reklama

Holandia

reklama
Dzisiaj sobie zdałam sprawę z tego, że za miesiąc to będzie czekanie, kiedy Młoda wyjdzie :szok:. A tak niedawno test robiłam i wyszedł "+". Czuję się jak połączenie Hipopotamicy Glorii (z "Madagaskaru") z piłką plażową. Mam ochotę na jakąś surówkę, ale musiałabym iść do sklepu :eek:. Póki co oglądam "Ostry dyżur" na tvn.

Co do religii, też wolę pozostać neutralna. Wiem, że są ludzie i ludzie, każdy ma inne podejście do tych spraw. W chrześcijaństwie zdarzają się przypadki skrajne typu: facet chodzi codziennie do kościoła, leży krzyżem, a żonę bije i wyzywa wszystkich, którzy nie zgadzają się z jego światopoglądem. Myślę, że taki katolicyzm nie jest wcale mniej konserwatywny od islamu. Tylko sami wyznawcy w większości olewają to, co nakazuje Watykan, np. w sprawie seksu przedmałżeńskiego i antykoncepcji.

Czesc
Ja pinkole nadrobic sie was nie da:no::no:
Mnie tak jak reszcie ciezarówek nic sie nie chce :no: Siedzimy w domu bo Michalek jeszcze nie za zdrowy,troche wycinamy i kleimy i oczywiscie zabawa autami:tak:

Nie wiedziaals o tym?Robia to ,moze w Tynezji mniej ale tez.To jest tak okrutne ,ze czuje obrzydzenie do nich za to.
SORRY, ale gdzie ? Poczytaj o obrzezaniu dziewczynek w interncie, zanim sie na jakis temat "fachowo" wypowiesz. Ja wiem, ze ty lubisz dramat, ale wypowiadaj sie juz moze na tematy o ktorych masz pojecie. To jest tradycja w krajach gleboko afrykanskich typu Somalia, i nie ma nic wspolnego z religia, to raczej tradycje plemienne, w krajach, gdzie ludzie zyja w lepiankach. W islamie obrzeza sie chlopcow, nie dziewczynki!!!! W tunezji sie nie obrzeza dziewczynek !!

Hague co ty tam slyszysz i od kogo to juz nie moja sprawa, w jakim swiecie zyjesz, jakich masz znajomych i co wiesz o swiecie a czego nie.

Ja tu nie jestem od tego na tym forum aby walczyc z wasza niewiedza , czy kogos uswiadamiac. Zyjcie sobie jak chcecie, z kim chcecie i mentalnym zascianku zywiac sie podchwyconymi historiami glupich polek co daly dupy turkowi , widocznie w takim kregu sie obracacie. Ja nie twierdze, ze moj maz nie jest taki jak reszta muzulmanow, bo nie znam reszty muzulmanow, znam ich troche ,ale powierzchownie i kazdy z nich ma inne zwyczaje i inna ideologie. Ja nie oceniam ludzi masowo po metkach, jak chcecie to tak sobie zyjcie , nic mi do tego. Wasze zycie. Jak ktos bedzie zainteresowany to siagnie po ksiazke, e-book i sobie poczyta, mi sie szczerze mowiac nie chce komus tlumaczyc, ze sie nie obrzeza dziewczynek, ani ze nie musze mezowi sluzyc w domu i ze na noc mnie nie zamyka w piwnicy, bo czuje sie jakbym rozmawiala z kims kto nie ma za grosz inteligencji aby poczytac zanim sie wyrobi na jakis temat zdanie. Z holendrami tez nie dyskutuje, kiedy mi mowia, ze kazda polka robi loda za drinka w dyskotece, a polacy jezdzac do Polski biora dla rodziny sprzety elektroniczne, bo w Polsce nie ma... Rece opadaja... Naprawde...

no ludzie już wiedzą co i jak, M coś ma żal do mnie że za ostro, oni sami mają jakiegoś dąsa, ale mam to gdzieś :tak:
A tam, mężowi przejdzie, nie przejmuj się. Ja wiem z doświadczenia, że jak ludzie przyjeżdzają "na domek" to myślą, że wszystko tam jest wspólne i czesto nie pytają czy mogą coś wziąść, bo nie pomyślą, że ktos mógł sobie coś kupić.
Patelnia/garnek jest w kuchni? Czyli moge gotować, bo to "niczyje". Telewizor jest w salonie? Acha, czyli mogę swobodnie zmieniać kanały, bo to przecież "niczyje",a kto ma pilota ten ma władzę....
Jeszcze jak ktoś coś weźnie bez pytania, uzyje a potem umyje i odłoży na miejsce to pól biedy. Gorzej gdy podrzuci gdziekoplwiek udając że on w tym nie jadł/nie gotował....

Widze ze znowu sie goraco robi:shocked2:

Ja tylko tak podczytuje na biezaco bo mam dzisiaj "gowniany" dzien:-D:-D Cycek pozniej kupka i tak od rana juz raz nie zdazylam podlozyc na czas pampersa i mialam caly przewijak z kupki. Pralka od 6 na pelnych obrotach chodzi.

Dziewczyny spokojnie:tak:

Nana19 - Dla Ciebie nowa porcja dramatu z encyklopedii... Chyba cos Twoja wiedza kuleje. Czytasz "przyjaciolke" czy "Tine" :D

Rytualne usuwanie łechtaczek metodą zabiegów chirurgicznych jest stosowane głównie w Afryce Środkowej oraz do niedawna praktykowane legalnie w Egipcie (co rzekomo wiąże się z tradycją faraońską). Obecnie wykonywanie takiego zabiegu jest w Egipcie prawnie zakazane. Obrzezanie kobiet jest praktycznie niestosowane w innych krajach arabskich i nieznane m.in.: w Tunezji, Algierii, Maroku, Jordanii, Libanie,Turcji, Syrii itd. Jest też obce Iranowi.
Występuje głównie w Etiopii (również praktykowane przez etiopskich Żydów), Kenii (gdzie dominującą religią jest chrześcijaństwo), :szok: Erytrei,Sierra Leone, Sudanie, Somalii, Gambii, Czadzie, Mali, Nigerii, Kamerunie, Indonezji itd. Obrzezanie kobiet praktykowali również egipscy chrześcijanie – Koptowie. Nie jest ono jednak związane z religią jako taką w odróżnieniu od obrzezania mężczyzn – jedynie z tradycją danego kraju lub regionu.

Ostatnia edycja:
Co do tych lodów co je Polki robią...to takie historyjki nie sa wyssane z palca...(że Ty, ja ona nie robi to nie znaczy że inna tak samo.chce tak panienka z prowincji chwycić Holendra tudzieź innego zachodniego macho) tak samo jak swojego czasu do Krakowa zjeżdżali Wyspiarze na wieczory panieński...no bo tanio, fajnie i łatwo...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry