• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

czarna- lepiej:confused: na pewno dużo cięższe jest wszystko...:sorry:
ta moja to uparciuch po mamie;-) jeść chce sama ale często karmi dywan i swoje ciuchy:-D a w taka pogode to wprost kocha kałuże:tak::-D

reklama
Dobry wieczór:-)

Ini usypia z tatusiem, więc ja relaks z kompem, chociaż przy tym internecie można paść na nerwicę;-)
Pogoda u nas tragiczna, ale wyszłam z młodą kilka razy na dwór, chociażby żeby psy wysikać, a właściwie psa, bo drugi z racji choroby nie opuszcza legowiska:no: Nic mi się dzisiaj nie chce, ale to chyba przez tą pogodę:-)

Anna, pochwal się pracami:-)

Czarna, postaram się zaraz coś wstawić, ale ten net tak działa, że nie wiem czy mi się uda;-)

Agasta, jak nauka? Odrobiłaś wszystko?

Karola, już czwórki u Was idą? Wow, szybciutko:-)

Anno no 3tyg ci zostało:tak::tak::happy2:
Ania a gdzie sie podziewłaś.... w pracy tak długo byłaś?
A gdzie Ann ,Robale ,Aneta i cała reszta?
Czarna my też chodzimy w deszczu ,chodz przeważnie jest jakas przerwa w ulewach i to wykorzystujemy :tak::tak::-)
Bira troszke nie po kolei ida te zęby ,bo 3 nie mamy:happy2::blink:
POWIEDZCIE mi czy "intop" to jest dobra szkoła, mam oferte do podobnej szkoły "mondriaan"
Kurs jezyka holenderskiego organizowany wspolnie przez szkole Mondriaan i Urzad Miasta Haga.

- 360 godzin nauki za darmo
- czas oczekiwania na kurs do 6 tygodni
- bezpłatna opieka nad dziecmi w czasie lekcji
- możliwość nauki w ciagu dnia a także wieczorami
-mozliwosc zrobienia stazu

zastanawiam się która wybrac ,która bedzie lepsza:confused::eek: U mnie przeważa bezpłatna opieka nad dzieckiem,bo mój pracuje do 18 czasem jest w domu ok 20:-(

Ostatnia edycja:
Sencilla GRATKI dla córci!:tak::-) Dzielna dziewczynkajak mama zresztą!
Mam nadzieje że wszystko poukłada się po twojej myśli!:sorry:
Karola tak w pracy byłam...padam na...pysk! A tu jeszcze prasowanie!:eek:
Co do szkoły ja sie nie wypowiem...

I PONAWIAM PYTANIE ODNOŚNIE KURSY HOLENDERSKIEGO ...co mnie czeka na tym teście? I ogólnie napiszcie mi coś....:confused:
Bira u nas nie pada tak cały czas!Ale pogoda psia!:dry:
Czarna moi lubieli pod podkrowcami siedzieć,naprawdę!:szok::-D

Ale wy macie super w tej Hadze nie dosc,ze nauka jezyka za darmo to jeszcze dzieci popilnuja:szok::szok::szok:
Moja juz spi a my konczymy ogladac film "Noc w muzeum 2" jak zwykla na raty;-)
Milej nocki,ja sie zegnam,do jutra

reklama
Karola, ja bym wybrała mondriaan zdecydowanie. Jednak co do tej opieki nad dziecmi, to nie byla bym taka pewna, w intop tez na poczatku mowili ze z opieka bedzie,baaa nawet na rozmowie w gemeente babka twierdzila ze jest opieka, a jak przyszlo co do czego to sie okazalo, ze samemu trzeba opiekunki/zlobka szukac :wściekła/y: Jedyna pociecha jest, ze na ten czas gdy jest sie w szkole mozna dofinansowanie z belastingu dostac.

Ania, jeśli chodzi o test, to u nas byl test na inteligencje, rozumienie tekstu ze sluchu , rozmowa i nie pamietam czy cos jeszcze...

Czarna, wpisz w google inburgeringcursus + nazwa Twojej miejscowosci i zobacz, moze u Ciebie tez już finansuja taki kurs, coraz wiecej gmin sie na to decyduje

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry