reklama

Holandia

Witam
Moja mala szaleje w brzuchu az sie caly trzesie:-D

Ayni ,Madzia piekne pokoiki i ubranka:tak:
Madzia dla mnie ta torba na lózeczko lub jak kto woli na kojec:tak:
Co do proszków to ja pralam w neutralu do 6 mies a pozniej juz normaly:tak:Jesc tez jadlam wszystko :tak:Michal jak i myu pijemy wode z kranu i to dla nas norma:happy: sie smieje ,bo mija mama mi juz mówi ,ze malemu dziecku zimniej niz nam itp A przyjedzie po porodzie na 3 tyg:szok::-D Ale ona sie nie obraza i ja tez wiec luz ,poogada ,pogada i ....:tak:
no i juz nie wiem co mialam pisac :sorry:

reklama
Sencilla, dzięki za info w spawie tych chusteczek do pupy. Ja stosowałam do tej pory Pampersa i Natusanu, te drugie super...ale drogo wychodzi i wybrałam Pampersa. Teraz przetestuję te co polecasz, choć Kruidvatu nie mam pod domem:eek:
Co do teściów to super, że jakoś się Wam udaje dogadać.

Ayni, wystawa super. Też robiłam podobne foty przed narodzinami Janka:tak::-D

Jak się przeprowadzimy to urządzę oddzielny pokoik Jankowi, bo w tym mieszkaniu ciasno...i miał tylko taki mały swój kącik.

A co u nas na obiad, bo ktoś pytał;-) Indyk, kasza i wiosenna sałatka:-)

Ja kupuję ostatnio baraninę na bazarze w Berverwijk od Turków(chyba-nie pamiętam czy mieli złowrogie brwi:rofl2:).
Ayni czy oni(Turcy) też jedzą mięso halal??? Właśnie teraz się zastanowiłam jakie mięso jem...ciekawa jestem...

Ciezko powiedziec, bo to moze byc np Turek pracujacy dla jakiegos holenderskiego ubojnika i wtedy sprzedaje mieso wg holenderskiego uboju. Druga sprawa jest taka, ze nie wszyscy Turcy to muzulmanie, moze sprzedaje bo jest np dobrym handlarzem :D Czasem wieszaja w budkach certyfikaty, ze mieso jest 100 % halal , skad pochodzi itd ale po samej narodowosci sprzedajacego ciezko mi powiedziec :D prawdopodobnie tak , jesli nie dopatrzylas sie tam wieprza to zapewne sprzedaje halal. Spytaj ich nastepnych razem i spogladaj podejrzliwie :D i koniecznie obbadaj jakie maja brwi i zobaczysz, ze im sie w ogole oczy nie swieca.

U nas juz po obiedzie. Wyslalam wczesniej mediego po smietane, on nie wiedzial jaka wiec sie w sklepie spytal , to mu buc holenderski powiedzial , ze jeszcze nie slyszal , zeby ktos gotowal ze smietana... Co za dziwadla , wszystko jedza z plastiku i nie wiedza potem co jedza. Ide spoczac.

Iguana, mam nadzieje, ze jak sie ogarniecie w Hadze to pokazesz pokoik rowniez :)

Madziula pochwal sie hustawka!:tak:

Dziewczyny ja juz po ciazy do wagi sprzed ciazy wrocilam. Ale... przyjechala mama, poprzywozila pierogi, mieska, szyneczki, paroweczki, sledziki.. i co?... zas 2kg na plusie.. :-D:-D:-D

A co do mebelków to ja kupiłam nowe tylko że akurat "wyprzedażowe" czyli kupiliśmy model "show off" i była duża zniżka wtedy. Mam drewniane, biąłych nie chciałam ze względu m.in. farby na nich.Później dziecko pewnie będzie gryzło łóżeczko więc niech mniej chemii gryzie....:-D.
Chusteczek używam pampers,lecz nie używam do każdej zmiany pieluchy. U mnie świetnie się sprawdziło wycieranie pupy zamoczonymi w wodzie płatkami kosmetycznymi...W zimę stawiałam miseczkę z wodą na kaloryfer i była ciepła.Ogólnie polecam wodę i wietrzenie!!! Tymek nie miał żadnych odparzeń więc maści używałam/m bardzo mało.

tego jest ciut i jeszcze troche, nie wiadomo co wybierać :) ja jeszcze myślałam nad takim bujaczkiem co to go wszyscy polecaja :) no zobaczymy, niedlugo nie bede miala gdzie tego wstawic :)

reklama
Madzia extra ta hustawka:tak::tak:
Michal;kowi moze ze daw razy sie pupa odparzyla ale nie jakos strasznie.:happy: Uzywalam parmersów pampersa ,chusteczki tez z pampka lub aldi:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry