• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Podzielę posta na dwa razy - Aniaheven mi chyba wybaczy;-);-);-)

Dziewczyny, pisałyście o kolorach.....
Powiem wam, że jeszcze jakoś panuje nad kolorystyką w naszej sypialni, ale obawiam się, że już nie długo.....
Na początku mieliśmy białe łóżko, białe szafki nocne i białą komodę. Mąż dorobił białą półkę i było idealnie. ściany wytapetowaliśmy tapetą w kolorze jasnołososiowym i na podłodze zaległa identyczna kolorystycznie tapeta. Dodam jeszcze, że wszystkie meble pochodziły z kringloopu, gdzie za niewielką cenę kupić czasem można naprawdę świetne rzeczy.
Tam własnie pół roku póżniej (tzn po wprowadzeniu się) wynalazłam piękne masywne dwuosbowe łóżko z szafkami nocnymi, lustrem i kompletem komód - całość za 150€. Nasze białe łóżko powędrowało więc na strych, a komoda i półka do pokoju córki, która też miała białe łóżko, wszystko więc kolorystycznie idealnie jej pasowało. Nam też, bo cały komplet był w kolorze jasnego drewna, co komponowało się ze ścianami.
Jakis rok później znów w tym samym sklepie znalazłam kolejne dwuosobowe łóżko - tym razem w kolorze.... - ciężko go nazwać - jasnego turkusu, czy mięty. Łóżko było zabudowane nad głową i po bokach szafkami, co mi bardzo przypadło do gustu, bo w komodach było jednak bardzo mało miejsca - cena 110€.
zamieniliśmy więc łózka, ale zostawiliśmy komody - niby się kolorystycznie nie gryzie ze ścianami, ale mebla ustawione po dwóch przeciwległych ścianach mają inne kolory....
Teraz kącik z komodami zamieniamy na kącik niemowlęcy, tapetujemy go na rózowo i stawiamy łóżeczko w kolorze jasnego drewna..... Całość może stanowić szokujące połączenie, ale niestety nie mam innej możliwości.
No, niby mogłabym nie tapetowac tego kącika, ale chciałabym, by maleńka miala coś swojego - przynajmniej kącik, skoro nie może mieć wlasnego pokoju. Inna sprawa to taka, że tapeta klejona 4 lata temy nie jest już idealna. Niestety nie stac mnie chwilowo na zmiane tapety i wykładziny w całej sypialni....
Wkleję wam fotki jak to wyglądało wcześniej:
Białe łóżko.jpgBiała komoda.jpgPo zmianie.jpgLustro i obraz.jpgKomody - tu będzie kącik malucha.jpg

Niestety nie mam zdjęcia tych "zielonych" mebli, ale jak skonczymy kącik malucha to wam zrobię i wkleję:-D:-D:-D

Jutro też pewnie zajrzę dopiero wieczorkiem - musze korzystać, że mąż ma urlop i jak najwięcej zrobić, a marzy mi się jeszcze kilka zmian w "klitce" u syna:-D:-D:-D:-D
Dobranoc all

reklama
Iskierka a powiedz, poprzednie dzieciaki tez rodzily sie przed terminem? Tomek tez wczas sie polozyl glowa w dol i sie nie przekrecil, caly czas byl w jednej pozycji i urodzilam go 2 dni przed terminem. moze uda Ci sie donosic do wyznaczonej daty :) a jesli nie, to 38 tydzien tez jest ok. najwazniejsze zeby malutka byla zdrowa i zebys Ty sie czula dobrze. no i zeby was szybko do domu wypisali :)
Juz odpisuję, póki jeszcze jestem - tak, obydwoje urodzili się dokładnie w 38 tygodniu, z tym, że przy drugim dziecku (syn) bardzo szybko mi sie brzuch obniżył i prawie cały miesiąc przeleżałam w domu by zbyt wcześnie nie urodzić.
Ok, teraz już idę:-D

nie mogłam wczoraj wszystkiego doczytac, taka lekturka sie zrobila.. ;-)

iskierka- mi tez sie bardzo podoba twoje lozko z lustrem i polkami, za te pieniadze sama bym kupila:tak: pochwal sie kacikiem jak bedzie gotowy;-)

aniahaven- ty to szybka kobieta jestes ;-) ile cioci corka ma lat jesli mozna spytac? na pewno bedzie jej meza przypominac ale i tez duzo powinna pomoc..

iguana- ale Janek szybko rosnie ;-) szkoda ze bedziecie musieli opuscic amsterdam ale pewnie w ghadze tez bedziecie miec wesolo, a mieszkanie juz ostatecznie wybraliscie?

juz nie pamietam co mialam pisac:sorry::-p

dzisiaj ostatni dzien musze z wiki isc do pracy i jedziemy do polski, nareszcie:-)

co do dnia krolowej to w amsterdamie byl pomaranczowy szal.. wgmnie jest to dzien w ktorym wszyscy pija (gl niedzielne imprezy) a smieci do dzisiaj kupa lezy... pogoda super na ten dzien dopisala chyba ja sobie zamowili :-D

Dzisiaj z kolei Święto Flagi Państwowej (w PL oczywiście). Szkoda, że u nas tak się nie bawią, że wszystko jest biało-czerwone, ludzie się bawią masowo i jest pozytywnie :baffled:. Owszem, są imprezy majówkowe np. we Wrocławiu, ale mi chodzi o samą otoczkę: koszulki, gadżety itd.

witaj didor... :tak:
Niunia - corka mojej cioci bedzie miala 18lat we wrzesniu...ale to nie jest taka prosta sprawa bo to ona potrzebuje opieki /kidys pisalam ze spadla pielegniarkom przy kapaniu i niekt sie nie przyznal dzieki czemu a maly wlos nie umarla - potem dawano jej tylko 3 mies zycia - prawie 10lat rehabilitacji i sterydow bo prawa strona byla sparalizowana i nie rosla rowno.... teraz chodzi do normanej szkoly - jezyka sie szybko nauczyla ale i tak trzeba sie nie opiekowac bo nie jest w pelni sprawna/:zawstydzona/y::-(

A moi chlopcy jeszcze spia....:-D ja natomiast zabieram sie za lodowke!:tak: a potem mam w planach sprzatanie garazu:sorry:

niunia, zdziwisz się, ale jeszcze nic na 100% nie wybraliśmy;-) hehe Oglądamy sporo ofert i ciągle się zastanawiamy. Jak jest coś fajnego to daleko do parku. Jak blisko parku to stare budownictwo i tak w kółko, zawsze cuuś;-) Na pewno nie chcemy parteru, chcemy blisko zieleńca, chcemy windę i chcemy raczej coś w nowym budownictwie...ale coś się wybierze:tak:

Janek coraz więcej mówi: "mama" i "baba" głównie. A dzisiaj rano jak się nad nim pochyliłam w łóżeczku to zaczął się śmiać i powiedział bardzo wyraźnie "mama!":-D To była cudowna chwila:-)

Witam :-)

Przy was to nie mozna isc spac wczesniej bo pozniej do nadrobienia 3 strony hehe:-D:-D:-D

Cos dla Iskierki. Spotkalam w dzien krolowej taka Polske ktora jest w ciazy ma termin na 15 maja kobitka juz w 4 ciazy ma 40 lat i 3 corki tym razem cieszyla sie tak strasznie bo wkoncu chlopak. Rozmawilam z nia i ona mi mowi ze byla na ostatnim USG w 36 tyg na sprawdzenie pozycji i lekaz jej mowi ze w brzuszku mieszka jednak dziewczynka :-)

A tak wogole to zapomnialam napisac ze bylam z Kuba u lekarza wczoraj. Trafilam na niezbyt sympatyczna pania doktor. Osluchalam Kube i wsumie to jej sugerowalam co mu moze byc. stwierdzila ze moze to byc alergia. Przepisala inchalator dzisiaj mam do odbioru w aptece. sencilla wiec nici ze spotkania bo przez 2 tygodnie moj Kuba ma brac leki i zobaczymy czy przejdzie a jak nie to dalej beda szukac przyczyny. Biedak ledwo oddycha, oczy zaropiale, lzy leca mu.

Witam

Iskierka extra komplet sypialniany:tak:
Anetka zdrówka dla Kuby ,mam nadzieje ze inhalator pomoze:tak:
Aniu ale dzis masz ambitne plany:tak: Mi sie pranko pierze ,cos sie pokrece i o 12 ide do siasaidki na kawke:tak:

Iguana faktycznie jak na pietrze to winda musi byc:tak::tak:Nie wyobrazam sobie znów wnosic i znosic wózka:no:

milego dnia

Witam

Iskierka extra komplet sypialniany:tak:
Anetka zdrówka dla Kuby ,mam nadzieje ze inhalator pomoze:tak:
Aniu ale dzis masz ambitne plany:tak: Mi sie pranko pierze ,cos sie pokrece i o 12 ide do siasaidki na kawke:tak:

Iguana faktycznie jak na pietrze to winda musi byc:tak::tak:Nie wyobrazam sobie znów wnosic i znosic wózka:no:

milego dnia

My mieszkamy póki co w starej kamienicy, na drugim piętrze. Trochę mnie przeraża opcja noszenia tego wszystkiego po stromych schodkach. Najwyżej zamienię się w Pudziana :-D.

reklama
Astrid to wspolczuje, ja tak sie tarabanilam przez rok :baffled:I to juz po 3 tyg od urodzenia musialam sobie sama radzic:tak:Pierwsze stelaz ,a pozniej dzidzius w gondoli :tak: Jak bedziesz kupowac wozek to sobie sprawdz czy jest w miare lekki ,bo troszke sie unosisz:baffled::sorry:A teraz parter wiec luzik:tak::tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry