reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Siemka...

Carinio alez ty piknie po górolsku godosz...:-D:-D:-D a tak na poważnie z jakiego miasto w PL jesteś?:sorry:
Natka moje dzieciaki 4 razy w tyg sa poza domem...Karina w szkole od 9-15.30 a Erni w pon-czw.9-15 gasthouder a wt-pt w Kinderkober:cool2:... Nie zamierzam pracowac 40godz tyg tylko najwyzej 12h a najlepiej 8h:-) tygodniowo.... Victor pójdzie do gasthouder gdzie jego brat...

Ale mam jeszcze pytanko...czy której z was mąż pobiera taka kase z tytułu "na niepracujacą żone"? :confused: moze dysponujecie jakimis info na ten temat... BARDZO PROSZE....:tak:

Agasta GRATULACJE ty jak zawsze łokciami przez świat...i tak trzymaj...:tak::tak::tak:

Własnie skonczyłam robić traktatie do przedszkola z okazji narodzin brata dla Ernesta...bede dopiero wieczorkiem...miłego dnia...

reklama
Dzien dobry
dziekuje za gratulki
udalo mi sie objac stanowisko manager personeelszaken en directuer assistente w polaczeniu z funkcja tlumacza :-):-):-)
praca od 9 do 17, darmowy przyzakladowy zlobek, firmowe audi a4 :-D:-D:-D

Aniahaven nigdy w zyciu nie slyszalam o zasilku "na niepracujacą żone" :no:
Sa zasilki z uwv albo gminy dla rodzin o niskich dochodach, gdzie np jedna osoba jest bezrobotna, ale bezrobotne pobierasz sama na siebie a nie przez meza :no:

wow Agasta dałaś czadu!!! niezła fucha z tego co napisałaś... czyli co bedziesz robic, tak nam po chlopsku wytłumacz;)

aniahaven ja słyszałam o tym, możesz dostac 170 euro co miesiąc, jeśli twój mąz nie przekracza jakiś tam dochodów, ale nic więcej nie wiem na ten temat, więc też bede wdzięczna jeśli któraś wie coś więcej i napisze nam to wszystko tutaj;)

dziewczyny wpiszczie w google korting voor niet werkende partner i wyswietli wam wszystko na ten temat
a wysokosc znizki zalezy oczywiscie od wysokosci zarobkow...

Witam,
Agasta tylko pozazdrościć takiej posady :tak:i żłobek przyzakładowy, a o audi A4 już nie wspomnę :-D Zastanawiam się co znaczy "szaken":confused: Jeśli dobrze rozumiem to będziesz Menagerem personelu i asystentem dyrektora:confused: Jaka to firma, czym ciekawym się zajmuje:confused:
Aniu tylko ostrożnie z tym heffingskorting, bo 2 moje koleżanki musiały oddać to co dostały, a uzbierało się z 2 lat spora suma. Nie mam pojęcia dlaczego musiały oddać do belastingu te pieniążki:no:
Carinio moja koleżanka jest góralkom, a jej mąż holender, jak ja go słucham gdy on po górolsku godo to kwicze ze śmiechu :-D:-D:-D Gdy ja do niego mówię on nie rozumie i mówi "godej ty innym polskim":-D
Ja też szukam pracy... czekam do wypłaty i zobaczę jak mi godziny naliczyli, bo raz mówią, że do tej godziny o której kończysz, a raz, że masz 20minut na c/o i 15 s/o w tym czasie musisz zapakować troleya, wywieź śmieci i pranie oraz odkurzyć hol:szok: Czasem z tymi wszystkim skaczę po 3 piętrach i czekam z 10min na windę :cool2: Czasem nie ma mopa albo odkurzacza i zanim go znajdziesz (o ile się uda) to mija następny kwadrans. Wczoraj miałam 20 pokoi :szok: i bardzo długą pogawędkę z Panią która kontroluje jakość naszej pracy. Porozmawiałam sobie z nią o mobbingu i jej się łyso zrobiło :-D. Powiedziałam jej, że ja ciężko pracuje i tv tutaj nie oglądam, więc chcę mieć zapłacone za wszystkie godziny mojej pracy:wściekła/y: Ona do mnie, że nie przyszła tutaj komentować mojej pracy, bo wszystko jest ok zrobione, a ja do niej i właśnie dlatego, że jest wszystko dobrze zrobione chcę mieć zapłacone za wszystkie godziny ponieważ gratis nie będę pracować:tak: Po tej mojej kłótni myślałam, że wyląduje na dywaniku u szefowej, ale cisza....:-D Powiedziała mi jeszcze, że jeśli my nie poprawimy swojej pracy w sensie szybciej to przyjdzie inna firma za mniejsze pieniądze bo jest kryzys:-D więc się pytam kto przyjdzie:confused: Ja mam 7,6 na rękę:-D i czasem pracuje 7h a mam naliczone 5,5h. Nie chwaląc się:zawstydzona/y: robię najszybciej z dziewczyn i dobrze :-), ale po takim weekendzie (gość spędza więcej czasu w pokoju dlatego jest bardziej brudno) mając 20 pokoi nie jest realnym się wyrobić w 5h:szok::no:
Od 2 dni sprzątam piętro gości z Chin i nie wyobrażacie sobie jacy to :syfiarze: :szok:, przepraszam za określenie:tak: Na przeciwko mnie mieszkają Chińczycy i nie myją okien już od 3 lat, ale myślałam, że to wyjątki:-D

Eh książkę można napisać...:-D

aneta- praca w hotelu do najlepszych nie nalezy...

agasta-tobie to pozazdroscic takiej pracy, gratulacje!

mi sie z praca nie udal bo nie mam opiekunki dla wiktorii:/

w 3zdaniach w kazym napisalam pracy.. :p

natka- a jak ty sie czujesz? jak zosia sie przygotowuje na przyjscie na swiat jej rodzenstwa?

aniahaven- ty to obrotna dziewczyna jestes, dopiero co urdzilas a juz cale dnie zajete bieganiem ;)

reklama
Do góry