reklama

Holandia

iguana , dzieki, ja raczej szukalam jakiegos uniwersalnego planera podrozy PKS na cala polske , ale chyba nie ma takiej strony w tym kraju. Intersowaly mnie rozne warianty podrozy i nie tylko z/ do Krakowa. Ale dzieki, chociaz te linki odpowiedza mi na czesc pytan , podroz pociagiem z Katowic do Zakopanego trwa UWAGA! prawie 7 godzin! WOW ! This is hi-speed baby! Any way jak sie zdecyduje na ten Krakow to bede korzystac z Twojej uprzejmosci i wypytam napewno conieco.

A, Iguana! moze Cie to zainteresuje , bo jestes z Kraka, czytalam dzis artykul o matce z Krk , ktora popelnila samobojstwo skaczac z 10 -tego pietra z 3-miesiecznym dzieckiem w rekach :( Bardzo smutne...

reklama
co tu tak cicho dzis? :)))
Sobota - pewnie wszyscy sprzątają lub imprezują:-D
podroz pociagiem z Katowic do Zakopanego trwa UWAGA! prawie 7 godzin! WOW ! This is hi-speed baby!
No, ba - prędkość wręcz zabójcza....
Podejrzewam jednak, że samochodem nie bedzie wcale szybciej z powodu wiecznych korkow na zakopiance.
Swoja drogą Ayni - akurat w tym rku wybierasz sie na zwiedzanie kraju... Przecież będzie tyle luda ze strach.
No chyba że obcokrajowcy wystraszą się naszych drog i nie przyjada na euro:-D

Masakra, 3 miesieczny bobasek.. Tyle co moj Tomcio ma.. mogla sama skoczyc jak juz tak bardzo chciala, a nie brac ze soba takie malenstwo i odbierac zycie tej dziewczynce.. :(((( ehhh co sie dzieje z tymi matkami... Nie wiem.. moze miala depresje poporodowa.. jestem za tym, by przez pierwsze 2 lata zycia dziecka wszystkie matki regularnie badano pod katem wlasnie depresji poporodowej.. tyle jest psychologow i psychiatrow, nie maja co robic, to niech sie zajma takimi rzeczami. gdyby przynajmniej u czesci matek rozpoznano ta depresje to wiele maluszkow nie musialoby cierpiec.. no ale co, oczywiscie (przede wszystkim) Polska, ale takze inne kraje nie maja na takie rzeczy pieniedzy, a pozniej dzieja sie takie tragedie jak ta lub jak sprawa Madzi z Sosnowca.. Ciekawe swoja droga kiedy w koncu prawda wyjdzie na jaw jak to w koncu bylo z Madzia..

a do tego jeszcze to! biedne dziecko, co on malutki musi przezywac w tym ciemnym lesie.. ;( pewnie mu zimno, mokro i glodny jest..
Mam nadzieje, ze mi sie taka rzecz nigdy w zyciu nie przydarzy.. Ani zadnej z was zeby to nigdy nie dotknelo... Pilnujcie swoje dzieciaczki najlepiej jak umiecie... :((((
Łaguszewo: Dwulatek zaginął w lesie. Trwa akcja poszukiwawcza - Onet Wiadomości

Ostatnia edycja:
Iskierka nie chce ale muszę ;p chciałabym rodzinę zobaczyć w ciąży a ściągnąć ich nie dałoby rady za bardzo. Mehdi w ogóle Polski nie widział i chce zobaczyć. Zobaczę jeszcze bo w ogóle zapomnialam o euro i nie brałam pod uwagę ;D omg ciekawe ile za hotele będą wołać.

A co do tej kobiety ją wiem że nam ciężko zrozumieć kogoś kto się decyduje na taki desperacki krok ale myślę że po części musiała mieć depresję po porodowa plus Jeszcze warunki ekonomiczne w polsce to jakąś tragedia ludzie ledwo wiążą koniec z końcem a państwo nie pomaga nic i dochodzi do różnych tragedii i patologii. Ludzie są bezsilni i zostawieni sami sobie. Ale dziecko żyje jest w stanie ciężkim w szpitalu. Matka zmarła na miejscu.

Nieraz dziękuje Bogu że jestem w holandii bo wiadomości z polski aż się ciężko słucha ; najgorzej dotyczące własnej rodziny. My jednak z tymi zwrotami i opieką tutaj mamy jak paczki w maśle w porównaniu z uboższymi rodzinami w polsce.

Także cieszmy się zawsze może być gorzej. Dobranoc laseczki i bawcie się dobrze w queens night

reklama
Straszna ta informacja o tej matce z dzieckiem :-(. Niestety mam wrażenie, że mimo akcji w Polsce "Mama nie musi wychowywać dziecka sama", takich kobiet jest cała masa. Bo to zostawił ją partner, rodzina się odwróciła od niej, bo "nie chcą panny z bękartem" itd. Do tego mało kto się pochyla nad problemem depresji poporodowej, przynajmniej po ostatnich informacjach mam takie wrażenie. My faktycznie mamy tutaj dobrze. Owszem z M. teraz musimy zrezygnować z niektórych przyjemności typu: kupienie x pary butów, gry na xbox'a itp., ale nie głodujemy, opłacamy rachunki, no i dzisiaj jedziemy zrobić zakupy wyprawkowe do szpitala. W PL, jak patrzę na ceny artykułów dla maluszków, to się za głowę łapię. Niestety tam 1500zł to jest jakaś pensja głodowa. Nie byłoby nas stać na dziecko żyjąc w Polsce. A teraz na DDTVN zadali pytanie: "Za co kochasz Polskę?"... prócz walorów turystycznych i krajoznawczych, no i za to, że mam tam rodzinę i (odpukać) wszyscy są zdrowi... to za nic.

A słyszałyście o tym 2 latku co się zgubił wczoraj podczas rodzinnego grilla w lesie? Dzisiaj go na szczęście znaleźli. Swoją drogą gratulacje dla ludzi, którzy nie umieją upilnować 2latka. Ja pamiętam swojego chrześniaka, jak był w takim wieku. Oczy się miało dookoła głowy i zawsze ktoś był w pogotowiu, żeby go złapać, zanim sobie zrobi krzywdę.

A to taka ciekawostka: http://dzieci.pl/cid,1024121,paid,1...-w-maju,wciazy_artykul.html?smgputicaid=6e5ba :szok:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry