reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

HIGIENA MALUSZKÓW

B

Basia80

Gość
Dziewczyny mam super ważne pytanie!!

W czym pierzecie rzeczy waszych dzieciaczków. Ja na początku wszystko wyprałam w płatkach mydlanych, potem używałam Jelpa a teraz Jelpa soft. Soft to on jest tylko z nazwy :(
Wszystko płukam 2 razy, ale rzeczy są szorstkie i nieprzyjemne!!
Czy używacie jakiś zmiękczaczy - jeśli tak to jakich?

reklama
Dzięki Martyna
No więc poszkukam tego dzidziusia...
Tak się też zastanawiam czy nie zacząć prać w zwykłym proszku (używam dosi i płynu Quanto Oceanik)
Jola śpi w naszej pościeli i nico jej nie jest - chyba wypiorę kilka ciuszków - tak na próbę...

Hej!!!

Ja jak na razie piorę ciuszki małej w Jelpie (aż sie nie skończy), ale jak tylko skończy 3 miesiące to zamierzam prac juz w "dososłym "proszku (uzywam Vizira). Moja niunia tez śpi często z nami i nie zauważylam, zeby normalny proszek ja uczulał.

pa

ewa - lovell jest droga jak jelp... zastanowie się
dorin - chyba też zrobię taką próbę. Jola w zasadzie na nic nie jest uczulona to myślę, że przejdzie. Tym bardziej, że nasze rzeczy piorę razem od samego początku (oczywiście oprócz brudnych skarpet męża ;)) Ciężko tak nazbierać nawet pół pralki takich malutkich ciuszków :)

Ja od początku prałam małej wszystkie ubranka w vizirze i używałam płynu do płukania - lenor lub jakieś takie. Nic jej nie jest, ale pewnie to zależy od dziecka.

cześc Basia :)

ja piorę w Persil Sensitive i nie jest taki drogi bo za 3kg zapłaciłam 18 zł i do tego Cocolino Sensitive do płukania. Wcześniej prałam w płynie Lovela, ale juz mi sie skończyły saszetki.
A rzeczywiście ciężko uzbierac pełną pralkę ciuszków maluszka ale ja zawsze od razu piorę jego ręczniki, moja koszulę i staniki do karmienia i wkładki laktacyjne ( bo ja używam te wielorazowe)

Ta miekkość to sie uzyskuje raczej tylko po płynach do płukania lub płynach do prania.

Pozdrawiam:) Mirka

My pierzemy w płynie Lovela i dzidziowe rzeczy zawsze oddzielnie. Jak kładę małą w nasze pościeli to zawsze na pieluszce. W zasadzie chyba nie uczulałby jej nasz proszek, ale u nas w domu wszędzie są psie kłaki i to przed nimi ją chronię. My na pościel też te kłaki "wnosimy" - na ubraniach, na stopach z podłogi, itp.

U nas tez niestety z tymi kudlami kotow. pod glowke jej klade pieluszke - to z wygody bo jak monio wypadnie to nie musze latac i go plukac co 5 min, a koty i tak spia z nami...

reklama
Dziewczyny - czy myslalyscie i podawaniu waszym dzieciaczkom fluoru? wiem ze robi sie to pod opieka lekarza - ale osobiscie nie znam zadnego stomatologa dzieciecego - moze wy macie kogos godnego polecenia?
Kinga - wiem ze w stanach jest to praktykowane od lat - moze nam cos podpowiesz?
chcialabym aby jola od poczatku miala ladne zabki i zeby nie musiala sie stresowac (tak na prawde niektore z nas juz za 2-3 miesiace beda sie cieszyly pierwszymi perelkami). najlepiej to bym chcialam znalezc taki gabinet gdzie lecza laserem...
pozdrowionka :)

Do góry