• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Mła zdróweczka !!!
Jak napisałaś o nalocie na zębach u Miśki to mi się przypomniało jak ostatnio jak M wrócił z pracy opowiadał że kolega mu mówił żeby ograniczyć Maciusiowi soczki bo jego mały pił dużo i miał nalot na zębach i mu usunęli 10 zębów w wieku 15 miesięcy.

agapa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i dużo dużo miłości na kolejne lata !!!

Moje dziecko dzisiaj można powiedzieć że przespało noc w swoim łóżeczku bo dospał do 5.30 potem wzięłam go do siebie bo płakał i dospał do 7.40 i później chciał do łóżeczka to go wsadziłam i się bawił a ja leżałam i usnęłam wstałam o 8.50 i dopiero wzięłam małego na dół. Byłam w szoku że się sam tak ładnie bawił że dał mi pospać.
Muszę iść do centrum zanieść papiery M i kupić chusteczki nawilżane ale mi się nie chce niby ciepło +9 ale cholerka wiatrzysko straszne.

Właśnie skończyłam pić kawusię zaraz zjem kawałek karpatki może mi się przymulony humor poprawi.

reklama
Żabcia- ja też próbuję zalewać kawką wszystkie smutki,ale działa tylko na chwilę.Jestem tak poddenerwowana i wręcz wściekła na to ,co się dzieje,że nie wiem, co robić...Wczoraj M sam mnie wywalił do galerii, był ook,ale sama nie lubię chodzić i nawet poczynione małe zakupy nie pomogły, tylko wprawiły w zakłopotanie i wpędziły w poczucie winy....Papayka- ja też ustawicznie myślę o tym,jak małą oduczyć piersi.Zaczęłąm od eliminowania niektórych karmieńi obecnie w dzień nie potrzebuje wcale,ale w nocy jest duzo gorzej.Chociaż przedwczoraj nie jadła wcale.Było to jednak spowodowane przypadłośćią....no właśnie,mam problem.Malutka od czterech nocy wymiotuje.W dzień jest ok. a wieczorem przy pierwszym przebudzeniu zaczyna wymiotować.Co prawda dzisiaj już tylko 2 razy....Mam teorię,żę to może jakiś katarek zatokowy, który spływa i podrażnia.Na pewno nie jest to od żołądka,bo w dzień jest spokój.Ma słabe łaknienie,staram się trzymać dietę////Przed paroma dniami córa siostry tez tak miała, mnie tez przegoniło,ale na trzydniówkę to nie wygląda.W końcu to czwarty dzień, a raczej noc...Mła-zdrowiej szybciutko,jak będzieśz się nudzić, to znowu zadam Ci "kadrową" zagadkę;) na PW,ok?dziękuję za zrozumienie w kwestii wiekuAgapa- witaj w świecie Dinozaurów;)Net-ka- jakl zaczęłabym Ci opisywac swoje finansowe złożoności i zaległości, to pewnie poczułabyś się lepiej.

Mła ja miałam robiony zabieg ale skleroterapię- czyli usuwanie żylaków. więc to nie to samo co pęknięte naczynka. ale wiem, że można usuwać także te pajączki, tyle że to chyba zajęcie dla dobrej kosmetolog a mi robił angiolog.
Ja ostatnio też w nocy daję Młodemu tylko wodę bo mleka nie chce a boję się już dawać soczki i herbatki bo jednak to cukier. Młody ma też dziwny-inny kolor ząbków a nawet na jednym taką jakby plamkę. identyczną ma mój brat.
stroju dla Młodego nie mam i jakoś pomysłu też brak, musi być przede wszystkim wygodnie i raczej nie wchodzi w grę nic na głowę bo Młody nie lubi czapek.

Mła, Inka, ja miałam usuwane, a raczej laserowo zamrażane pęknięte naczynka na twarzy, robiłam to z klinice dermatologii i chirurgii etetycznej, trwało zaledwie kilka minut, później parę dni się goiło, tzn w miejscu mrożenia miałam takie duże, pojedyncze bąble (coś, jak pusty pęcherzyk), które później sobie ładnie oklapły ani śladu po naczynkach, a zabieg miałam robiony na studiach, czyli mnóstwo lat temu :) dodam, że wszystko odbywało się bezboleśnie.
ale wiem też, że kwestią czasu u mnie będzie usuwanie żylaków, bo niestety moja ma już ma to za sobą, więc genetycznie jestem obciążona.

hej,

a mni dzis czeka wizyta u stomatologa leczenie kanałowe wrrrrrr tak sie boje ze dajcie spokoj:angry:boje sie gorzej nizn porodu:szok:nawet nie mam weny zeby pisac - żyję ta wizytą...

Kota - gratuluje ruchów fajnie co?:PPP a u mnie to juz fale dunaju:-Dcaly brzuch faluje hehehhehe
Ale powiem Ci ze Marcelek przy Alanku to istny diabelek:-DAlan nie dawał mi tak popalic:PPP

Mła-zdrówka!!

Ostatnia edycja:
Phelania, u mnie to na razie te pierwsze puknięcia, ale i tak mega! M. jak wczoraj patrzył na mnie to wręcz walnął focha, że jeszcze tego nie czuć pod ręką, bo on też chce!:) Ja mam nadzieję, że Hania nie będzie aż tak żywiołowa, jak Q!! Jak Kubin mnie okładał po żebrach to się dosłownie bałam sie, że mi je od środka połamie!!
I łączę się w zębowym bólu, ja w grudniu byłam na przeglądzie i wszystko było ok, ale coś chyba mi się zaczyna dziać w górnej siódemce, więc czeka mnie kolejna wizyta i boję się, jak cholera, choć dostałam zapewnienie, że jakby co to spokojnie będę miała znieczulenie, ale dla mnie poród to lajcik przy wizycie u dentysty!

Phelania, u mnie to na razie te pierwsze puknięcia, ale i tak mega! M. jak wczoraj patrzył na mnie to wręcz walnął focha, że jeszcze tego nie czuć pod ręką, bo on też chce!:) Ja mam nadzieję, że Hania nie będzie aż tak żywiołowa, jak Q!! Jak Kubin mnie okładał po żebrach to się dosłownie bałam sie, że mi je od środka połamie!!
I łączę się w zębowym bólu, ja w grudniu byłam na przeglądzie i wszystko było ok, ale coś chyba mi się zaczyna dziać w górnej siódemce, więc czeka mnie kolejna wizyta i boję się, jak cholera, choć dostałam zapewnienie, że jakby co to spokojnie będę miała znieczulenie, ale dla mnie poród to lajcik przy wizycie u dentysty!

wiesz ..mi tez ma dac niby znieczulenie tylko ono jest bez "adrenaliny" i na jeden zab mi nie podziałalo:no:i obawiam sie ze bedzie powtórka z rozrywki...ale to jednak kanał jedno z gorszych zabiegów stomatologicznych ..A co do Haneczki w sumie to dziewczynka wiec by sie przdało zeby byla spokojniejsza:-D

Phelania błagam.... dziewczynka spokojniejsza??? ja myślałam ze Kamil był rozrabiaka i młoda będzie tym grzeczniejszym dzieckiem... no myślałam i na tym się skonczyło, jest dużo gorsza, pewnie ma na to wpływ obserwacja co robi Kamil i naśladowanie ale masakra, no żeby roczna dziewczynka łaziła z podbitymi oczami !!!!! a najgorsze ze nie wyciąga zadnych wniosków ze swoich upadków i robi to dalej..

wspolczuje wizyty u zebologa, nienawidzę!!!! i bez znieczulenia nie podchodz, tez mialam kanałówkę.

kurrrrr własnie Karola gryzie mnie w ramię, chyba chce zwrócić uwagę na pełną, śmierdzącą pielucchę;p

Inka, Kota, właśnie o coś poważniejszego niż małe naczynko mi chodzi. Kiedyś to był mały pajączek na goleni, ale po tym dźwiganiu małej się rozrósł i nie wiem, jak ja będę zakładała spódnicę :/ Inka, leczyłaś się prywatnie czy na NFZ? Kto daje skierowanie do specjalisty i na zabieg? Muszę coś z tym zrobić!
A na twarzy też miałam raz zamykane, laserowo, ale nie podziałało i mam czerwoną kropkę poniżej kącika oka. Też chcę z tym zrobić porządek.

Mirabelka, pisz. Jak tylko będę mogła, pomogę :)

Phelania, współczuję! Pamiętam jeszcze moje łzy u dentysty kiedy byłam w ciąży i to babsko, które się na mnie wydarło, że trzeba było leczyć, a nie zachodzić w ciążę! Jak zaszłam w ciążę zęby były ok, ale ją chyba zżerały własne kompleksy ;p

reklama
Mła oczywiście, że prywatnie. na NFZ to mogą Cię wysłać jak masz mega wielkie żylaki ale to i tak jest problem. wszelkie "kosmetyczne" (u mnie tak było) sprawy to tylko prywatnie.
u angiologa usłyszałam, że te żylaki co mam to są zbyt małe i niedokuczliwe więc się na operację nie kwalifikuje.
jedynie co to zrobiła mi USG Dopplera i sprawdziła przepływy, kazała kupić specjalne rajstopy/pończochy/podkolanówki i tyle.
prywatnie zrobiłam zabieg u Prof praktyka i bardzo sobie chwalę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry