reklama

Holandia

hihi... Iskierka no taka mam prace ze moge ich zabrac:-) bo nie ma ludzi w domach w jakich pracuje /mam wszystkie klucze/ wiec bez problemu...;-)
A co do nocnika ja mam ta sama polityke jesli chodzi o misie i lale sikajace na nocnik:-D u nas zadzialalo dwa razy mam nadzieje ze teraz tez zatrybi:tak:... praktykujemy juz od 9mies wiec efekty tez pewnie niedlugo beda...

dobranoc...

reklama
dziewczyny, ja sie zalamie.. dzis moj R. stwierdzil, ze imie, ktore wybralismy dla malej "nie przemawia do niego" i ze musimy inne wybrac... help! mam 3 dni do terminu, a nie ma imienia! plakac mi sie chce... :zawstydzona/y::no:

Ja dzieci oswajałam z nocnikiem poprzez zabawę. sadzaliśmy na nocniki misie, lalki i tłumaczyłam do czego to służy.

Metoda bardzo fajna, zapamiętam sobie na przyszłość:tak:

Sencilla, a jakie wybrałaś wcześniej imię... Lilian? Dobrze pamiętam?Ja Ci mogę podpowiedzieć imiona, które sama rozważałam...jak jeszcze nie wiedziałam, że to będzie chłopak. A mianowicie: Emilka, Jowita lub Amelia....a może moje Jadzia;-)

dziewczyny, ja sie zalamie.. dzis moj R. stwierdzil, ze imie, ktore wybralismy dla malej "nie przemawia do niego" i ze musimy inne wybrac... help! mam 3 dni do terminu, a nie ma imienia! plakac mi sie chce... :zawstydzona/y::no:

Sencilla my z Ernesta imieniem mielismy taki sam problem jeszcze 12 godzin przed pojsciem do gemeente bo nam sie termin konczyl /umowne try dni robocze hihi/:-D:-D:-D

Ania,pocieszylas mnie... ;-)
a ja juz z dziewcyznkami tak do malutkiej w brzuszku mowimy od dluzszego czasu... i co ja im teraz powiem? ze jakas Kasandra czy Ziuta bedzie? :-D:szok:

Mnie się podobają:
Eliza
Gabriela
Helena
Ines
Jasmine
Laura
Natalia
Olivia
Sandra
Sonia
Vanessa
Wanda
Trochę tego jest. Ja mam już swoje upatrzone więc może i ty coś wybierzesz:)

Dobranoc wszystkim

Witam
Bylam dzisiaj u poloznej i lozysko ulozone jest wyzej i teraz bedzie przemieszczac sie do gory czyli nici z cc :confused2:Za to synus rosnie zdrowo, wazy prawie 1,5 kg i jest troche powyzej sredniej :-)
Nana a nie mozna tutaj zmienic lekarza??? moze trafisz w koncu na jakiegos ktory cos bedzie wiedzial :sorry:
Anp powodzenia w nocnikowanu :tak: Ja Daanka zaczelam uczyc przed drugimi urodzinami ale w nocy nadal ma pampka bo leje jak sikawka, wiec to pewnie jeszcze troche potrwa zanim sie oduczy. Najwazniejsze ze w dzien juz nie mam z nim problemu i nie musze pytac i przypominac czy chce siku
Iskierka maly chce tylko zeby mama sie nie przemeczala ;-)
Jutro ide znowu do poloznej, chce jej powiedziec ze w pracy juz nie daje rady i zeby mi wydala zaswiadczenie, ciekawe co mi powie, na szczescie idzie tez moj M. jako wspomagajacy :-D

Sencilla, dodam swoje 3 grosze . Mi sie podobaja nastepujace rzenskie imiona : Amber , Lilah , Nadia, Yasmin, Nadine , Esre , Leyla , Sara... Aileen , Maja tez ladne imie, Sophie - Zosia . Meissa , Melissa, Sanna, Zuzanna, Melody , Gloria , Nastia. oj moglabym tak w nieskonczonosc, obym miala dziolszke ;D :-)

reklama
Sencilla to nieźle z tym imieniem:eek:... u mnie jak dziewczynka to miała być Magda...
Iskierka 5 latek w pampersie???Tu chyba w wieku 5 lat to już do szkoły się chodzi...ciekawe jak rozwiązali sprawę...może sam sobie już zmieniał
:szok::szok::-D

nana koleżanka poszła do lekarki i pytała o wzmożone napięcie mięsniowe a lekarka na to że ona nie wie co to jest...:baffled:
gosia ale to położna robiła Ci USG że wymierzyła że synuś tyle waży???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry