ewelinka _shn- w pierwszej ciaży poczułam ruchy koło 15-17 tygodnia
evi- fajnie, że się odezwałaś, ciśnienie miłam wczoraj identyczne i szłam jak nieboszczka do przychodni
mitemil- ja dokładnie czuję tak samo, albo jak zjem cos pysznego na obiad, albo po słodkim szaleństwie, ale czuję już coraz rzadziej i znam przyczynę. Jejku jutro masz wielki dzień, trzymam mocno kciuki!! ?Uf aż mi się udziela, wierzę jednak, ze będzie wszystko dobrze:* Na która masz???A na badani musiałam żeżreć 3 snickersy bleeeeeeeeee

a uparciuch, trochę poskakał, a potem szalało, ale na boczku.
oomamba- daj spokój, potem będziemy się martwić po porodzie, ja mam dni, że mam jadłowstręt, a są dni, kiedy zjadłabym wszystko co mi wpadnie w rękę. Ostatnio urządziłam sobie piknik, poszłam do biedronki, nakupowałam reklamówkę żarcia i jadłam do zera :-)
ulenko- normalne, tylko trzeba uważac na omdlenia i przede wszystkim dużo pić wody! To podstawa. Chętnie posłucham Twojej historii, dobrze, że rzuciłaś go w cholerę! A przezierność na pewno wyjdzie dobra .Trzymam kciuki.
magda z uk- Jak dziś głowa? wyjaśniło się, co mnie tak boli, mam silne tyłozgięcie i nawet sam pokazał mi miejscie gdzie powinno mnie bolec i trafił idealnie. Ciążę przez to mam przy samym kręgosłupie, na dnie gdzieś macicy. Bardzo dziękuję, ze na mnie czekałaś, aż się mężowi pochwaliłam , że mam takie super laseczki na forum.

Włąśnie, proszę o przesunięcie terminu na 25 grudnia, dzięki.
Eli, Jopal Mama290 - trzymam kciuki za jutro, piątek i poniedziałek!
Magda Singh - ja też się przymierzam do farby, jedyna która w miarę podobnie wygląda do efektu po fryzjerze (a nie bladziowy żółty blond

) to Garnier Olia.. trolik powiadasz hehehe , gdzie nasz pogromca ?

Estranea- Miałąm podobne akcje z Damianem, niestety moja jedyna rada, jak się okazała skuteczna, to stanowczość i trochę surowości, bo przedłużanie - książeczki i picie to dziecko nas sprytnie próbuje zatrzymać przy sobie, wiem, że ma cudowne oczka i ma się ochotę go schrupać, ale dla jego dobra porozmawiaj z nim na start "dziś będzie jedna bajeczka, piciu, buziaczek i Kubuś idzie spać" . Jeśli zdecydujesz się na przedszkole, to jak nie pójdzie spać do 20, to rano będzie płacz i czarna rozpacz. Ktoś kiedyś mądry mi tak doradził i było w tym dużo racji. A co do Dinoparku- jest wstęp absolutnie za free, miesci się to w Lubinie, parkujesz sobie koło Tesco, przechodzi się przez ulicę i jest wielka brama "Park Wrocławski". Na prawdę warto pojechać i zacząć od prawej strony, czyli od dinozaurów.

czarna- właśnie jedyne co mnie uratowało, to kawa, trzymam kciuki za środę
Anula- zaliczyłaś już semestr? To chyba był już ostatni zjazd co?
pocachontas- ja dowiedziałam się w 1szej ciąży od lekarza, szwagierki i z BB. Trochę dziwne, że Twojej koleżance nie powiedział lekarz, teraz to jest razem z połówkowym jedno z ważniejszych badań. Widzisz dużo jest takich lekarzy konowałow.
Dziś robie atak na szafe u teściowej , poprzeglądam sobie ciuszki, zrobie porządek, sprawdzę wózek, bo chyba nam koło poszło i posprawdzam łóżeczko jupi jupi jupi

czekałam na ten moment. A ten lekarz wczorajszy.. hm uwielbiam go, ale wczoraj o 21:30 był już taki wkur.. że jak zapytałam o płec , czy badaie 3d, to myślałam, że wystrzelą lasery z jego oczu. Ale rozumiałam go, po całym dniu grzebania w pipkach, wcale się nie dziwię, jeszcze wyraził swe niezadowolenie na początku z powodu tyłozgięcia, zaznaczył, że posiedzimy do północy zanim wszytsko pomierzymy..Miłego dnai kochane!