reklama

Grudzień 2014

reklama
oomamba, ulenka7883 ja od początku ciąży przytyłam w porywach 3 kg. Jem odkąd przestały męczyć mnie mdłości i wymioty. Nigdy super laską o figurze modelki nie byłam, ale twierdze, że jest czas na małe szaleństwa, jest czas na odchudzanie :tak: W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg, ale pracowałam do końca ciąży, więc miałam inne zajęcia. Teraz wszystko kręci się wokół jedzenia :zawstydzona/y:

Magda_z_uk dlatego nie zapieram się, że zaprzestanę na dwójce ;-) Nie jestem matką polką, ale jeśli stać mnie będzie na trzecie dziecko i warunki lokalowe pozwolą, czemu nie :-D Nawet mój mąż jest w szoku :-p

agrafka_7
nie powiem, że nie mówiłam, bo mówiłam, że wszystko będzie dobrze z dzieciątkiem ;-) Moja pani doktor, gdy dzieci nie współpracują podczas usg wysyła rodziców na spacer do pobliskiego sklepu po colę. Podobno zawsze działa. Ruch + coś słodkiego. Każdy maluch idzie na to :-D

Estranea, Magda_z_uk dziekuje za kciuki. Jutro o 10'tej rano mam badanie. Dzisiaj rozmawiałam jeszcze z panią genetyk, która upewniła mnie o słuszności naszej decyzji. Boje się jak cholera, ale mam ogromne wsparcie w rodzinie i przyjaciołach, nie mówiąc o Was moje kochane. Teściowa zabiera młodą na parę dni do siebie, żebym nabrała sił, mąż specjalnie zwalnia się z pracy, by jechać i być ze mną, a mój tata był gotowy brać kredyt gdyby badanie okazało się dużo płatne. Do tego Wasze ciepłe niemilknące słowa otuchy. PRAWDZIWYCH PRZYJACIÓŁ POZNAJE SIĘ W BIEDZIE!! Dziękuje

Slonkoonline
gdzie się podziewasz, bo coś Cię nie ma?

Ostatnia edycja:
Mitemil ja rowniez kciuko trzymam! Bardzo mocno. Dlugo bedziesz na wyniki czekala? Ja w srode pewnie krew na genet pobiore.

Dzis bylam na echo i ekg serca. Wg tego co robil wszystko wyglada ok ale konsultacje z kardiologiem mam w srode. Jak rowniez w srode mam polozna.

Dziewczyny czy Wy tez czujecie w dole brzucha jak dziecko sie przeklada wypina itp takie napiecie stwardnienie gula i za chwile sobie odplywa? :)

Agrafka ja tez mam niskie cisnienie (po mamusi:) zwykle gorna 100 nie przekracza a dolna to tak 60-65. Przy niskim cisnieniu dobrze sobie kawe wypic np. I powiem Ci ze w ciazy lepiej miec niskie niz za wysokie.

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Nie pisałam, bo cały weekend na Uczelni spędziłam a wczoraj cały dzień byłyśmy z Mamą na zakupach :laugh2: Mimo, że teraz one bardzo mnie męczą i denerwują, to przemogłam się, bo potrzebowałam jakiś koszulek na lato i butów, hihi.

Agrafka- cudnie, że z dzidziolkiem wszystko dobrze! Bardzo się cieszę!

Mitemil- Kochana mocno ściskam kciuki na jutro i będę mocno Cię wspierać! Ja wierze, że Twój dzidziuś jest zdrowy, piękny i silny, a badanie to tylko potwierdzi! Piękne, że członkowie rodziny tak się z Tobą zsolidaryzowali i pomagają jak mogą.

Buziaki dla wszystkich Ciężarówek!

dzięki za Dziewczyny za miłe przyjęcie :)

ja przezierność karku mam już za sobą i na szczęście lekarz był zadowolony z badania? Trzymam kciuki za wszystkie z Was które mają to badanie przed sobą :-)

A powiedzcie mi jak się dowiedziałyście o tym badaniu? Same poprosiłyście czy lekarz Wam o nim powiedział? Ja myślałam, że to jest standardowe badanie w ciąży o którym informowana jest każda kobieta. Tak przynajmniej mi się wydawało bo tak jest w ośrodku w którym prowadzę ciąże. Ale ostatnio dowiedziałam się od 2 koleżanek w zaawansowanej ciąży że nie wiedziały o takim badaniu i go nie zrobiły. Jedna z nich ma też koleżankę która urodziła chorego chłopczyka i stąd zapytałam się czy nic nie było wiadomo wcześniej po tym badaniu a ona zrobiła wielkie oczy że takie badanie w ogóle istnieje.

ulenka7883 witam sąsiadkę :-) wybrałaś już Poznański szpital w którym chciałabyś rodzić?

Pocahontas dziwne jest to co piszesz, przecież lekarz prowadzący ciążę, powinien zadbać o takie rzeczy, czasami ciężarna nie musi o wszystkim wiedzieć, przecież w końcu po to są lekarze. zresztą obowiązkowe są 3-4 usg, potwierdzające ciąże, przeziernośc ok. 12 tyg., połówkowe 20tydzień, i ewentyualnie pod koniec przed porodem i nie robi się ich przecież dla zabawy tylko żeby wykluczyć właśnie różne wady.

Dzis bylam na echo i ekg serca. Wg tego co robil wszystko wyglada ok ale konsultacje z kardiologiem mam w srode. Jak rowniez w srode mam polozna.

Dziewczyny czy Wy tez czujecie w dole brzucha jak dziecko sie przeklada wypina itp takie napiecie stwardnienie gula i za chwile sobie odplywa? :)

Bedzie wszystko dobrze....

tez tak mam ale taki jakby wir...dosc dlugo a potem nagle ustaje...przewaznie jak poloze sie juz wieczorem na lewym boku. a w ciagu dnia wierci sie i to dosc mocno. raz dziennie daje znac o sobie wyrazniej

Mitemil trzymam kciuki nie stresuj sie co do ilosci dzieci jak by mi ktos kiedys powiedzial ile ich bede miec to bym go chyba wysmiala :-)ja chodze jak stara baba dokucza mi spojenie dzieci daja o sobie jutro ide na wizytacje I mam cicha nadzieje ze sie okaze to ta mieszka slabo sie udzielam ostanio bo mi chloapaki tak wariuja ze nie wiem w co rece wlozyc:-)

reklama
ewelinka _shn- w pierwszej ciaży poczułam ruchy koło 15-17 tygodnia
evi- fajnie, że się odezwałaś, ciśnienie miłam wczoraj identyczne i szłam jak nieboszczka do przychodni
mitemil- ja dokładnie czuję tak samo, albo jak zjem cos pysznego na obiad, albo po słodkim szaleństwie, ale czuję już coraz rzadziej i znam przyczynę. Jejku jutro masz wielki dzień, trzymam mocno kciuki!! ?Uf aż mi się udziela, wierzę jednak, ze będzie wszystko dobrze:* Na która masz???A na badani musiałam żeżreć 3 snickersy bleeeeeeeeee :baffled: a uparciuch, trochę poskakał, a potem szalało, ale na boczku.
oomamba- daj spokój, potem będziemy się martwić po porodzie, ja mam dni, że mam jadłowstręt, a są dni, kiedy zjadłabym wszystko co mi wpadnie w rękę. Ostatnio urządziłam sobie piknik, poszłam do biedronki, nakupowałam reklamówkę żarcia i jadłam do zera :-)
ulenko- normalne, tylko trzeba uważac na omdlenia i przede wszystkim dużo pić wody! To podstawa. Chętnie posłucham Twojej historii, dobrze, że rzuciłaś go w cholerę! A przezierność na pewno wyjdzie dobra .Trzymam kciuki.
magda z uk- Jak dziś głowa? wyjaśniło się, co mnie tak boli, mam silne tyłozgięcie i nawet sam pokazał mi miejscie gdzie powinno mnie bolec i trafił idealnie. Ciążę przez to mam przy samym kręgosłupie, na dnie gdzieś macicy. Bardzo dziękuję, ze na mnie czekałaś, aż się mężowi pochwaliłam , że mam takie super laseczki na forum. :tak: Włąśnie, proszę o przesunięcie terminu na 25 grudnia, dzięki.
Eli, Jopal Mama290 - trzymam kciuki za jutro, piątek i poniedziałek!
Magda Singh - ja też się przymierzam do farby, jedyna która w miarę podobnie wygląda do efektu po fryzjerze (a nie bladziowy żółty blond :-D ) to Garnier Olia.. trolik powiadasz hehehe , gdzie nasz pogromca ? :-D
Estranea- Miałąm podobne akcje z Damianem, niestety moja jedyna rada, jak się okazała skuteczna, to stanowczość i trochę surowości, bo przedłużanie - książeczki i picie to dziecko nas sprytnie próbuje zatrzymać przy sobie, wiem, że ma cudowne oczka i ma się ochotę go schrupać, ale dla jego dobra porozmawiaj z nim na start "dziś będzie jedna bajeczka, piciu, buziaczek i Kubuś idzie spać" . Jeśli zdecydujesz się na przedszkole, to jak nie pójdzie spać do 20, to rano będzie płacz i czarna rozpacz. Ktoś kiedyś mądry mi tak doradził i było w tym dużo racji. A co do Dinoparku- jest wstęp absolutnie za free, miesci się to w Lubinie, parkujesz sobie koło Tesco, przechodzi się przez ulicę i jest wielka brama "Park Wrocławski". Na prawdę warto pojechać i zacząć od prawej strony, czyli od dinozaurów. :-D
czarna- właśnie jedyne co mnie uratowało, to kawa, trzymam kciuki za środę
Anula- zaliczyłaś już semestr? To chyba był już ostatni zjazd co?
pocachontas- ja dowiedziałam się w 1szej ciąży od lekarza, szwagierki i z BB. Trochę dziwne, że Twojej koleżance nie powiedział lekarz, teraz to jest razem z połówkowym jedno z ważniejszych badań. Widzisz dużo jest takich lekarzy konowałow.
Dziś robie atak na szafe u teściowej , poprzeglądam sobie ciuszki, zrobie porządek, sprawdzę wózek, bo chyba nam koło poszło i posprawdzam łóżeczko jupi jupi jupi :-D czekałam na ten moment. A ten lekarz wczorajszy.. hm uwielbiam go, ale wczoraj o 21:30 był już taki wkur.. że jak zapytałam o płec , czy badaie 3d, to myślałam, że wystrzelą lasery z jego oczu. Ale rozumiałam go, po całym dniu grzebania w pipkach, wcale się nie dziwię, jeszcze wyraził swe niezadowolenie na początku z powodu tyłozgięcia, zaznaczył, że posiedzimy do północy zanim wszytsko pomierzymy..Miłego dnai kochane!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry