reklama

Holandia

Ayni bardzo Ci dziękuję za te słowa. aż mnie troszkę podbudowało. Fakt daliśmy na luz, ale to prędzej ze zmęczenia po racy jak poczuję poduszkę to już nicie z .... hehe. A co do położnej, ciężko będzie M namówić, myślę że jak będziemy w PL na jesień to pójdziemy do po żądnego lekarza razem i pogadamy. Jesli chodzi o ubezpieczenie fajnie mi wytłumaczyłaś, bo ja się na słuchałam że muszę płacić za wizyty. Teraz przynajmniej wiem jak to jest. Jeszcze raz dziękuję

Iskierka ja przy pierwszej ciąży to w ciągu 2 dni miałam wyprawkę tak szalałam haha. No skończyło się jak się skończyło, nie chcę za bardzo się rozwijać na ten temat, bo dziewuszki i tak wiedzą.. Super że zakupy się udały. A jak córka dziś? w dobrym humorze

Ostatnia edycja:
reklama
Ayni,jestesmy imienniczkami :)
Haha, ja wiedzialam, ale nic nie mowilam :P Marty sa towarzyskie i inteligentne!

Ayni bardzo Ci dziękuję za te słowa. aż mnie troszkę podbudowało. Fakt daliśmy na luz, ale to prędzej ze zmęczenia po racy jak poczuję poduszkę to już nicie z .... hehe. A co do położnej, ciężko będzie M namówić, myślę że jak będziemy w PL na jesień to pójdziemy do po żądnego lekarza razem i pogadamy. Jesli chodzi o ubezpieczenie fajnie mi wytłumaczyłaś, bo ja się na słuchałam że muszę płacić za wizyty. Teraz przynajmniej wiem jak to jest. Jeszcze raz dziękuję
Masz zupelna racje, nic na sile. Czytalam kiedys artykuly oraz watek ze staraniami tu na babyboom, i wiekszosc kobiet zachodzi w ciaze nie planujac tego, spontanicznie i po prostu nie ma sile, wrecz zapominajac o temacie i staraniach. Kobietki , ktore sie staraly nawet 3 lata, polecialy na wakacje i tam bam , ni stad ni z owad. Lekarze czesto mowia, ze to bariera psychiczna. No i nie dziwie sie , ze twoj M moze miec opory przed tutejszymi lekarzami, robcie tak oby wam bylo najwygodniej. Napewno sie doczekasz, jak sie czegos bardzo pragnie to sie spelnia, zreszta we wspomnianej prasie dla przyszlych mam naczytalam sie o takich przypadkach, ze nie mam watpliwosci, ze dacie rady !

Iskierka, ile dalas za przescieradla w Kruidvacie ? Ja chce z polski zlecic rodzicom zeby mi przywiezli caly komplet poscieli wraz z balachimem, bo lozko stoi zupelnie gole. W necie sie rozgladalam za poscielami itd w baby dumpie az przesadzili z cenami, a znow w innych tanszych nie widzialam nic ciekawego, moze cos doradzisz ?

Mielismy isc na spacer wieczorny, ale leci epoka lodowcowa w tv i mam czekac az sie skonczy, to nie facet, ale dziecko mam w domu, tylko ze duze!!
:-D

czesc dziewczynki
ja na jutro zaplanowalam przygotowania swiateczne i musze na czas wstac zeby ze wszystkim zdazyc, w sumie nie mam w planach za duzo robic b bedziemy z Daankiem sami moj M. musi oczywiscie w oba swieta robic :crazy::crazy::crazy: mam tylko nadzieje ze bedzie ladna pogoda i bedziemy mogli gdzies jechac.

Iskierka powiedz mi ile dodajesz zelatyny do galaretki ???? ja kiedys robilam i wyszla mi jak pilka kalczukowa :-D ile dac listkow na ok. litr rosolu z nozki kurczaka, piersi i zeberek????? od tyg. chodzi juz za mna galaretka, jak pomysle to az slina mi cieknie :tak:
mialam jeszcze cos pisac i mam kompletna pustke w glowie... ostatnio mam taka skleroze ze szok :sorry: a do tego tak gruba i ciezka..........

Iskierka ja przy pierwszej ciąży to w ciągu 2 dni miałam wyprawkę tak szalałam haha. No skończyło się jak się skończyło, nie chcę za bardzo się rozwijać na ten temat, bo dziewuszki i tak wiedzą.. Super że zakupy się udały. A jak córka dziś? w dobrym humorze
Płacić za wizyty MOŻE bedziesz musiała, bo to wszystko zależy od tego, jaki masz pakiet ubezpieczeniowy. Nie płaci się za wizyty u hiusarts, ale za specjalistę to bywa różnie. Musisz sprawdzić najlepiej w internecie jaki masz pakiet i co ci się z niego należy.
Ja staram się nie kupować nic jak szalona, ale dziś sie przynajmniej namacałam:-D
Córka, jak córka. Pomogła w zakupach, przy obiedzie, posprzątała swój pokój (efektów nie sprawdzałam), sama przebrała sobie pościel. Ale ton jest niezmienny - wiecznie z pretensjami... To sie chyba już nie zmieni.
Masz zupelna racje, nic na sile. Czytalam kiedys artykuly oraz watek ze staraniami tu na babyboom, i wiekszosc kobiet zachodzi w ciaze nie planujac tego, spontanicznie i po prostu nie ma sile, wrecz zapominajac o temacie i staraniach. Kobietki , ktore sie staraly nawet 3 lata, polecialy na wakacje i tam bam , ni stad ni z owad. Lekarze czesto mowia, ze to bariera psychiczna.
Moi rodzice tak własnie mieli - od razu po slubie próbowali twardo przez rok i nic. Jak popuscili to mama zaszła w ciążę. Później bylo podobnie - próbowali, mama poroniła, leczyła sie i nic. Jak się przestali starać to mama zaszła w ciążę i urodził się mój brat - młodszy ode mnie o 16 lat.
W sumie to u nas chyba było podobnie. Zrezygnowałam z jakiejkolwiek antykoncepcji po 2 zastrzykach, przez rok nie mialam okresu, potem próbowalismy kolejne pół roku, a wystarczył duży stres i bingo:-D

Iskierka, ile dalas za przescieradla w Kruidvacie ? Ja chce z polski zlecic rodzicom zeby mi przywiezli caly komplet poscieli wraz z balachimem, bo lozko stoi zupelnie gole. W necie sie rozgladalam za poscielami itd w baby dumpie az przesadzili z cenami, a znow w innych tanszych nie widzialam nic ciekawego, moze cos doradzisz ?
Kochana, zwykłe białe prześcieradła z gumką, takie ciensze (nie frotte) 120 x 60 były przecenione z 4,99 na 2,99. W sumie nawet żałuję, że nie wziełam więcej...
Pościel do łożeczka to widziałam ładną w BABY WALZ, ale co do ceny to nie wiem czy takie cię interesują.

Iskierka, ojej to tanioszka !!! faktycznie trzeba bylo wiecej wziac, wybiore sie tam napewno w takim razie. Na stronie, ktora przeslalas, nie ma tragedii ceny porownywalne do Polski, ale jak widze przypadki, ze sam baldachim to czasem 50 -80 EUR to az mi sie wlos na glowie jerzy, moze w tym dumpie same dizajnerskie projekty ? Nie wiem. Nie jestem jakas sknera czy cos, ale mi samej sobie szkoda kupic cos za 80 EUR , to chyba mi zostalo po Egipcie, do tej pory sie jeszcze targuje o ceny, nawet w kringloopie :D haha. Dzieki za link , ale chyba poprosze rodzicow o komplet z polski, bo stylistycznie/kolorystycznie bardziej mi przypadl do gustu.

A wiem,ze to jeszcze odlegly temat :D ale znalazlam takie urzadzenie 2 w 1 parowar i blender z Philipsa.

Philips Avent Steamer Blender - YouTube

napewno zakupie

dziewczyny co do przescieradelek i poscieli to polecam firme DREWEX z pl my mamy DREWEX AT POSCIEL 4 EL. MIŚ BALDACHIM niebieska (2232164616) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kupilismy wieksza i nie zaluje bo do teraz wiki ja uzywa:tak::-) tylko my wybralismy wiekszy zestaw z baldachimem, ochraniaczem i rozkiem + wkład ktory mozna prac w pralce.

u nas po "pizamowym" dniu w szkole wiki ma goraczke :baffled: akurat na swieta..

robale- polecam zrobienie badan hormonalnych- ale to nie moze byc w ot taki sobie wybrany dzien- kazdy dzien ma inne normy, mniejsza ilosc jakiegos hormonu moze powodowac problemy - np ja nie mam progesteronu ktory podtrzymuje zarodek... wiec warto by lekarz-dobry lekarz sprawdzil co i jak, bo moze zwykle tabletki na uregulowanie pomoga:tak: mi sie udalo w wieku 20 lat zajsc w ciaze a teraz nawet jakbym chciala to nie moge (mam PCOS) :crazy: ale takie to juz jest cialo kobiety... ;-)

sencilla- piekna jest twoja Liliana :tak: a siostrzyczki sa chyba bardzo pomocne jak masz czas na tyle pieczenia ;-)

karola- a jak sie czujesz? michaś pewnie zadowolony był z przyjazdu cioci?;-)

dobranoc wszystkim ;-)

ja teraz usiadlam, wypieki juz gotowe:tak:

Robale wpadaj na sernika:tak:
Iskierka to faktycznie tanie przescieradla,tez musze u nas popatrzyc..:tak:
Niunia czuje sie dobrze:tak: Michalek sie cieszyl bo sie ciocia calymi dniami z nim bawila:happy: Jak Wiktoria z jezykiem? Bo Misiek dalej na etapie wymyslania slów:baffled:zdrówka dla malej
Gosia juz nie duzo ci zostalo, ja juz tez czuje sie ciezka a tu dopiero polowa:baffled:

milej nocki

reklama
Ayni super parowar-blender :happy: musze na takie cos upolowac:tak:
niunia_2008 ja mam rozek z drewexa, jest super, ale Tomcio juz prawie z niego wyrosl :-D uzywam go juz tylko do kolyski na materacyku.

Swoja droga, Tomek ma lekko odksztalcona glowke.. Upodobal sobie jedna strone i w nocy jak go nie widze:-) to uklada sie zawsze na tamtej stronie, i teraz jest zmuszony spac na boczku:cool:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry