reklama

Holandia

Hmmm,znajoma wPolsce wlasnie poslala dziecko do przedszkola i jest w szoku,ze maly przychodzi co pare dni z nowym chorobskiem (pewnie z osmarkanym nosem) i postanowila go jeszcze "troche" w domu potrzymac.Hmmm,jak widze,ze w tutejszym przedszkolu wszystkie dzieci od wrzesnia do maja biegaja z takimi fajnymi zielonymi pod nosem i kaszlem jak u gruzlika...Hehe,moje malpiatki prawie cala zime bez czapek chodza.Moja mama sie przyzwyczaila i nie komentuje,ale sprobuj wypuscic w Polsce dziecko w grudniu,co ja mowie,we wrzesniu,na dwor bez czapki,hohoho.Jednymi dziecmi,ktore chodza w tym momencie do podstawowki mojego starszego w czapkach,sa 2 dziewczynki "swiezo z Polandu przybyle".Do tego rajstopki pod spodnie,grube swetry itp.A tutejsze w krotkich spodenkach,hihihi...

reklama
Grunt,zeby robic swoje :-).
Czytam sobie do kawy artykul on polskich rodzinach na stronie "Przekroju".

A,Toola,juz kiedys pytalam,ale pewnie sie zapodzialo,collective inteligence,czy to sie jakos ma np.do mrowek? :)

Że tak się wyrażę "***** mać". Odpisałam raniutko Wam babeczki, a tu nie ma mojej wiadomości, czyżby jakaś cholerna cenzura??
Mam to gdzieś. Pędzę do wc, bo mnie dziś od rana gania-tfu, tfu.

Ooooooo MISS fajnieeeeeee.Ja tez sie rozleniwilam i odliczam czas.Zarezerwowalam tydzien w Zakopcu polaczony z zabawa sylwestrowa.Na deskach raczej nie pojezdze wiec szanowny pan maz musi dac mi pare stwoek dziennie zebym sie nie nudzila na Kropowkach ;-)

Kindzia,moze sie spotkamy w Zakopanem:tak:
Ja wam napisze,ze jestem w Polsce ,pojechalismy po ludzi do pracy a tu sie okazuje,ze naprawde jest trudno o ludzi .Ci w Nl sa do tego stopnia zmanierowani,ze za szkoda gadac.Tutaj siedza bez pracy i wydziwiaja.Gdzie tu bezrobocie?

reklama
collective intelligence ma swoje inspiracje w biologii glownie wlasnie mrowkach, pszczolach, stadach, ławicach i kluczach ptakow :) chodzi o to ze jednostka robi malo a w sumie wychodzi duzo :-D w robotyce budowa duzego skomplikownaego robota jest kosztowna a jak sie popsuje to kaput, zamiast tego robi sie gromade malych tanich i wspolpracujacych robotow z prostym algorytmem, razem robia wrazenie inteligentych i wspolpracujacych :cool2: a jak kilka nawet padnie to zadna zstrata i reszta skonczy bez nich :-p

pytacie dalej ja moge o tym godzinami :happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry