• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

witajcie:-D:tak:
pogoda przesliczna ze bylam na placu zabaw w krotkim rekawku az sie w domu niechce siedziec ,a chodzic tez nie moge za duzo bo zaraz mam brzusio twardy jak skala i boli kazdy centymetr,nie pamietam czy z mikim tez tak mialam??...:-(
wczoraj umylam 2 okna i bylam padnieta jak stara babcia haa:-):-):-)
dzis nie robie ....no od rana mam gosci a teraz szybciutko do garow bo niedlugo tatus wraca...

Agnes trzymaj noge na nodze zeby malutka nie wyszla bez taty.. niech poczeka jeszcze:szok:

jutro jade na wizyte do szpitala ale chyba z polozna mam nawet nie wiem co msc jezdze raz do poloznej raz do ginekologa wiec jutro kolej na polozna wiec bedzie szybko....nawet niewiem ile wazy moja dzidzia jaka jest duza nigdy mi nie powiedziano jeszcze :no::no: to glupie prawda ??
chce juz urodzic i nie miec stycznosci z tutejszymi lekarzami -wystarczy!!

reklama
Witam
Aneta zdrówka dla Oliwierka:tak:Odważna jesteś ,ja się boje operacji plastycznych:no:
Agasta może to nie koniec kariery w tej firmie?:confused:
Gosiu witaj w holand:tak:
Agnes jeszcze poczekaj ten dzień na męża :-):tak:
Mamo Mikołaja ty się tak nie śpiesz z porodem jeszcze co najmniej 7tyg:tak:
Paulino Anno jak się dziś miewasz.... taka pogoda poprawia samopoczucie:tak:

Ja wczoraj pracowałam do 18 ;30:szok::tak: Jak jechałam do domu na rowerze to tak przyjemnie było ,że wziełam Michałka na rower przed tatę:tak:
Dziś też pięknie zaraz idziemy na drugi spacerek

Hej...

Dzięki za kciuki - naprawdę pomogły!:-DZrobiłam tylko jeden błąd :szok: na 12 stron... bo przestawiłam literki w wyrazie:dry: Docent powiedział że mogę iść na egzaminy!:-) hihi /jeszcze długa droga przede mną/:cool2:

Anetko a dlaczego w szkole mają już wolne?:confused:

MamoMikołaja po prostu zapytaj o wage...i już!:tak:Nie denerwuj sie i zadaj wszystkie gnąbiące cie pytania...

Karola masz racje pogoda dziś boska!:-Dchoć u nas sie troche zachmurzyło ale wciaż cieplutko!

A teraz pytanie dla "wykształconych":-p koleżanek.Czy któraś mogłaby mi to odmienić w dwóch czasach?Bo nasz docent zaczął nauczanie od baaardzo dziwnych czasowników.... /nie mógł prostszych?:dry:/ DLA MNIE CZARNA MAGIA! a dla was pewnie prościzna....

Czasownik;
VERHUIZEN
ik verhuis - verhuisde- nastepny jaki nie wiem?
jij ....
hij ...
wij....
zijn....

Czasownik;
BESLUITEN

POMOCY!!! :szok::zawstydzona/y::szok::zawstydzona/y::-(:szok:

hej mamusie

jutro mam wizyte w szpitalu i musze was zapytac jak po holendersku powiedziec pani poloznej czy ginekolog ze mam " zielonkawo-zolte uplawy "? kolor to jeszcze wiem ale jak po hol. sa uplawy????
mecze sie z tym od poczatku ciazy i stale mi mowia ze to normalne nawet nie zagladajac alew od kilku dni leci ze mnie jak z kranu pudelko wkladek mam na 2 dni to jakis koszmar !!!
dopoki czegos nie sprawdza albo nie dadza to nie wyjde bo mam dosc tego ,wiem ze w ciazy to normalne ale nie takie kolory chyba???? moze wy tez mialyscie takie problemy ??
pozatym swedzi i od kilku msc 0 sexu bo czuje tylko jeden bol to tez nie normalne ,wiec chyba mam racje ze cos nie tak???? doradzcie -jestescie madrzejsze bo juz przezylyscie tutaj ciaze i porody....

mamo mikoljaa ja w ciazy miaal bardzo czesto uplawy i takie troche podbarwioen kolorewm takim jak Ty ale nie ze az tak abrdzo cieklo ze mnei jak z CIebie choc rano czasem wiecej, ale tez mi nic nie mowili, ja mialam taki bol bardzo w pachwinie i mi powiedzieli ze to normalne a co najlepsze to to, ze dalej mam ten bol...ale ja rodzilam w niemczech, a moze skoro mieszkasz blisko wybierz sie raz do tej mojej lekarki prywatnie co? albo jak bedziesz w pl to idz do gina?

Niech mnie ktoś poprawi jeśli zrobiłam błąd :confused:

ik besluit
jij besluit
hij besluit
wij besluiten
jullie besluiten
zij besluiten

ik verhuis
jij/u verhuist
hij/zij verhuist
wij/zij/jullie verhuizen

ik/jij/u/hij/zij verhuisde
wij/zij/jullie verhuisden

bry wieczor
wyraz verhuizen przy odmianie otrzymuje koncowke D a nie T ...
padam z nog, nie wiem jak ja moghlam keidy s po 75 godz tygodniowo pracowac, jak teraz przy 28 jestem zmeczona jak nie wiem co :szok:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry