• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
U mnie jest co prawda na ulicy 1 rodzina z Somalii, co przyjechala na azyl, generalnie nic do nich nie mam, ale w koncu mowia w tym samym jezyku co moj Mehdi a w ogole nie sa do zadnej rozmowy, nie odpowiadaja na dzien dobry i bardzo halasliwie rozmawiaja.
A reszta to typowe boery w chodakach do supermarketu , z taka wiejska grzywka i dlugimi wlosami z tylu. Mowia tym swoim Zeeuws i ciezko ich zrozumiec, takie proste chlopy z pola. To jest mala wies, jak ja sie tylo wprowadzilam to juz kazdy o mnie wszystko wiedzial. No czasem mozna zobaczyc Polke co sie drze na dziecko w sklepie tudziez okazyjnie jakiegos innego dresa z Polski o wygladzie typa z listu gonczego , ale poza tym to jest raczej bialo i baaardzo nudno. Chociaz po moich przygodach i bezsennych nocach w Rotterdamie, to bardzo sie ciesze z tej nudy
:-D ​przynajmniej ziemniaki moge kupic u farmera i nad morze pojsc spacerkiem.

Ayni Ja też "lubie to". Ogólnie lubie bardzo hip-hop i zazdroszczę tym co mieszkają w hadze bi tam są często fajne koncerty.

A gdzie Iskierka dzisiaj się Nie odezwała.jeszcze???

Anetko ja bylam na wielu koncertach w Hadze, baardzo fajnie sie bawilismy z moim, ale najlepszy koncert to byl chyba Grubson :cool2: koncert masakiera, koles umie rozszalec tlum :D Anecia jak bedziemy w Chorzowie to moze trafimy na jakis fajny koncercik :D :D co Ty na to? dzieciaki lulu a my sie rozerwiemy. pamietam jak bylam w Chorzowie jakis czas temu to wlasnie duzo koncertow bylo w Kocyndrze, ale nigdy tam nie bylam, nie wiem czy fajnie...

Ayni ja nie lubie ostrego, ale niektore jego kawalki wpadaja w ucho :) Ta akurat da sie lubiec :)))

Ja baaardzo dawno temu sluchalam takiej muzyki, ale potem juz chyba troche z niej wyroslam, bylam poza granicami kraju , zajeta praca i nauka i nie bylo juz koncertow ;) teraz bardzo rzadko slucham muzyki i raczej nastraja mnie na Chillout, chociaz ostatnimi czasy naprawde malo slucham ;o raczej ogladam jakies filmiki na jutubie. Bedzie dzidzius to sie zaczna dzidziusiowe piosenki hihi .

Iskierko gdzie jestes? Ja tez czekam na sprawozdanie. raz dziennie to stanowczo za malo. ja wiem , ze odkad masz pieska w ogole sie nami juz nie interesujesz
;-)taki zarcik.

Moj Medi oglada dzis wieczor z Hitlerem na National Geographic, ja juz nie moge na to patrzec, czuje sie jakbym byla w szkole . Szukam jakiegos filmu , moze horror tym razem ?

Dobranoc lasencje

A gdzie Iskierka dzisiaj się Nie odezwała.jeszcze???
Jestem, jestem - witam wszystkie panie:-D
anetka 888 Iskierka chyba utoneła w naszych nabitych postach :) dzisiaj to chyba sporo zesmy posuneły do przodu ;)
Tak, dokładnie tak - czytam, czytam i skończyć nie mogę, a to już 23:30:szok:
Iskierko gdzie jestes? Ja tez czekam na sprawozdanie. raz dziennie to stanowczo za malo. ja wiem , ze odkad masz pieska w ogole sie nami juz nie interesujesz ;-)taki zarcik.
Hahahaha, nie kochana, to nie to;-)
Ja dziś miałam bardzo pracowity dzionek. Najpierw pobudka o 5.45 - oczywiście piesek;-), potem druga pobudka o 7.15 - telefon. Generalnie byłam tak, zaspana, że byłam pewna, że to dzwoni mój budzik w komorce i instynktownie wyłączyłam "budzenie". Po chwili do mnie dotarło, ze ktoś dzwonił, ale numer był zastrzeżony a nie zostawił wiadomości zadnej, nie mogłam więc oddzwonić...
Powedrowałam więc pod prysznic, a potem do szpitala na ostatnie już chyba badanie USG.
Dogadałam się z lekarzem, że owszem, ma zbadać jakie dziecko jest duze, ale i sprawdzić płeć, bo chce miec pewność tak na 99%.
No i mam te pewność - jednak będzie dziewczynka:-) Jest duża, bo waży już 1500g i obrócona jest już główką w dół. Lekarz powiedział, że jest bardzo mala szansa na to, że jej pozycja się zmieni. Doszłam więc do wniosku, że poród chyba będzie ciut wczesniej - 36/38 tydzien...
Ledwo co wyszlismy ze szpitala i znow telefon....
Dzwonił męża szef, bo coś mu sie pokićkało i pytał, dlaczego mój mąż nie jest w pracy:szok: Kompletnie zapomniał, że w lutym on sam osobiście podpisywał mu urlop.... No i zagadka porannego telefonu sama sie rozwiązała :-D
Później... Później musialam zrobić zakupy - spożywcze, żeby na dziś i jutro było coa szybkiego na obiad, no i takie bardziej "mieszkaniowe", bo szukalismy w mężem tapety na kacik dla naszej małej. I tu sie troszkę rozczarowałam...
Pamiętam, jak prawie 4 lata temu szukaliśmy tapet i dodatków na puste ściany naszego domu, to w Kwantum był taki wybór dziecięcych tapet w misie, rybki, kwiatki i inne, że aż żal było, że nie mam tego gdzie przykleić. Dzisiaj - zonk. Auta, Ajax, jakieś beznadziejne mazańce i kratka....
Znalazłam jednak piekny różowy dekor w serduszka, a w Praxisie kupiłam jednolitą różową tapetę. Będzie ładnie:-D
Po zakupach czekala nas mała dewastacja naszej sypialni:-D Musieliśmy rozkręcić i wynieść część mebli, by mieć gdzie postawić łózeczko. Na szczęscie w tych szafkach była tylko schowana pościel na zmianę, jakies zapasowe firanki/obrusy, a w szufladach moja i mężowska bielizna. Nie zostaliśmy całkiem bez szafek, bo nasze łoże jest nimi dośc wysoko zabudowane.
Po szybkim obiadku czekało nas... rodzinne przyjęcie urodzinowe, bo nasz syn skończył dziś 12 lat:-D Był więc tort, kawusia i.... długie rozmowy z babciami i chrzesnymi na skype:-D:-D:-D
Na szczęscie przyjęcie dla kolegów i koleżanek udalo mi sie przesująć na niedzielę 6 maja, bo inaczej nic bym dziś nie zrobiła:-D:-D:-D

reklama
Sencilla gdzie Twoje suwaczki?:ninja2::oo2:

Iskierka a powiedz, poprzednie dzieciaki tez rodzily sie przed terminem? Tomek tez wczas sie polozyl glowa w dol i sie nie przekrecil, caly czas byl w jednej pozycji i urodzilam go 2 dni przed terminem. moze uda Ci sie donosic do wyznaczonej daty :) a jesli nie, to 38 tydzien tez jest ok. najwazniejsze zeby malutka byla zdrowa i zebys Ty sie czula dobrze. no i zeby was szybko do domu wypisali :)

Anetka ja bym sie bardzo chetnie przeniosla w Twoje okolice, ale moj to zas bedzie miauczal ze musi prace zmieniac..

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry