reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

reklama
Hihi, ja też się uczę szydełkowania ;-) niesamowicie wciąga :tak: na razie uczę się podstawowych wzorków, potem pruje i ucze się kolejnego wzorku.

Kasiuleczka, dzięki za linka, niesamowice nakręcone filmiki, bardzo łątwo idzie się z nich nauczyć.
A masz jakieś linki do czegoś świątecznego - jakiś gwiazdek, dzwoneczków, no wiesz czegoś łatwego na początek ;-):tak:
Do robienia czapek mi jeszcze daleko, oj daleko :-D ale i tak się cieszę że jakoś z pożytkiem spędzam czas :tak:

Ewelcia, mi na wełnie zupełnie nie szło :no: udało mi się zakupić jeden motek kordonka i to na nim się ucze wzorków, o wiele łatwiej niż na wełnie.:tak:

Barmanko teraz to sie zakrecilam bo to chyba podziekowania dla gastone powinny byc, bardzo fajnego linka podala jak sie robi te wszystkie slupki i z oznaczeniami takiego czegos szukalam i nie moglam znalexc.

ja zrobilam gwiazdeczke z tego filmiku Art of Crochet by Teresa - Crochet SnowFlake #6 - YouTube i doszlam do wniosku ze na welnie slabo wzorek widac wiec trza zakupic taki kordonek ale chyba u mnie w sklepiku nie majá:-(
na dzwoneczki jeszcze nie szukalam (moze za tydzien poszperam bo teraz mam bizyyy)

Apropo linkow.Znalazlam bardzo przydatna stronke.
Sa tam podstawy i duzo wzorkow, krok po kroku.Jak dla mnie super.
Ja mi reka odpocznie bede dziergac.Mnie to niesamowicie wciagnelo!
Narazie trzepie czapki bo mam dla kogo no i wszystko musze podwojnie!
Max tez sie dopomina wiec cos znow musze skrobnac:-)
Aaa i chyba dziergne cos dla siebie:-)))
Jak wy znajdziecie ciekawe linki dawajcie!!
Aaaa i polecam tez dwoch uzytkownikow na youtube bobwilson123 i Mikeyssmail

Z tu stronka
http://maranciaki.pl/cos_dla_ciala.htm

Ostatnia edycja:
Gastone fajna stronka
no i wstawiaj fotki tych czapulek zebym miala co podziwiac;-)
ja zrobilam ostatnio 3 czapulki jutro wysylam i juz mam stresa czy pasowac bedá.I jeszcze 4 musze wydziergac ostatnio to juz siedze nawet do 1 i szydelkuje a rano wstac nie moge:-D

Kasiuleczka a mozesz podac mi wymiary czapeczeczek ktore robilas?
Ja bym komus zrobila i nie wiem czy trafie z rozmiarem.
Na moje dziewczyny tak jak mowilas 46-48 dlugosc 17
I to jest wiek 12-18. Robie 6 rzedow z dodawaniem potem nie dodaje:-)
Moze podawalybysmy tu rozmiary z jakim trafilysmy?Nie wiesz pewnie o co mi kaman?
No wiesz, zeby stworzyc sobie taki gotowy wzor rozmiarow.A moze jest gdzies na necie taki?
Mnie glownie chodzi o dlugosc( srednice) tego rondka z dodawaniem i w zaleznosci od wieku kiedy juz nie dodawac.
Wrzuce zdjecia wrzuce:-)

Ostatnia edycja:
Gastone dzieku z link,napewno skorzustam...
ja wczoraj tez do 1 siedzialam...udalo mi sie zrobic pierwsza w swoim zyciu gwiazdke:-D:szok:,ale wyglada strasznie...jakos slabo to ponaciagane,takie to wsio luzne...ale nie poddaje sie cwicze..
Zaczelam juz rozszyfrowywac schematy,co dla mnie na poczatku bylo czarna magia...czyli po woli sie ucze;-)

Ewelcia dobra jestes! Ja schematy tylko po czesci i to jak latwe wzory alecjuz bardziej skomplikowane nie dla mnie...

Gastone jak na razie to takie latwe potrafie rozszyfrowac,ale te bardziej skomplikowane juz nie...
Ty juz dziergasz piekne czapeczki a ja wydziergalam dopiero pierwsza gwiazdke,ktora wyglada strasznie:-D

reklama
gastone wiem wiem o co lottooo:-D
mam taká jedna stronke http://www.bevscountrycottage.com/size-chart.html#baby
tyle ze jak patrze na te rozmairy i to co ja robie te podane rozmiary sa lekko zawyzone

mojej Olivie ma 4 lata robie obwod 51,52cm wysokosc 18cm
mam jeszcze czapke dla 3latki obwod 48 wysokosc 18cm
na 9 miesiecy robilam czapulke i miala obwod 44cm wysokosc 15cm
na 1,5 miesiaca 37cm wysokosc 13,5cm
na 1,5 roku obwod 45cm wysokosc 16,17cm
na 3,4miesiace(mala kruszynka) obwod 40cm wysokosc 11cm

jak widac jest roznica lekka w centymetrach, no ale mozna sobie luknác na ta tabelke.

wiec jak bedziesz teraz mniejsze czapki to mysle ze wystarczy w 4,5 rzadkach dodawac oczka a poxniej juz nie, i tak samo jak bedziesz robic wieksze czapulki (od Twoich ksiezniczek ) to jeszcze 7 albo i w 8 rzadku dodajesz oczka a poxniej juz nie.
Ale jestescie dobre ze rozgryzacie te schematy ja ide na latwizne i jak narazie z filmikow jade albo lacze to co juz umiem.
A teraz moja pierwsza tez koslawa gwiazdko sniezynka:-D chyba musza ja czyms utwardzic, nio i jak widac wzorek jest malo widoczny przy welnie. P1080861_zmniejszacz-pl_419757.jpg

Do góry