• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

kochane co na obiad robicie bo pomyslu niemam...:eek:
Karola lodowke dawno zrobilam hihi ale potem tak idac za ciosem lozka przebralam, caly dom poodkurzalam - zmywarka na chodzie i 3 pralka...nienawidze dni wolnych bo zawsze nadrabiam zaleglosci:-D
Iguana gratuluje pierwszych slowek... Victor wlasnie pokazuje nam ze nie ma rzeczy niemozliwych :szok: i powtarza jak leci hihi...:tak:
Sencilla a jak tobie dzionek mija? Jak Lili?

Mala przerwa i ide do tego garazu...:rofl2:

reklama
Aniu ty to jestes jak robot ,tyle energii....:szok::tak::tak:Mam nadzieje ,ze po urodzeniu wróce dawna ja:tak:Chodz powoli wlacza mi sie wicie gnaizda,chodz na razie tylko w myslach:baffled::baffled: Ale juz musze sie wziasc za caloksztalt bo jak bedzie cieplo to tylko plaza....:sorry::-D

Aniu dzis pewnie bedziesz na biezaco:tak:;-):-D:-D

Ja już czuję się, jak alpinistka przez te wąskie i kręte schody :eek:. Z tygodnia na tydzień, to jakby wchodzić na Everest. Za to mam dobrą kondychę, co chwalili w Polsce. Jak byliśmy u rodziny, to wiadomo, dużo odwiedzania, chodzenia, jakieś zakupy, do tego urodziny mojej mamy, święta i wesele kumpla. Wszyscy się dziwili, że ja to znoszę bez płakania. W sumie, byle by nikt mi nie narzucał "biegowego" tempa, to jest ok. No i jak dłuższy spacer, to wiadomo, żebym miała gdzie usiąść.
U mnie dzisiaj brak pomysłu na obiad... chociaż właśnie mnie olśniło na zapiekankę z ryżem. Będzie na dwa dni :D. Jutro wpada do mnie kraamzorg, więc tylko jakieś ciacho zrobię. Znalazłam coś takiego: Wianek z ciasta francuskiego z prażonymi jabłkami i ... . Dobry do tego będzie ten ich mus jabłkowy?

Halo ;) jeju co za depresyjna pogoda. Zawsze jak M moze ze mna pobyc w domu to jest jakas beznadziejna pogoda. Jest tak zimno, ze nawet spaceru nad morze sobie nie wyobrazam :baffled:

AniaHaven - czy ty cos bierzesz , jakies herbatki energetyczne czy co ? Ja mam pare naczyn, pranie do wlaczenia i uporzadkowanie ciuchow a nie chce mi sie za chiny ruszyc... Czuje, jakbym w srodku spala :eek:

astrid - mnie sie wydaje , ze ten mus ze sloika to jest bardzo plynny i mozna lyzka jesc , nie sadze, zeby w piekarniku od sie jakos zszedl i czy nie bedzie wyciekac. Jak ja bym miala robic to cudo to chyba sprobowalabym wlasnych sil, aby miec wplyw na konsystencje. Ale moze to tez zalezy od musu? Ja jadlam z Lidla i jest bardzo plynny.

Halo ;) jeju co za depresyjna pogoda. Zawsze jak M moze ze mna pobyc w domu to jest jakas beznadziejna pogoda. Jest tak zimno, ze nawet spaceru nad morze sobie nie wyobrazam :baffled:

AniaHaven - czy ty cos bierzesz , jakies herbatki energetyczne czy co ? Ja mam pare naczyn, pranie do wlaczenia i uporzadkowanie ciuchow a nie chce mi sie za chiny ruszyc... Czuje, jakbym w srodku spala :eek:

astrid - mnie sie wydaje , ze ten mus ze sloika to jest bardzo plynny i mozna lyzka jesc , nie sadze, zeby w piekarniku od sie jakos zszedl i czy nie bedzie wyciekac. Jak ja bym miala robic to cudo to chyba sprobowalabym wlasnych sil, aby miec wplyw na konsystencje. Ale moze to tez zalezy od musu? Ja jadlam z Lidla i jest bardzo plynny.

Myślałam też, czy zamiast jabłkowego musu, dać krem typu nutella?

A ja przerwe zrobilam sobie bo cala mokra jestem tak goraco na dworze sloneczko a ja sprztam bo tak zaposcilam mieszkanie ze az wstyd. Ogolenie nie naleze do osob ktore lubia sprztac i sa pedantami :-) ale czasem trzeba cos zrobic.

Aniu ja dzisiaj na obiad nie mialam tez pomyslu ale stwierdzilam ze dewolaje ( nie wiem jak sie pisze) zrobie z frytkami i do tego warzywa.

Ide dalej ogarniac mieszkanko :-)

Anetka, ja tez hihihi... Nie przeszkadzaja mi okruszki na dywanie, moga poczekac do nastepnego dnia. Naczyn tez nie zmywam bezposrednio po jedzeniu, wiem ze to dobry nawyk, ale ja sobie wole odpoczac :-D

Astrid, nie wiem jak sie krem czekoladowy zachowa w piekarniku, nie eksperymentowalam tak jeszcze. Ostatnio robilam brownie z orzechami blenderem haha no ale wyszlo .

A ja w ogole poszlam sprawdzac bilety na nasz urlop w Polsce i zagladam na Wizz air, patrze do Gdanska sa super promocje, tam 17.99 a spowrotem 4.99 , super mysle sobie. Tydzien nad morzem w czerwcu w sam raz dla mnie. Mojej mamy nie bedzie w Polsce wiec odpuszcze sobie rodzinke i tylko relaks nam morzem , wdychanie jodu i te sprawy. Po czym wchodze na portal bookingowy (w ktorym kiedys notabene pracowalam) a tam ceny jak z kosmosu
:szok:od 14-21 czerwca ceny sie zaczynaja od 1,000 EUR dochodza nawet do 10.000 EUR za caly pobyt. Wszystkie 5-cio gwiazdkowe hotele juz wyprzedane , zostaly tylko 4, 3 i jakies apartamenty. Najtaniej wychodzi miejsce namiotowe (tak mozna wykupic w centrum kibica) za 300 eur za ten caly pobyt. Spodziewalam sie wyzszych cen ale nie az takich ! Polska definitywnie odpada tego lata... Chyba trzeba bedzie sie zadowolic czym innym ;']

Ja mieszkanie będę ogarniać jutro, bo jakbym to dziś zrobiła, to efekt byłby taki sam, jak przed sprzątaniem. Tutaj wszystko kurzy się od samego patrzenia, no i ja mam tendencję do rozlewania różnych rzeczy :crazy:.

Ayni - właśnie polecali na innym portalu opcję z nutellą. W końcu jakoś robią te wszystkie croissanty z czekoladą ;). I jednak się zdecyduję na tą opcję, bo mi się już jabłka znudziły. ostatnio albo jem sobie surowe, albo piję sok jabłkowy. Ile można? A tak to spełnię swoją zachciankę, która mnie nęka już od miesiąca a z nią dzielnie walczę i zjem coś z nutellą :-D. A ceny takie, bo Euro zbliża się wielkimi krokami... tak, jak moja córa :laugh2:.

Ostatnia edycja:
Strudzia, a zrob ! Przeciez kobietom w ciazy wszystko wolno. Ja nawet nie kupuje nuttelli , bo sie boje, ze szybko zniknie. Uwielbiam wszystko co z czekolada. Tylko ze wiesz, ze rogaliki itepe to ejst w sumie zamkniete w ciescie a jak dasz takie otwarte to nie wiem czy ta czekolada nie stwardnieje i nie wyschnie, ale jak mowisz, ze tam ktos robil i mu wyszlo, to czemu nie !

A ja mam jutro na 10.45 znow polozna i znow usg u nowej babki , bo moja jest vrij tego dnia. Ciekawe czy cos wiecej da poogladac czy tylko na szybciora to co tamta nie widziala. Moze tez ja jakos przekupic ? :D

reklama
Strudzia, a zrob ! Przeciez kobietom w ciazy wszystko wolno. Ja nawet nie kupuje nuttelli , bo sie boje, ze szybko zniknie. Uwielbiam wszystko co z czekolada. Tylko ze wiesz, ze rogaliki itepe to ejst w sumie zamkniete w ciescie a jak dasz takie otwarte to nie wiem czy ta czekolada nie stwardnieje i nie wyschnie, ale jak mowisz, ze tam ktos robil i mu wyszlo, to czemu nie !

A ja mam jutro na 10.45 znow polozna i znow usg u nowej babki , bo moja jest vrij tego dnia. Ciekawe czy cos wiecej da poogladac czy tylko na szybciora to co tamta nie widziala. Moze tez ja jakos przekupic ? :D

Znając siebie, to jeszcze to jakoś zmodyfikuję ;). Więc, niekoniecznie się musi skończyć na takim wianuszku :-D.

Jaaaa, jak mi skóra się wysusza, szczególnie skórki przy paznokciach :crazy:. Ja smaruję, a ona swoje, grrr.

OK, idę myć gary i robić jakiś obiad.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry