reklama

Grudzień 2014

Agrafka trudno powiedziec... moja kolezanka rok po cesarce zaszla w ciaze i drugie urodzila naturalnie.

Na mnie oxy tez nie dzialala. Tydzien po terminie zero skurczy, nie mialam w ogole przepowiadajacych, ani zdnych boli czy skurczy porodowych, macica w nosie miala porod a rozwarcia nie mialam w ogole namwet na 1 mm.
Podali oxy przed cc, zeby pobudzic organizm i nic...

reklama
brak postępu w porodzie rozwarcie miałąm max.4 cm, nic nie pomagało, a na koniec mały zaklinował się w kanale rodnym i urodził się cały w krwiaczkach na głowie.

Agrafka trudno powiedziec... moja kolezanka rok po cesarce zaszla w ciaze i drugie urodzila naturalnie.

Na mnie oxy tez nie dzialala. Tydzien po terminie zero skurczy, nie mialam w ogole przepowiadajacych, ani zdnych boli czy skurczy porodowych, macica w nosie miala porod a rozwarcia nie mialam w ogole namwet na 1 mm.
Podali oxy przed cc, zeby pobudzic organizm i nic...

Ją jeszcze miałam foleya na rozszerzenie szyjki jednak bez skutecznie. Inne porodziły po cewniku foleya a ja nie.

cewnik foleya to poprostu cewnik zakladany do pecherza zeby odprowadzac siusiu Agrafka obawiam sie ze u ciebie to nie ma wskazan do drugiego cc a przerwa omiedzy porodami jest na tyle duza ze mozesz rodzic sn ale to wszytsko zalezy od lekarza I szpitala

Magda.... wlasnie sprawdzilam w google... ten cewnik jest u mnie w domu non stop... tz ta rureczka... Moj Miko ma problem z zabkami - sciera je gdy trze zabkiem o zabek i neurologopeda nam przywiozla ten cewnik i od tej pory (juz kilka lat) moj Miko go sobie gryzie poniewaz jest zrobiony z takiego materialu, ze jest mieciutki ale wcale nielatwo go przegryzc :D
Nigdy w aptece nie mowilam, ze cewnik foleya tylko cewnik i juz :)

I mialam go oczywiscie tez, jednak nikt mi soli fizjologicznej nie ladowal :)

Ostatnia edycja:
reklama
A tak wogole to tu same Magdy ja też Magda:-)Cypryda o takim zastosowaniu to nie slyszalm:-) ale ak mowie wszytskie sposoby sa dobre byle tylo ulzyc dzieciom:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry