reklama

Grudzień 2014

reklama
Ale w sobotni poranek tutaj cicho.Ja już aktywne od 6.30. Upiekłam biszkopta, galaretki zrobiłam, uprałam pościel i byłam z psem na spacerze:-) To tak w przeciwieństwie do wczoraj, gdzie strułam się czymś chyba i pół dnia z biegunką... No nic pierogi przełożone na dzisiaj. A odpowiadając na pytanie - ruskie i z truskawkami - te z truskawkami zamrożę też i będzie na później gdy o truskawki ciężko. Rok temu też tak zrobiłam i na jesień gdy była taka mega ulewa i nic się nie chciało zjadłam talerz i od razu humor lepszy!

Witam się i ja w ten słoneczny poranek. Ja troszkę leniu****e, choć powinnam wstawać :-p Na obiad makaron z koktajlem truskawkowym, na kolacje pewnie pizza, bo mają wpaść znajomi na mecz i piwko ;-)

qraa zazdroszczę zacięcia, ja nie mam nerwów do pierogów :zawstydzona/y:

Eli80 leż, kuruj się i odpoczywaj

witam wszystkie mamusie :)

widzę, że forum cały czas żyje, co bardzo cieszy, szkoda tylko, że ta rzadko Was czytuje...
Ja osobiście czuję się bardzo dobrze, mam więcej energii, nie jestem już cały czas głodna,a o mdłościach już zapomniałam, czasami zgaga mnie męczy, co dziwne po wodzie, a pic mi się chcę cały czas...od kilku dni dokucza mi ból w krzyżu, szczególnie jak się zginam, schylam...a co do bólu w brzuchu i jakiś dziwnych ciągnięć to ja też mam, najczęściej w okolicy pępka...nie martwi mnie to, po prostu wydaje się, ze jest to spowodowane rozciąganiem się wszystkiego w środku itd.

Co do położnych w Uk, ja widziałam swoją dopiero raz więc nie wiele mogę powiedzieć...Mam pytanie do Magdy z Uk czy położna może wystawiać zaświadczenia i zwolnienia zdrowotne ?

Jeszcze chciałam zapytać czy bierzecie dodatkowo witaminy ? Ja biorę multiwitaminy dla kobiet w ciąży plus omega 3...oczywiście staram się jeść codziennie owoce i warzywa i w ogóle zdrowo się odżywiać ale niestety w ciąży bardzo polubiłam się ze słodkim i codziennie jem coś słodkiego:zawstydzona/y:

Ja biorę femibion natal 2 plus. Owoców też jem sporo, ale poza tym moja dieta pozostawia wiele do życzenia :)
kontra - mnie też w krzyżu boli. Mam zamiar iść na basen jutro - może to ulży. Ja przewiduję że tak już do końca mnie będzie boleć bo przez pracę przy kompie już się kilka razy odzywał kręgosłup - jeszcze przed ciążą.

reklama
Witam! My od rana leniu****emy. Chociaż w planach mamy mycie auta i pranie uporczywej części narożnika.
Obiad będzie ciekawy, bo teściowa dala nam mięsko na grilla. Jednak grill będzie elektryczny w piekarniku ;-)

MITEMIL przykra sprawa, że nic nie działa. Ja ostatecznie uzylabym czopkow glicerynowych. Po porodzie je dostałam, bo bałam się, że mi szwy popekaja :-D Rewelka! Przepraszam, że to powiem, ale wszystko samo wychodzi. Jednak najpierw może śliwki pomogą. A woda z cytryną? No i jeszcze ktoś pisał już o tym moczone na wieczór śliwki w wodzie. Woda do wypicia rano, a sliwy do zjedzenia. Tez słyszałam i skuteczności.

KONTRA ja biorę Wit Pharmaton Matruelle. Mają w sobie wszytsko, nawet kwas foliowy.

A ja powiem Wam, że jak przed ciążą ciągle miałam coś z kręgosłupem, tak teraz Tfu,Tfu... nic mnie nie boli ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry