reklama

Grudzień 2014

reklama
Dziewczyny. Mam mega doła i nie chce Wam smęcić. NapisZe tylko, ze też powodem jest mąż.
Teraz czekam na połówkowe usg u innego giną i na tym.się skupiam.
Pozdrawiam Was serdecznie.

Witam wieczornie:happy:

Nastrój mam paskudny :confused2: Dzieci narozrabiały, atmosfera w domu zrobiła się ciężka i tak jakoś ogólnie bez sensu... Czekałam na ten piątek jak na zbawienie, a tymczasem łeb mnie boli i mam dość. Zaraz idę spać:sorry:

Uleńko moje dzieci kończą szkołe za dwa tygodnie. U nas wakacji jest 6 tygodni. Ja już na prawdę wysiadam. Czuję taka wypalona, bo siły to już dawno nie mam....no ale co zrobić? Szkoła koło domu beznadziejna, prawka nie mam czasu zrobić, trzeba dać sobie radę:happy: Dziękuję za dobre słówko odnośnie badań. Niby nie było powodów do obaw, ale czytałam te wyniki ze strachem:-p

Lionessa dziękuję za Twój komentarz:happy: Ja niby staram się robić swoje i nie przejmować, ale fajnie, jak ma się poparcie, a nie wiecznie krytykę...ehh....ja czasem nie rozumiem ludzi:sorry: super,że już wiesz kto mieszka pod Twoim serduszkiem :-) Gratuluję ogromnie!

Qraa faktycznie dziwne z tą biegunką:eek: Może pogadaj z lekarzem? Oby w kolejny już nie przyszła ;-)

Anula ciekawe to, co piszesz. Serio mówię:-) Czwarty raz jestem w ciąży i nigdy nie słyszałam,żeby coś się wyliczało na samym usg prenatalnym. Zawsze sądziłam,że lekarz dokonuje pomiarów i na tej podstawie określa, czy jest jakieś ryzyko poszczególnych wad. Nie znam też żadnych norm, ani przykładowych wyliczeń....Aż muszę poczytać na ten temat, bo pewnie o czymś nie wiem :happy:

Agrafko
ale super Ci dzionek minął. Ja zerkam na pogodę u nas i niestety ale nie zanosi się na fajne lato...ehh....chociaz sobie u Was fotki pooglądam:-) Mam nadzieję,że ciepło które mieliśmy jakiś czas temu, nie było ostatnim w tym roku:eek:

Makrofag już wiele razy o tym pisałam, ale napisze raz jeszcze. Ja pierwsze ruchy poczułam w I ciąży po 24tc dopiero! Nie stresuj się tak. Wiem,że na pewno ciężko samej sobie to przegadać...Ja zauważyłam,że niektóre osoby na różnych forach uwielbiają się "licytować". Zapytasz ile w ciąży przytyły, to każe się,że większość nie tyje wcale:-p Zapytasz o ruchy, to wyjdzie na to,że najpóźniej powinnaś czuć w 15 tc;-);-) Częstość usg? Ehh....lepiej czasem nie pytać :-p Nie wiem czemu tak jest, ale lepiej unikać czytania tego wszystkiego. Wiadomo,że robi się to z czystej ciekawości, ale tak jak piszesz trafisz na post, który wzbudzi w Tobie obawy i stres murowany...Podchodź z rezerwą do tych wszystkich wypowiedzi. Przecież nie wiesz ile jest w tym wszystkim prawdy;-):-)

Uleńka, Agrafka, Słonko super focie Waszych pociech! Miło popatrzeć, kiedy u mnie tak szaro za oknem:-)

Estranea tak sobie właśnie pomyślałam później,że przecież nie każdy mąż/partner może być na tych wizytach i uznałam,że ma co robić z tego problemu. Pojade z cóką i też będzie super:happy:

Madzia zdrówka! Szkoda,że inhalacje nie pomagają. U nas to lek na każde choróbsko:sorry:

Mitemil
przypomniałaś mi o jarzębinie! Muszę iść któregoś dnia poszukac. Moje córki będą zachwycone:-)

Annte witaj w klubie zdołowanych dziś...ehhhh....coś fatalny ten piątek:confused2: Trzymaj się i poprawy sytuacji życzę:tak:

Nim pójdę spać dorzucę też swoje szkraby z ostatniego pobytu na plaży (oby nie ostatniego w tym roku):sorry:

DSC_0700[1].jpgDSC_0661[1].jpg

A teraz już zmykam i życzę Wam spokojnej nocy:happy:

Załączniki

• DSC_0700[1].jpg
    DSC_0700[1].jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC_0661[1].jpg
    DSC_0661[1].jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
witam się sobotnio:-)
Przywitalo mnie dzis znow wielkie sloneczko za okienkiem:-) ach jak pieknie!
Malemu odspiewalam juz imieninkowe 100lat i zaraz zmykam na sniadanie bo brzuchol mi dac spokoju nie chce hihi az mi gorzy:-D

magda singh cholipa cos dlugo Cie trzyma:-( trzymam kciuki by juz puscilo to cholerstwo!

annte widze,ze kazda po kolei ma jakies sciecia z mezem..ja mialam tydz temu...moze to ten okres w ciazy kiedy najlepiej jest nam samym ze soba..? na szczescie dzis nowy dzien ,bedzie lepiej kochana.

Magda dzieciaszki przesliczne:tak: 2 modeleczki i wsrod nich bodyguard:-D superowo!
A Ty w końcu odpocznij dziewczyno,bo wciaz na wysokich obrotach.

dziewczyny cosmi sie stalo chyba w ustawieniach bb bo mam bardzo male literki i musze sie wysilac by cokolwiek przeczytac i nie umiem tego zlikwidowac. pomocy!!!!

I ja się witam :)
Nie nadążam za moim ciałem, raz śpię 11h i chodzę jak zombie a innym razem spię 6h z przerwami i wszystko jest ok...
Ulenka, zazdroszczę słonka za oknem :) u nas jeszcze nie ma śladu, ale niebo przejrzyste więc to dobrze wróży. Niestety chłop dziś też pracuje na II zmianę, więc nigdzie nie pojedziemy skorzystać z pogody :(

Miłego dnia życzę Wszystkim!

Cześć dziewczyny ja wczoraj wróciłam z synkiem z nad morza tak bardzo mi było szkoda wyjeżdżać w ta piękna pogodę :(( ale musiałam wczoraj trochę popracować i wieczorem wizytę miałam u gina

jutro znów jadę z młodym na kilka dni nad morze mam nadzieje ze pogoda sie utrzyma jedyny minus to droga mam jakiegoś stresa jak prowadzę w trasie sama samochód ... mimo ze mega bezpieczny i w ogóle , to jak wróciłam wczoraj aż zakwasow na prawej łydce dostałam od dociskania pedalow i dłonie myślałam ze mi odpadną no ale cóż musi mi to minąć :)

na wizycie wszystko ok na usg dalej dziewczynka :))) jedyne co mnie lekko zmartwiło to ze CRL na 14 t3 d ale lekarz mówi ze niby teraz tego już sie nie mierzy pożądane pomiary na następnej wizycie czyli w 18 tc ,
co do płci to niby już sie nastawiałem na córcię ale myśle ze tak na 100 % uwierzę po polowkowym ,

A i trochę sie zdziwiłam bo w sumie od początku ciazy przytyłam 1 kg a od ostatniej wizyty 100 gram i zostałam wczoraj pochwalona ze nie tyje nadzwyczajne w ciazy a z kolei z synkiem jak byłam w ciazy tez nie tyłem za bardzo do 20 tc wtedy chodziłam do innego lekarza i ona mnie raczej goniła do jedzenia i mówiła ze za mało przybieram dziwne to ...

makrofag- nie czytaj i nie przejmuj sie tak bardzo , ja nie czuje ruchów jeszcze a w poprzedniej ciazy w 15 tc już wyraźnie czułam motyle a teraz nic , ja po przejściu ponad 2 lata temu ciazy pozamacicznej z dużymi przygodami:((( tak sie bałam powtórki z rozrywki tym razem ze przez dwa tygodnie( o ciazy dowiedziałam sie w 4 tc) byłam w takiej panice i do tego jak czytałam dużo objawów w necie to dopóki nie pokazał sie zarodek na usg miałam po raz kolejny wszystkie objawy ciazy pozamacicznej tak sie nakręciłem ze mało na IP nie lądowalam co 3 dni gdyby nie cierpliwość męża i gina to bym chyba zwariowała!!! A okazało sie ze wszystko ok ale siła podświadomości jest ogromna i może wywołać rożne objawy somatyczne , wiec lepiej nie poświęcać czasu na diagnozę u dr.googla ...

Ostatnia edycja:
ola zazdroszcze weekendowego wyjazdu :)
magda uk ale dziewczyny grzeczne sa na usg? ja myslalam zeby moja zabrac ale to szogun taki jest:-Dmagda aaaaa ten patent z nieodzywaniem sie to Ci powiem ze działa bardziej na mojego męża niż na córke ale działa:-D
slonko kochana trzymaj sie,Twoja sytuacja przypomina mi moja kolezanke i jej meza on jest taki dumny ze nawet jak jest jego wina to jej nie przeprosi,zyja razem spia ze soba a moga sie nie odzywac miesiac czasu:confused:Ja mysle ze wszystko trzeba przegadac;-)będzie dobrze;-)
ulenka mi tez smakuje ten radler 0,0% nawet bardziej niz ten 2,6%,a co do lecha free...hmm powiem Wam tak pracuje w sklepie,przyjezdza do nas przedstawiciel po zamowienie jak sa takie upały kupuje lecha free wypija go przy mnie a drugiego bierze na droge patrze sie na niego ale nic nie mowie dopiero potem zeerkam a tam do 0,5%:szok:jak karmiłam piersia to nasza pediatra kazała mi pic karmi na lepsza laktacje i to pomagało ale tez ma jakis %
zanag pamietaj ze kto pyta nie błądzi i że trollem nie zostaje sie poprzez zadawanie pytań:-)

witam sie juz raczej bede na bierząco:-) więc tak moje dziecko wczoraj poszło na noc do chrzestnego ubzdurała sobie ze ona idzie z ciocia na noc i koniec ok tylko 2 bloki dalej a przezywam jakby wyjechała co najmniej na tydzien. Nie mogłam zasnac a teraz spac nie moge od 6 jestem na nogach. Jestem zla samam na siebie ale co ja poradze:crazy:wrrr...niedługo wstanie to licze ze kolo 10 przyjdzie,ogolnie to myslalam ze w nocy bedzie chciala do mamusi a tu DUP*!!! dziec mi dorasta :-(
Wieczorej jedziemy znajomych synka zobaczyc bo urodził im sie miesiac temu ciekawe jak myszka zareaguje dawno nie widziała takiego małego dzidziusia;-)
hehe a co do "trolla" to pisała tu dziewczyna o nicku postaci z bajki :-p i któraś z Was podejrzewała ze moze byc trollem -zniknęła:dry:zauważyłyście?
ide kawe wypic i za robote jakas sie trzeba brac,a cos mi sie nie chce ostatnio:dry:

Witajcie!

Madzia UK
- jakie boskie Twoje dzieciaczki! Wcale się nie dziwie, że Twój Mąż ma ciągle ochotę na więcej jak takie cuda rodzisz Kochana!

Uleńka- niestety nie mam pojęcia jak pomóc Ci z rozmiarem czcionki.

Annte
- ściskam mocno! Mąż na pewno zrozumie błąd!

Makrofag- ja też mam alergię, na pyłki, teraz już chyba wszelkie . Od samego początku ciąży z nią walczę i teraz już jest prawie dobrze. Na "wodę" wyciekającą z nosa dostałam super "proszek" do nosa, bezpieczny dla kobiet w ciąży. Nazywa się StopAl i jest to wlasnie proszek, który należy wcisnąć do nosa i powoduje, że wszystko pięknie wysusza się i nic nie kapie. Ulga niesamowita. Naprawdę sobie to chwalę.

Gosia- a co to za troll?? Zupełnie nie kojarzę, a wydaje mi się, że jestem na bieżąco. Ale macie fajnie, że idziecie takiego małego dzidziolka oglądać.

Mój Mąż dzisiaj rano chodził koło mnie i ciągle przepraszał mnie i brzuszek, że przez niego musieliśmy się zdenerwować. Ech, słodkie to było bardzo i warto było cały jeden dzień milczenia czekać na to. Mam nadzieję, że Wasi Mężowie też staną na wysokości zadania!

Dzień dobry :-)

Ja niestety wstałam z bólem głowy :-( Zaczynam mieć powoli dość tych bóli. Ostatnio to już dosłownie ciągle.... Miałam w planie sprzątanie, a póki co nie mem chęci na nic. Tym bardziej,że za oknem wciąż szaro. Muszę dziś zarzucić jakąś drożdżowke, bo mam straszną ochotę i na obiad calzone. Na razie jednak piję kawę i podczytuje, co u Was :-)

Ulenko najlepsze życzenia dla Twojego synka! Oby dzisiejszy dzień minął Wam wyjątkowo dobrze. Z tymi literkami, to spróbuj przytrzymać ctrl i pokrec pokrętłem myszki, albo ctrl i znaczek +. Daj znać,czy pomogło ;-) Dziękuję ze komplementy dla dzieci. Miło mi :-)

Zanag ja juz chyba odwyklam od spania po 11 godzin, ale pamiętam, że zawsze się lepiej czułam śpiąc mniej niż za długo :-)

Mysza super, że wszystko u Was ok. Z tym tyciem w ciąży, to czytam i nie wierzę....na prawdę lekarze w PL tak to kontrolują? Hmm...nie wiedziałam :-) No i oby na kolejny wyjazd trafiła się Wam pogoda.

Gosia powiem CI, że na mojego M milczenie nie działa. On się cieszy wtedy, że ma spokój :-D A co do córci...trenuj. Na razie może myśleć, że to tak na chwilkę. Pytasz,czy moje są grzeczne na usg. Tak
Są. W domu bywa różnie, ale nim pójdą ze mną mają powiedziane co i jak i wiedzą, że jak zawala, to będzie kara :-P Nelly była ze mną nie dawno na wizycie w klinice,to dosłownie jakby dziecka nie było. Nika na ostatnim usg tak się wpatrywała w monitor, że aż buzię otwierała z wrażenia. Nie miała czasu rozrabiac :-) Wiem zaś, że razem bym ich nie wzięła. Rozniosly by gabinet :-D Dobrze, że Twoja córcia taka śmiała i poszła z ciocia. I wiem, że sama bym to przeżywała podobnie jak Ty :-)

Anula dziękuję kochana :-* Ja się śmieję, że dzieci to mi chociaż w życiu ładne wyszły :-D cieszę się, że mąż Ci wynagrodzil nie miłe chwile. U nas awantury nje było, ale dość ostra dyskusja i jakoś atmosfera dziwna. Znając życie przemysli i zachowaniem mi pokaże, że zrozumiał iż jednak zawalił ;-)

Miłego dnia dla wszystkich oczywiście :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ulenka tak jak pisałam psiknelam vickiem i dziś wszystko pięknie zeszło i nos odblokowany ale za to skóra na nosie i wkoło popekana i schodzi.

A wogóle to świnia ze mnie bo nie przywitalam się.
Witam was kochane.

Ja mam pracowity weekend. Sprzątanie a w pon zakupy, we wtorek pieczenie ciast i zrobienie sałatki warzywnej dla szwagra.

W środę od 8 rano. wyruszamy na lotnisko.

Gosia91 Co do trola to widzisz miałam rację od poczatku. Odrazu dziwne wydało mi się to co ona pisze o usg i że ma zerową wiedzę na temat ciąży itd w dobie internetu.

Ech idę kochane kawusi napić się. Kurcze to już dziś druga. Ale jestem wyrodna matka lol

Madziu bo mówię ci że chłopak w brzuchu rośnie stąd bóle głowy.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry