. I u nas to się sprawdziło, huggiesy uczuliły Emilkę tak, że dostała rumienia na całych plecach, a pieluchy z tesco za 26zł/80szt są super. :tak:

Freyia, u mnie pieluszki huggies to też była pomyłka. Dostałam w prezencie razem z chusteczkami. Ale skoro mówisz że chusteczki też do bani to dam sobie spokój. pojade dzis do rossmana po te z nivei.

Teraz mały pije mleczko i ubieramy się na pierwszy- wózkowy spacerek. :-D

U nas zużyliśmy dwie paczki pampersów huggies (na samym poczatku) i nie moge powiedzieć złego słowa, ale kolejne paczki to pampers i te sa zdecydowanie lepsze- ale cena tez podobna.
Co do chusteczek to u nas jak narazie najlepiej sie sprawdziły pampers sensitive, mielismy takie ze schleckera (dostalismy w prezencie) jak dla mnie porazka- bo za mokre i teraz otworzyłam nowa paczke huggiesów i nie sa zle chociaz tez bardziej mokre niz pampersa ale mam tam 4 opakowania, wiec zuzyc trzeba:)

Jak przejdziemy na pieluchy rozmiar 2 chce sprobowac tych dada czy dobre, ale mam narazie 2 op pampersa i 1 te ze schleckera(chociaz po tych nie spodziewam sie niczego dobrego).

Zastanawiam sie kiedy sie na 2 przechodzi my juz prawie 4op jedynek zuzylismy i chyba dalej te bedzie trzeba dokupic:)
I jeszcze jedno mam lezaczek fisher price z serii las tropikalny i zastanawiam sie kiedy zaczac Lenke tam sadzac:p

czesc kochane!!

melduję się po ciężkiej nocce. od 3 do 6 rano miałam małą syrenę alarmową, przed 3 skończył jeść, zasnął na 10 minut i koniec, takie krzyki, że szok, noszenie, przewijanie nic nie pomagały, tak samo lulanie i tulenie na rękach. Uspokojał się dopiero, jak już myślałam, że może niedojadł i jeszcze głodny jest, więc położyłam się z nim do łóżka, chwycił pierś i się momentalnie uspokoił, tyle, że zamiast ssać, to zasnął i bardziej się przytulał, jak już spał trochę mocniej to odłożyłam go znów do łóżeczka, ale po 10-15 min powtórka z rozrywki. Wzruszające, chyba poczuł się samotnie w łóżeczku i chciał się do mamy przytulić :) teraz śpi grzecznie w łóżeczku, choć lada chwila będzie wołał o jedzonko :tak:

Nastazja
, my dziś idziemy na drugi wózkowy spacer, wczoraj był pierwszy i maluch spał, jak aniołek :) fajnie, że pogoda jest mało zimowa i możemy spacerować :-) Jak długo trwają Wasze spacerki? My na razie wózkowaliśmy się 15 minut, dziś piękna pogoda, słoneczko, zero wiatru, 10 st na plusie i chyba na 20-25 min z nim wyjdę.

co do pieluszek, my lecimy na Pampersach 1 zamiennie Premium Care i zwykłe "zielone", choć chyba niedługo będę się przerzucała na pampki 2, chusteczki też mamy z Pampersa i póki co wszystko jest ok, na odparzenia Sudokrem i działa błyskawicznie, czasem, jak leciutko się dupka odparzy to smaruję Alantanem i tez pomaga.

miłego dnia i trzymam kciuki za nasze 4 ostatnie dwupaczki :)

Ostatnia edycja:
Ja robie tak jak Rojku. Zamiast chusteczek używam płatków kosmetycznych nasączonych wodą z czajnika i dupcia jak ta lala ;-) czasami sudocrem i pieluchy pampers, ale z czasem bede testować jakieś tansze
Aga- o kurcze, szkoda mi Ciebie :-(biedna jesteś. Suszarke do włosów łatwo spalić, ale wiem że maluszki lubią szum. Ja czasami odpalam okap kuchenny, można też odkurzacz. Super że dzieciątko ładnie przybiera Ci na wadze !
Dorotar- a to nie, faktycznie nie ma sensu u nas robić tych badań
Agapa- wielki szacun za tą determinacje, walke o pokarm :tak: jak teraz sytuacja ?
Trzymam kciuki za naszą czwóreczkę jeszcze zapakowaną !

W szoku jestem. Moja zasnęła dziś o północy i dopiero ja ją budziłam po 7.30 :szok: bo starsza tak właśnie wstała i obudziła mnie :-)

Hej!!zajrzałam do Was od listopadówek i widzę, że sporo dziewczyn też urodziło w listopadzie.
Piszecie coś o pieluszkach spróbujcie tych z Rossmana są dobre ja ich używam na zmianę z pampersami.
My używamy już trójek bo mały waży 5,500. na MM nan pro 1.Czy mogę do Was czasem zaglądać???:-)

Hej Mamusie :)
Dziś mam lepszy humor. Mała budziła się w nocy co 2 godz :) hurra!! i starczyło mi pokarmu mojego na calutką noc, odciągałam 3 razy. Próbowałam dziś karmienia przez kapturek i będzie ciężko... Niunia jak widzi pierś, to chce złapać całą brodawkę, a tu taki dzyndzelek tylko może... no ale jak złapie całą brodawkę, to 5 pociągnięć i się wyślizguje przez te moje troszkę wklęsłe sutki :/
No i mamy problem z zaparciami po MM. Męczymy się bardzo i Malutka cierpi prężąc się. Dlatego jedziemy dziś do poradni laktacyjnej. Już dzwoniłam i umówiłam nas na 13.30. Będziemy się usilnie uczyć ssać... bo przez to, że nie mogę Jej pokarmić wpadam w dołek... Najgorsze jest to, że musimy Ją przetrzymać i być na głodniaka w poradni, a tu kurka będzie jazda z płaczem. No zobaczymy... wszystko by Kalince pomóc.

reklama
Do góry