reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

witam
my wlasnie sniadaniujemy z Daanem i obmyslamy co by tu robic i chyba wybierzemy sie do kinderboerderij:tak: my tez chcemy Daana zapisac do kinderopvang ale okazalo sie ze jeszcze sie tutaj nie zameldowalismy:rofl2: a to tez jest potrzebne. Za tydz. mam wizyte tesciowej ale tylko 3 dni wiec sie nia nie zmecze:laugh2:
Aneta niezle przeboje masz w pracy i masz racje nie daj sie, a 20 min. na sprzatanie to rzeczywiscie malo to tylko wejsc rozejrzec sie i drzwi za soba zamknac:eek:
Agasta ty to kariere robisz dziewczyno:tak: podwojne gratki, normalnie zmobilizowalas mnie zeby sie uczyc porzadnie holenderskiego, a nie tak po lebkach jak to teraz robie:cool2:

reklama
Czesc

Agasta GRatulacje super prace załapałaś:tak::tak:
Aneta aż tak zle ?:szok::szok:Mam nadzieje że sobote macie zarezerwowaną:tak:
Aniu ty to jestes zawsze na pełnych obrotach...chylę czoła:happy:
Gosiu co robicie?
Anno Gratki też lubie sudoku:tak:

Własnie przyszłam ze szkoły ,biorę się za porządki i obiad ......nie mogę się wyrobić od przyjazdu:sorry:

Praca,szkoła a potem goście ,goście i tak w koło:tak::tak:

to ja tak po krótce... gdzie i na jakie "zasilki" moge liczyc? Gdzie sie zglosic??
Jestesmy małżeństwem, ja nie pracuję, mąż pracuje legalnie, na kontrakcie bezposrednio w firmie, nie przez uitzendbureau...
rodzinne to wiem- można dostawać raz na kwartał, załatwia się to w gminie.
a co jeszcze mozemy dostawac?

tylko błagam, nie podsyłajcie mi stron po holendersku- nie znam az tak tego języka :p

A co tu takie pustki?:szok::szok::szok:

No to ja tez mam pytanko - wiem nawet ze taki temat był juz kiedys ...mianowicie moja mama dostała propozycje opieki weekendowej u mojej znajomej...ma zostać na noc z małym czyli od popołunia do południa dnia następnego...pytanie brzmi za ile?:zawstydzona/y:

Jak sobie kobitki to policzycie? albo macie jakieś pomysły?:eek:

Ja już mówie dobranoc...

Witam:tak:
Karola oczywiście, że zarezerwowaną:tak: Nawet wolne w pracy z tego powodu wzięłam:-):-):tak::tak:, aby się nie spóźnić jak to zwykle z nami bywa:zawstydzona/y::cool2:
Aniu ja zawsze płacę mojej opiekunce 3e/h, nawet jeśli jest to 10h:tak:, a Twoja mama będzie ok 24h i to jeszcze w nocy, więc nie mam pojęcia:no: Myślę, że warto wziąć pod uwagę ile mama tego dziecka zarabia:tak:

Dziś miałam 2h zebranie w pracy :tak::-):-D, chyba za dużo pyskowałam ostatnio;-):tak:, ja to jestem urodzony pyskol, ale jak dla mnie to zaleta, dużo w życiu wywalczyłam swojego:tak::tak: Kiedyś nawet mój kolega z Dominikany pytał się mnie czy każda Polka tak dużo gada jak ja:szok::-D Wracając do zebrania, oczywiście kto się udzielał na zebraniu:confused: Aneta! Powiedziałam co mi na sercu leżało:tak::-):-D Na wszystko miałam odpowiedź i nawet swoje wywalczyłam, ale czas pokaże czy to tylko gadanie...:tak:

Ostatnia edycja:
Bry, kobietki poradzcie mi w pewnej sprawie. 31 października mam być chrzestną. Dałam małemu już prezent w postaci pieniążków na szczepionkę przeciwko pnełmokokom, ponieważ rodzice nie mieli na nią. Jednak chcę coś drobnego dokupić ale nie wiem co. Co byście poradziły?

reklama
UP UP UP moje pytanie :D

AniuHaven, dziewczyny pisaly ze 3e... troche za mało... to tak samo czy za 3zł zgodziałby się zostać tyle godzin?
Średnia stawka na godzinę to 5-6e... wiem, bo sama opiekowałam się dzieciakami, zanim "zrobiłam" sobie swojego :)

Do góry