reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Zatrzymują mnie do jutra bo muszą zrobić skan płuc a robią tylko w dni powszednie. Boli jak cholera ale jeżeli to zator to jutro wyjdę juz do domu i będę musiała brać zastrzyki przez pól roku więc jakoś ujdzie. Tęsknię za Benem i Zuzia ;-( pierwszy raz nie spalam z Benem pod jednym dachem, przeryczalam pól nocy. Ehhh.

Sto lat dla wszystkich solwnizantow! Pisze ogólnikowo bo kiepski tu zasięg i nie mogę wszystkich stron otwieraćz

reklama
Dziewczyny, dzięki za kciuki widocznie pomogły, bo nie ma pogorszenia. Jedyby objaw jaki babcia ma to zaburzenia mowy - Chwilami jest lepiej chwilami znów gorzej. Leży na obserwacji na neurologii. Jutro mają być zinterpretowane wszystkie wyniki badań, bo w weekend nie ma odpowiedniego lekarza. Babcia ma 88 lat i juz nie raz pokazała, że potrafi wyjść z dużej opresji. Jakieś dziesięć lat temu było z nią bardzo źle i wszystkim się wydawało, że zbliża się najgorsze, ale po wszczepieniu rozrusznika serca babcia wyraźnie odżyła...Mam nadzieję, że teraz też będzie wszystko ok i bedziemy mogli odwiedzić ją na święta, bo zamierzamy jechac wtedy do mojej mamy a ona mieszka niedaleko. Wczoraj zrobilismy powtórke urodzin Lenki, ale bez szaleństw, bo ja z wiadomych względów nie bardzo mam zabawowy nastrój.

lysa,
trzymaj się i wracaj szybko do zdrowia.

Serdeczne życzenia dla wczorajszych jubilatów Karolinki i Mikołaja i buziole od Lenki.

Nastazja, pomyślności na nowej drodze życia...Sto lat dla Młodej Pary!
:-)

Witajcie dziewczynki

Sto lat dla solenizantów!

Łysa bidulko trzymam kciuki! Oby wszystko się uspokoiło. Wyobrażam sobie jak Ci musiało byc cięzko w nocy. Mam nadzieję, że już jutro będziesz mogła ją spędzić w domu!

Tofika mam nadzieję, że babcia znów pokaże jaka jest silna!

Kupinosia właśnie wiem i jak ludzie teraz mówią, że ten probosz przywlecze za soba takie wydarzenia, to ja mówię, że to może wyjść na dobre, bo się ludzie przekonają, że to wszystko jest obok nas i właśnie, że szatan istnieje.

Co do odkurzacza moje dziecko go bardzo lubi. Chodzi za nim, a najbardziej lubi jak ją tata weźmie na ręce i odkurza razem z nią :)

Dziewczyny my już rozdzielamy kto co robi na wigilię :) Ponieważ ja chcę ubrać choinkę w ozdoby nieszkodliwe dla dzieci, to postanowiłam ją ubrać w pierniki. Ma ktoś jakiś fajny przepis? Nie pamiętam, czy juz go mamy w swoim wątku przepisowym, czy nie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Asienka Alan tez ma tylko jedną drzemką ok 12-13 spi godzinkę, niekiedy nawet dwie:) Spac go kladę ok 20, po kąpieli dostaje cyc i zazwyczaj ladnie zasypia, a wczoraj zajdl i nagle dostal jakiegos powera. No ale ok 21.30 usnął:)

Lysa zdrówka... Trzymaj sie dzielnie!

Papayka my na kaszel mamy syrop stodal 2,5 ml 3 razy dziennie

Kupinosia te łózko jest cudowne!!!

Mam drzwiczki harmonijkowe z pokoju do garderoby, i wlasnie Alan mi je zdemolował:baffled:

Czesc Kochane,
Wróciłam z hotelu właśnie.
Wszystko było super, oprócz fryzury, bo fryzjerka się nie popisała, w ogóle olała moją wizję i później chciałam myć głowę ale było za późno. Wieczorem siądę na spokojnie, bo jeszcze małe zamieszanie. Ale chcieliśmy Wam wszystkim podziękować za życzenia, kciuki i dobre słowa.
Buziaki!!!!
Oczywiście foty będą..

Hej my po urodzinkach, opisalam w odpowiednim watku:)

Nastazja kochanie spoznone życzenia ale z serduszka. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia:)

I buziaczki dla wszystkich solenizantów :*

Pyszczek a on chce kolejne dziecko??? Wiadomo u faceta nie ma tak silnego instynkctu. mysle ze jak juz bedziecie mieli pewnosc ze Ty urodzic dziecka nie mozesz, a Krzys bedzie starszy to moze powazna rozmowa z malżem sie uda i podejmie decyzje o adopcji. Nie mniej jednak trzymam bardzo mocno kciuki zeby medycyna szybko poszla do przodu i zebys mogla zajsc w ciaze i urodzic zdrowa dzidzie,

Tofika trzymam kciuki za zdrowie babci:*

2707 gratuluje:)

Inka ja mimo ze nie mam az tak zle z P to na pocieszenie Ci powiem ze od ponad pol roku P wiesza obrz na scianie:p tyle ze ja mam spoasob, zazynam sama a P nie moze patrzec jak ja to robie i sam sie bierze do roboty:p

Dorator te pampersy dady sa juz od dluzszego czasu. my juz mamy je chyba ok miesiaca.

Łysa zycze duzo zdrowka, niech szybko robia co maja robic i wypuszczaja zdrowa do domu.

Nastazja czekam z niecierpliwoscia na fotki:)

Aaaa mamy nowego psa, wiem wiem zapieralam sie ze psa nie bedzie. Ale w naszym domu od mojego urodzenia zawsze byl pies, pierwszy owczarek niemiecki, a pozniej wlasnie pudelek. No i tak mega smutno bez psa a ze na naszym podworku jestt rodzina jak dla mnie to patologia, czesto sami nie maja co jesc a mieli 4 psy i teraz wlasnie sie pozbywaja ich to wzielimy. Jest maluski bo to pinczerek (taki troszke mieszany) ale jest mega slodki, tylko baaardzo wychudzony biedaczek ale utuczymy go :) Najgorsze ze piessek ma ok 7 miesiecy i na dworze byl doslownie moze ze 3 razy - nie wychodzili z nim bo im sie nie chcialo;/ Wiec bedzie ciezko go nauczyc ale mam nadzieje ze nam sie uda.

Witam niedzielnie, młody śpi ja w końcu usiadłam, od rana na pełnych obrotach, ale muszę pochwalić bo K mi trochę pomógł, współpraca i jest super.
Nocka do bani, dosyć już mam takich nocek.
Ziemniaczki do drugiego dania się gotują, rosołek mąż zrobił rano, powynosił mi śmieci do kotłowni, butelki po wodach, trochę małego popilnował. Ja dziś już ogarnełam z lekka, gary umyłam, poprasowałam, dwa razy Kacpra uspałam, Mela się nie słucha, po obiadku kolej siostry na mycie garów.
Dzieciaki chore-kuźwa mać, muszę znaleźć kogoś kto im bańki postawi, dzwoniłam do kuzynki która miała Kacpra pilnować i może się uda, że jej mama postawi., normalnie załamka.

SOSNOWICZANKA Ty wczoraj wskoczyłaś na bb a ja już uciełkam, nie było z kim popisać, dzieci zasneły to i ja zmęczona się położyłam.
Mały rozbójnik z Alanka popsuł mamie drzwi.

MALEŃSTWO, SOSNOWICZANKA, INKA współczuje tak późnego chodzenia spać przez maluchy. Moje dzieciaki z reguły do godziny 20 już śpią, są czasami odstępstwa od normy ale to czasami.

LYSA trzymam kciuki aby to nic poważnego.

WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA NIEDZIELNYCH SKARBÓW.

KUPINOSIA gratki dla chrzestnej Oli.
Ale super wyrko z Myszka Minnie.

NASTAZJA cieszę się, że wszyston się udało, no prawie, mi też fryzjerka spieprzyła fryzurę na własny ślub i w domu była poprawka.

VIOLETT no ja u mnie dopiero Dada świąteczna teraz dotarła, jakieś 2 tygodnie temu kupowałam i były normalne.

Rojku proszę link do pierniczków:) Kulinarne szaleństwa Margarytki: Pierniczki świąteczne
robiłam je wczoraj wyszły pyszzzzne, pierwszy raz robiłam w piątek.. i zapomnialam spisac z przepisu jajka i cukru i wyszla dupa, no nei wiem jak ja przepisywałam to wszystko, ale cos mnie tknelo wczraj sprawdziłam i zrobiłam ponownie, wyszły pyszneeee, tez zrobilam po to by ozdobic choinkę, jeszcze powiesze suszone cytryny i pomarancze chyba.

Pierniczki do jedzenia schowałam do puszki zeby zmiękły a w reszcie zaraz jak wyciaglam blaszki z pieca robiłam dziurki(te co zrobilam przed upieczeniem zarosły) a ze pierniki przez chwilę po wyciągnięciu są miękkie to dziurki to nei problem od razu zrobie. Są przepyszzzzne, tylko muszę w tyg. je polukrowac. Nie wiem czy ta partia dotrwa do choinki... wiec pewnie bedzie jeszcze jedna

uwielbiam korzystac z tego bloga nigdy się nei zawiodłam i jest tam zawsze wszystko czego potrzebuję:)

reklama
oto nasz psiak

Załączniki

• DSCF0229.jpg
    DSCF0229.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 33
Do góry