reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

Ok, w końcu usiadłam i zaczęłam nadrabiać 52 strony, ale stwierdziłam, że to wyprawa z motyką na księżyc :-) Czytałam co 2 gą stronę.
Magda z uk- jak tam bóle głowy ustąpiły? Jak się czuje Nelly i reszta dzieciaczków? Bardzo Ci współczuję tego straszego maratonu sprzed tygodnia, wiedz, że zawsze Cię podziwiam i trzymam kciuki. Aż wstyd wspomnieć, że miewam myśli, jak ja sobie dam radę z 2..
Magda Singh- gratulacje drugiej córci, mąż wrócił z wyprawy?
zanag- ja też odliczam dni do poznania płci, to już jest jakiś skandal :-) z Damianem wiedziałam już, ze to syn, potem córka, potem znów syn :-D a tu uparciuch.. witamy wśród odpoczywających od pracy
czarna- ja dokładnie mam jak Ty, pierwsza ciąża spokojnie, druga panika na całego
kar1986- mój był przy 1szym porodzie, przy 2 chyba po prostu będzie się kręcił pod drzwiami bo to od początku wiadomo, że będzie cc
mysza- jak minął urlop rodzinny?musze się przyznać, ze nad morzem opalałam się, przykrywając tylko brzuch, chodź z Damianem dostałam plamy brazowej na brzuchu, którą miałam bardzo długo
Paulina maria- czy bóle już przeszły ?
malgonia- witaj, widzę, że przeszłaś ciężką drogę do macierzyństwa, wierzę, ze tym razem się uda!
śliwka wegierka- witam Cię również :-)
evi- dziękuję, że sie martwiłaś kochana, mam nadzieję, ze już lepiej z plecami, a i dostaniesz w tyłek jak nie będziesz odpoczywać. Boli brzuch, trzeba leżeć i koniec!
Anula- wspominałaś o kremach na rozstępy, w 1szej ciąży stosowałam Mustelle, teraz zwykły krem. Moja przyjaciółka kupowała bardzo drogie kremy i popękała mimo to jak tygrys, z koleji druga nie stosowała nic i zero rozstepów, myślę, że to kwestia skóry
kasiakulek -witaj :-)
Ja nie mogę się ogarnąć po urlopie.. było cudownie, zaraz wrzucę parę fotek na odpowiednim wątku. Odz dziś oficjalnie stwierdzam ksiażkowe ruchy, bo wcześniej były tylko bulgotki i ocieranie. Dzidziuś szaleje, skacze , fikołkuje i nie wiem co jeszcze.Strasznie bolą mnie zęby i dziąsła wraz z głową, ale nie ma tragedii. Damiancio wrócił z katarem, co się wiąże - kaszel nocny :/ Byłam 2 dni u siostry na wsi, ale ponieważ non stop lało wróciliśmy do domu. Strasznie sie za Wami stęskniłam i potwierdzam to co mówi Magda, że to nie tylko pisanie o niczym, a jedna wielka przyjacielska więź. Cieszę się , ze jest wątek wyprawkowy, bo chętnie polecę kilka przydatnych gadżetów. Odliczam dni do 30tego do badania połówkowego i jak nie dowiem się jaka płeć to chyba będę strzelać piorunami. To tyle, buziaki miłych snów.

reklama
Witajcie ledwo wyszłam z anginy i teraz Ethan załapał w nocy dostaje drgawki przy 38.1 gada głupoty jakby majaczyl ogólnie jestem przemęczenia .Dobrze ze weekend i mój B. pomoze bo Mnie jakaś biegunka zaczyna lapac
Najważniejsze dziecko się kręci kopie wypija wiec jest mu -jej w brzuszku oki
Pozdrawiamy kciuki i zdrowia dla potrzebujących i gratki udanych wizyt:)

Witam:) ja będę tak raczej do 15 z pracy bo teraz mam trochę luźniejszy okres na szczęście więc mam trochę czasu na pisanie i czytanie.
Ja ostatnio po zakupach i dłuższym chodzeniu też zauważyłam, że stopy mam lekko opuchnięte ale to może z upałów. Jak Was czytam to ja chyba ostatnia będę miała połówkowe aż 19 sierpnia a tak nie lubię czekać.

Gabi - gdybym czekała na skierowanie od swojego gina, też miałabym połówkowe po 10... a że się nie doczekam, jedziemy na odpłatne. Tam też mam pewność, że wpuszczą mi męża; mój lekarz niechętnie takie wizyty widzi...

zanga ja chodzę prywatnie do gina więc za każdą wizytę płacę i z wejściem męża nie ma problemu tylko moja pani doktor stwierdziła że przełom 21/22 tygodnia to dobry moment na połówkowe więc nie chciałam się z nią kłócić a trochę szkoda mi kasy na innego lekarza bo wolę się wybrać na szkołę rodzenia

czesc dziewczyny:-)
melduje,ze nocka minela dobrze. kladlam sie to czulam brzuch,lezalam ,nie dotykalam go ,wypilam melise i jakos minelo. Ale byly chwile ze mi bardzo twardnial...moje nerwy wtedy siegaly zenitu. dzis jest jak na razie dobrze,nic nie boli,nic sie nie spina. Musze isc dzis na male zakupy i mam nadzieje,ze sobie nie zaszkodze. Denerwuje sie tylko czy z malenstwem wszystko dobrze,czy te moje objawy mogly sygnalizowac ,ze cos nie tak z dzieckiem ,czy to jeszcze w miare normalne objawy ciazowe?
Jesli dzis bede sie tak czula to jade gdzies prywatnie do gin (moja juz od dzis ma urlop az do 10tego) ,na IP sie boje,to tylko w ostatecznosci.

Acha a ja polowkowe mam 2ego w sobote:-),musialam pomylic dni tyg:tak:

Witajcie!

Uleńka- Kochana odpoczywaj, leż dużo i brzuch na pewno się odwdzięczy i doceni to. A, to jednak w sobote masz wizytę. To już tylko tydzień.

Paulina
- cieszę się, że z Tobą już lepiej i choroba odchodzi. Teraz dużo zdrówka życzę synkowi, abyście szybko się z tym uporali.

Zanag- moja gin prowadząca z kolei w przychodni nie ma aż takiego dobrego sprzętu, aby sprawdzić wszystkie potrzebne parametry wykonywane na USG połówkowym. Stąd ja i na USG genetycznym i teraz na połówkowe jadę do prywatnego gina specjalizującego się w tych badaniach, który ma odpowiedni sprzęt. I tutaj wizyta jest niestety prywatna. Ale cóż się nie zrobi dla naszych maleństw.

Makrofag- nooo teraz to już koniecznie kurteczkę musisz też nam pokazać Kochana!

Gabi- będziemy razem z Tobą odliczać i zobaczysz jak szybko minie do 19 sierpnia! Gabi a ile płacisz za wizyty u swojego gina? Za badanie połówkowe coś musisz dopłacić? Mi się teraz udało załapać do mojej gin na NFZ, ale to był horror. Wczesniej chodziłam do niej do przychodni prywatnie, a potem się okazało, ze maja mały kontrakt, ale maja na NFZ i któregos tam czerwca, chyba 6 są zapisy. Pojechałam o 4:30 ustawić się w kolejke i byłam 30-stą osobą i ostatnią, która mogła się zapisać na 8 wizyt na NFZ. A tak to też płaciłam 140 ł za wizytę, więc teraz dobrze ponad tysiąc zaoszczędzam i będzie na stelaż od wózka, hihi.

Agrafka
- nooo witaj, opowiadaj jak tam? Opalona? Wypoczęta? Cudnie, że czujesz już wyraźne ruchy! To działa uspokajająco na Mamę, prawda? Ja też od poniedziałku je czuje i to regularnie w ciągu dnia, więc ciągle chodzę z łzami w oczach ze szczęścia, hihi.

Anula to moja Pani doktor trochę mniej się ceni normalnie za wizytę z usg płacę 60 zł a połówkowe ma kosztować 90 zł bo trwa dłużej A chodzę prywatnie bo jest popołudniu więc nie mam problemów z wolnym w pracy i możemy chodzić z mężem a Pani doktor pracuje też u nas w szpitalu a dla mnie to było ważne żeby była ze mną też w szpitalu.

hej
Gabi nie przejmuj się ja mam 12 sierpnia, więc nie jesteś sama... Kto jeszcze został na połówkowe??
Ja na szczęście ide prywatnie ale na NFZ- bo mam skierowanie. Do gina też chodzę prywatnie, ale mój się niestety ceni ;/

reklama
ja tez na polowkowe ide prywatnie i za badanie z usg 3D/4D bede placila 150zł ,bede robila to badanie w Środzie wiec w msc ktorej mieszkam,jak sie dowiadywalam o ceny tego badania w Poznaniu z usg to wahają sie od 180zl do nawet 300! masakra jakas.

Do góry