reklama

Holandia

Witam
Wesołych, pełnych nadziei i wiary świąt Wielkiej Nocy, spędzonych wśród srebrnych bazi i kochającej rodziny, przy wspólnym stole.

7axe7 Sto latek i duzo radosci i pieknych dni dla Misi

Iguana fajnie ,ze droga wam spokojnie minela:tak:

Ja juz przygotowania zakonczylam:tak: teraz odpoczynek:happy2:

reklama
Witam was dziewczynki serdecznie.
ja już dziś na "światecznie" - okąpana i w szlafroczku;-). A tak na poważnie to juz wszystko mam gotowe, jajka poświeciliśmy w Aalsmeer, jutro rano przejedziemy się chyba do Rotterdamu.
Wybralam sie dzis jeszcze do sklpeu po chlebek i przy okazji kupilam sobie ozdobny koszyczek z kwiatkiem i kurczakiem. Dołożyłam do tego zajączka i malowane jaja i jest pieknie :-D
Jutro chyba spędzimy dzień w domu - oprócz wyprawy do kościółka. Spróbuję namowic męża na sesje zdjęciową "z brzuszkiem" :-D

Swoja droga, Tomek ma lekko odksztalcona glowke.. Upodobal sobie jedna strone i w nocy jak go nie widze:-) to uklada sie zawsze na tamtej stronie, i teraz jest zmuszony spac na boczku:cool:
Ja mam płaski tyl głowy, bo nie chcialam spać na bokach tylko na plecach i zawsze się mamie przekręciłam:-D

Mam dla Was wierszyk na święta:

Z dala słychać trzask gałęzi,
to zajączek przez las pędzi.
Chociaż Wielka jest sobota,
ciężka czeka go robota.

Z hukiem wpada do kurnika,
bierze jajka, szybko znika,
w drodze wszystkie je maluje,
z trudem tempo utrzymuje.

Z pisankami zdążyć musi
zanim z Rezurekcji wrócisz.
Potem trochę chłop odpocznie,
w ciepłym gniazdku sobie spocznie.

Miejsca długo nie zagrzeje,
coś mu się na głowę leje.
Głośno śmieje się baranek:
To już Lany Poniedziałek!

WESOŁEGO ALLELUJA!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane,,, niestety niedoczytam was juz do tylu - wybaczcie;-)

Kazdej z was razem i osobno - tutaj w NL i takze wypoczywajacym w PL pragne zlozyc zyczenia;

WESOLYCH SWIAT...

Wypoczywajcie laseczki ile sie da - korzystajcie z pieknej pogody i rodzinnego relaksu:-D
My tez sie wyrobilismy na czas z wszystkim- poswiecilismy rodzinnie, nawet pierwsi goscie juz nas odwiedzili...:-D sernik i babka bardzo im smakowaly /kolezanka jest w 6mies ciazy/:cool2:....

milego dluuugiego weekendu:tak::tak::tak:

Iguana , bez jaj, ja jestem z Kluczborka ;)

Wow, to świat jest mały. Moja mama i jej rodzina jest z Kluczborka, ale ja już urodzona w Krakowie. Natomiast każde wakacje spędzałam u babci i prababci w Kluczborku, same miłe wspomnienia z dzieciństwa mam związane z Kluczborkiem:-D Las, żwirownia, leśna górka...

A dzisiaj natrafiłam w jednym z polskich czasopism dzieciowych na taki patent...wanienka na wynos!!!
Wanienka podróżna składana - błękitna
Wanienka podróżna składana - różowa
Tylko kurcze, drogo....

Dzien dobry...

jak tam po sniadanku kobietki?:laugh2:
Axe STO LAT dla Misienki:tak:/ zapomnialam wczoraj dodac do posta - wybacz/;-)

dzisiaj u nas blogie - rodzinne lenistwo ...:-D a tak na marginesie czy u was tez jest zwyczaj stukania sie jajkami?:cool2:

Załączniki

• P4090003.jpg
    P4090003.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 58
reklama
u nas też lenistwo :tak:, jutro chyba wolne. Chociaż to nigdy nie wiadomo. My też się stukamy jajkami :-D:-D, miły zwyczaj. Dzwonił M dziś do teściowej mojej i dowiedział się że jego wujek dziś w nocy zmarł. Szkoda chłopa choć go nie znałam. Ale przyszedł się pożegnać, bo M mówi że ostatnio dość często przychodził mu do głowy, mimo iż nie mieli aż takiego kontaktu ze sobą.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry