Witam
pewnie ten temat był tu poruszany ale nie daje mi spokoju moje hashimoto. Juz rok się staramy i nic. Badania wszystkie jak najbardziej w normie. Czy mogę jakoś zwiększyć swoje szanse?
reklama
M
Magda82...
Gość
Badałaś prolaktynę i insulinę, poziom witaminy D ? Też mam hashi tylko u mnie nie było problemu z samym zajściem a utrzymaniem ciąży.
Insulnie będę badać w przyszłym tygodniu. Witaminka D jest idealna. Wtedy zaszłam bez problemu. Trafiłam w owulacje i pykło. Z tym że nie wiedziałam że choruje. Teraz jestem pod kontrolą lekarza ale nadal nic. Może to też stres tym wszystkim.
M
Magda82...
Gość
A jakie masz TSH ?I uczulam Cię na poziom TSH w ciąży. Mnie w tej ostatniej szczęśliwej udało się wyłapać, że moja tarczyca bardzo szalała i poziom TSH rósł w zastraszającym tempie .I to była najprawdopodobniej przyczyną moich poprzednich strat .
papcia
Mamunia Lenuśki
Witaj tak jak kolezanki pisaly sprawdzaj prolaktyne i tsh najlepiej zeby tsh bylo ponizej 2 najlepiej kolo1. Jesli w wynikach jest ok to wrzuc na luz. Tak jak kolezanka wyzej pisala czasem za mocno sie chce i nie wychodzi i jestem tego zywym przykladem 2 krotnie haha miesiace staran i nic jak juz siw poddalam to nawet nie zauwazylam ze miesiaczka mi sie spóźnia
życze powodzenia
Ja też straciłam dwie ciąże przez Tsh jak tylko zachodzilam w ciąże zaraz tsh szło do góry Później robiłam testy od 9 dnia po owulacji i tak udało mi się zapanować nad Tsh i donosić dzidzie Trzymam kciuki i życzę by Ci się udało jak najszybciej ale jak tu dziewczyny piszą jak się bardzo chce to ciężko zajść a jak wyluzujesz to zobaczysz sama
Teraz mam tsh 0,2. Spadlo mi bardzo i endo-gin mi teraz mowi ze za nisko. W kazdym razie pewnie tez za duze cisnienie mam 
M
Magda82...
Gość
Musisz trochę wyluzować .A TSH faktycznie za niskie.Powinno być około 1 .A jak ft3 i ft4 ?
reklama
Martwi mnie że każe mi tylko tsh badać. Będę u niej na początku lutego i poprosze o sprawdzenie