reklama

Holandia

O zwyczaju stukania się jajkami nie słyszałam wcześniej. U nas zazwyczaj się dzieliło jajkiem. ...ale brzmi bardzo fajnie:-D

AnnJ, doczytałam troszke w tył. To dobrze, że wybrałaś się do pediatry. Mam nadzieję, że nie zamartwiasz się za bardzo.

reklama
Robale olej mysle ,ze kupisz w blokerze ,tuicentrum i sklepie malarskim itp ( znalazlam w necie :? ) U nas sklepy tak ja w niedziele, i centrum tez czynne:tak:A dzis jumbo bylo otwarte:szok::tak:

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór moje kochane.
Ja dziś miałam totalne lenistwo. Wprawdzie wstałam o 8.00, ale mąż mnie właściwie wyręczył przy przygotowywaniu śniadanka. ja tylko ładnie udekorowałam stół i poprzynosiłam wszystko z kuchni.
Później pojechaliśmy do Rotterdamu na mszę o 12.00 i juz póxniej było słodkie lenistwo na kanapie.
Na stole wszystko stało i kto chciał to sobie brał i jadł. Po południu zgrzałam tylko bigos, by było cos na ciepło.

Dziś było skypowe szaleństwo bo niemal wszyscy chcieli z nami rozmawiać na skype. Dzięki temu miałam kontakt z rodziną w Polsce no i zaoszczędziłam na rozmowach telefonicznych :-D

No i najważniejsze - namówiłam męża na sesję fotograficzną i oto efekty:

Wielkanocny koszyczek.jpgSzczęśliwy tata.jpgTata przytulony do brzuszka.jpgSzczęśliwe rodzeństwo.jpg

Karola dziękuję za odpowiedz, mały ma zaparcia i muszę olej kupić, próbuje już wszystkiego i nic, a czytałam właśnie aby olej podać. u nas dziś pozamykane wszystko zobaczę jutro podjadę do miasta może coś będzie otwarte. Znalazłam to [TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD][TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: pageHeading"]Paraffine olie - verstopping/gas 50ml[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Hej hej!!! Jutro lany poniedzialek :D musze wykombinowac jak tu rodzinke wyśmigusować heheheh :D:D:D
Jak tam wam jajeczko smakowalo?

Iskierka ale fajne fotki, takie rodzinne :) a jaka ladna pamiatka.. ja mam nieduzo zdjec z czasu ciazy, za to teraz nadrabiam z Tomciem :)))) hihi :) No i na tych fotkach nie widac, ze masz 155cm :)))) A Twoj maz ile ma wzrostu??

dzien dobry.. u nas maz od rana atakowal :-D:-D:-Dwiec smingus mamy za soba...szkoda ze taka pogoda brzydka:baffled:
Iskierka zdjecia cudne bedzie fajna pamiatka - i widze ze ...metode farbowania jaj macie jak my:tak:;-)

I mozna powiedziec ze po swietach co?...wszystko co dobre szybko sie konczy....ale poki co korzystajmy jeszcze do wieczorka...

milego dnia laski:cool2:

Załączniki

• strazak.jpg.gif
    strazak.jpg.gif
    10,6 KB · Wyświetleń: 62
Witam serdecznie w Lany Poniedziałek.
U nas oprócz deszczu nic więcej nie leje, bo mąż z synem woleli nie ryzykować awantury w domu:-D Bo o ile mama jest wyrozumiała co do kubka wody w pościeli, bo corka już mniej i by zachować dobry, wciąż świateczny nastrój w domu to zrezygnowali ze śmingusa;-)
Ja sie nawet trochę cieszę, bo nigdy jakos nie przepadałam za tą wątpliwie przyjemną tradycją - szczególnie gdy za oknem poniżej 10 stopni.....

TheHague - na tych zdjęciach mój mąż jest schylony i dlatego nie widać że jest dużo wyższy, a ma prawie 180cm.
Aniahaven - sposób farbowania jaj przejełam od mamy i wolę to niż kolorowe barwniki do jaj, które nie zawsze dobrze "złapią" się skorupki. A cebula jest ZAWSZE niezawodna i można w niej farbować jaja nawet na drugi dzień (jak braknie);-)

A my dziś lenistwo na całej linii. Nawet w kościele nie byliśmy, a córka zrobiła sobie "piżama party".
Zastanawiam się nawet czy piec to mięso na obiad, bo tyle jeszcze jedzenia od wczoraj zostało....

Czesc dziewczynki, wpadlam tylko na chwile zobaczyc, czy sie forum spi podczas swiat czy nie. Widze Iskierka dodala zdjecia, super!! Nawet piesek sie zalapal na zdjeciach, no i cora jejj taka duza juz. Brzuszek tez mega, az trudno uwierzyc, ze ja niebawem tez bede miala taki wielki. No i widze jest tuniczka , klasa!

a my sie z lekka nudzimy, bo u nas tez leje, ani gdzie wyjsc , ani nic po prostu bedziemy leniuchowac, w koncu za pare miesiecy skonczy sie moje slodkie lenistwo ! :P

pryskam was z lekka , smingus dyngus!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry