reklama

Holandia

dziewuchy, ja rodze!! :)
hurra. mam takie bole ze hej, moj maz wlasnie sie goli przed wyjazdem do szpitala, wiec do Was pisze w tym czasie :)
Nie ma to jak skurcze!! :-D
trzymajcie kciuki, odezwe sie wkrotce :tak:

reklama
Sencilla trzymam kciuki!!!!! Mam nadzieje, ze juz po wszystkim i wlasnie tulisz swoja mala spoznialska :-):tak:

Aneta- mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Tak jak piszesz, musicie odczekac :tak:No ale trzeba byc dobrej mysli :-)

Hej hej...
Zaglądam tu jak zwykle rano a tu... NIESPODZIANKA!:-):-D:-):-D
Sencilla trzymaj się, i...się poryczałam ze wzruszenia.
Jednak Wonderolie podziałał !!!:rofl2:
Pędzę do pracy...jak ktoś z innych źródeł się dowie czy już się urodziłą to dajcie znać!!! HUUUUUUUUUUUUUUURA!
Pozdrawiam....

Witajcie!!
a to wspaniala niespodzianka!! czyzby wonderolie naprawde podzialal..
Sencilla trzymaj sie, zycze Ci wszystkiego najlepszego i mam nadzieje, ze juz po wszystkim... usciski...

Załączniki

• Afbeelding 051a.jpg
    Afbeelding 051a.jpg
    200,6 KB · Wyświetleń: 37
Ale super NIESPODZIANKA .....z samego ranka :-):-):-):-):-)
Sencila strasznie się cieszę że już niedługo będziesz tuliła swoje maleństwo :-)
mocno trzymam kciuki żebyś szybciutko urodziła i wracała do nas już z dzidzią :-):-)pozdrawiam i trzymaj się kochana !!!!!!!!!!!!!
aż sobie przypomniałam jak ja rodzilam 6 miesięcy temu moje maleństwo też w czwartek przed południem super uczucie :-)wzruszyłam się.........:-)

Załączniki

• 013.jpg
    013.jpg
    59,9 KB · Wyświetleń: 43
Sencilla GRATULACJE:tak::tak::tak:. Ucałuj Antosie:-D:-D:-D
Ma-Rita ja mimo wszystko mam złe przeczucia, ale nadal szukamy...
Uciekam na śniadanko, bo mnie już żołądek ściska (wczoraj kolacji nie zjadłam):happy:
Miłego dnia

Czesc Dziewczyny:-)

Jestem nowa na tym watku, w glowie burza mysli i watpliwosci i wpadam z tym do Was, moze cos doradzicie:-)

Jestem w 4 m-cu ciazy, ojciec dziecka pracuje w Holandii i myslimy nad tym, zeby zamieszkac razem wlasnie w Holandii. Tylko teraz jak to wszytsko wyglada jesli zdecydowalibysmy sie na porod tam. Nie jestesmy malzenstwem. Mozliwe ze nie bylabym tam nigdzie zameldowana. Chcialabym wiedziec jak to wyglada, co z ubezpieczeniem i jakie?? zeby rodzic normalnie w szpitalu. Co po porodzie z meldunkiem dziecka?? Czy moze miec meldunek ojca??A szczepienia?? Nic nie wiem i boje sie, a z drugiej strony chcialabym byc przy swoim chlopaku.

Bede bardzo wdzieczna jesli choc troche rozjasnicie mi ta sytuacje:-)
Pozdrawiam :-D

reklama
Maliinka co do ubezpieczenia to zeby miec pokrycie kosztow porodu, opieki podczas ciazy i opieki poporodowej musisz miec ubezpieczenie podstawowe (koszt to ok. 100 Euro miesiecznie). Nie musisz miec stalego zameldowania, choc to oczywiscie jest korzystne. Co do zameldowania dziecka to nie mam pojecia, jesli oboje: ty i Twoj chlopak nie macie stalego meldunku w Holandii to wydaje mi sie, ze maluszka trzeba bedzie zameldowac w Polsce. Moze inne dziewczyny wiedza cos wiecej na ten temat.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry