reklama

Holandia

dzieki za wszystkie wskazowki!! zerkne jutro, bo teraz mamy sesje wierceniowa w chalupie :rofl2:
Ja juz chce urodzic!! Dajcie jakas recepte.. Na razie uskuteczniamy z mezulem PRZYTULANKO ;) jakos nie skutkuje.. buuu....

reklama
dzień doberek :-)
sencila ja słyszałam że wchodzenie po schodach przyspiesza akcję porodową
przytulanko z mężem też dobre przyjemne z pożytecznym :-D
a gdzie będziesz rodzić w szpitalu czy w domu?
miłego dnia życzę wszystkim mamusiom :-):-):-) u nas znowu upał mam już dość mały chyba też bo jest nieznośny:-):-):-)

Witam wszystkich...

My już też na nóżkach, choć muszę się przyznać ostanio moje dzieciaki wstają o 9.00.I nie chcą się obudzić wcześniej...
Po Polsce coś im się poprzestawiało :-).
O czywiście w miare możliwości ja też z nimi grzeje wyrko....
Pędzę po Sofi numer z siostrzyczką bo sobie ją przywiozłam na wakacje do pracy...;-)
Bede później...
Sencilla dwoje dzieci po terminie urodziłam; jedno 10 dni a drugie 11.
Nie chce cie zniechęcać czasami nic nie pomaga :zawstydzona/y:...
Trzymaj sie..

Chce mi się ryczeć mój mąż złożył wypowiedzenie w obecnej firmie gdzie pracuje, ponieważ otrzymał "lepszą" propozycję pracy, a jak się okazało to nie taka lepsza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wrzuciłam w google nazwę biura i doznałam szoku jak przeczytałam wypowiedzi...:szok::szok::szok:. Mężuś miał jechać podpisać dziś kontrakt i nie pojechał...
Sami jesteśmy winni, powinniśmy już dawną tą firmę sprawdzić:crazy::crazy::crazy::crazy:
Od poniedziałku jest bez pracy...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

u nas nocka do rewelacyjnych dzis nie nalezała... oby nastepna była lepsza...

aneta przykro mi ale mam nadzieje ze jakoś sie poukłada twojemu m. z pracą

sencilla słyszałam maltretowanie sutków pomaga, wszelkie szczypanie, masowanie... ale jak to jest w praktyce to nie wiem bo sama nie musialam nic przyspieszac...

witam wszystkie mamusie, :-)

Sencilla mam taka "madra" ksiazke - 300 pytan na temat ciazy i wlasnie w niej znalazlam:
klasyczny koktajl pobudzajacy skurcze:
- 20 ml oleju rycynowego
- 200 ml soku morelowego lub pomaranczowego
- ewentualnie 20 ml wodki
wariant bezalkoholowy:
- 1 laska cynamonu
- 10 gozdzikow
- 1 maly korzen imbiru
- werbena
hm, ten drugi koktajl to chyba nie taki latwy do przyrzadzenia... szczerze mowiac nie jestem pewna co to jest ta werbena... :zawstydzona/y:
poza tym mozesz sprobowac nastepujacych substancji: kawa, czarna herbata, cola, herbatka z lisci malin, jezyn, olejki aromatyczne takie jak imbir, cynamon...
ze slyszenia to wiem, ze kolezanka stosowala herbatke z malin, no i niby pomogla... :tak: mam nadzieje, ze znajdziesz cos dla siebie...
ja nie mialam takiej sytuacji, moj Manuel bardzo chcial poznac swoich rodzicow :-) i zjawil sie 15 dni przed terminem...
jezeli chodzi o spanie mojego dzieciaczka to przesypia cale noce... zazwyczaj chodzi spac o godz. 20.00 i budzi sie przewaznie o 7:30 rano... :tak:
aneta przykro mi z powodu pracy Twojego meza... a nie da sie juz nic zrobic i jakos tego wypowiedzenia odwolac... sprobujcie!
mmilego dnia zycze
mmmmmmikm

Załączniki

• alb - 9  (1 year).jpg
    alb - 9 (1 year).jpg
    218,3 KB · Wyświetleń: 40
Witajcie!! Sencilla ja niestety mylam okna dwa tyg przed terminem,schodow w domu mam bardzo duzo wiec stale gora -dol i nic,chodzilam kawalek drogi po zakupy i z torbami wracalam do domu ledwo zywa -i nic,nawet pani doktor zalecila mi sex codziennie bez ograniczen tez nie pomoglo w dniu porodu pojechalam do szpitala i okazalo sie ze nie ma skurczow nawet porzadnych,ale uparlam sie ze nie wracam do domu wiec wywolano mi porod i dziekuje bogu ze tak sie uparlam bo wody mialam zielone a maly byl tak siny ze nie oddychal dopiero po kilku sek :-D:-D:-D :happy2: ale kazdy porod jest inny wiec nie martw sie bedzie dobrze i tego ci zycze z calego seca:confused::happy:

Dzien dobry :-)

Aneta- kurcze, sytuacja nieciekawa :no: Ja na miejscu Twojego meza pedzilabym co sil w nogach do poprzedniej firmy i probowala pogadac z szefem. Moze sie uda wszystko odkrecic. W koncu kazdy jest czlowiekiem...

Sencilla ja slyszalam o oleju rycynowym z szampanem. Hmmm...brzmi ciekawie, ale czy dziala, nie wiem :confused:

Milego popoludnia mamusie :rofl2:

reklama
Dziewczyny, dzieki za wszystkie rady!! Musze isc do apteki po ten olej rycynowy, a jak jest po holendersku to cudo, albo chociaz po angielsku? :confused: Ricine oil? :-D Mi sie nawet brzuch nie obnizyl, dalej mam taka pileczke z przodu... :-D
Werbena to takie zielsko z ktorego sie robi herbate, ale ja tego nie znosze, to takie slodkie podobne do lukrecji :baffled:
Aneta, ale sytuacja... Mysle, tak jak Ma-Rita mowi, aby szybko jechac do poprzedniej firmy. Mysle, ze jesli Twoj maz jest dobrym pracownikiem, to jeszcze go z otwartymi rekami przyjma :tak: Glowa do gory i na pewno bedzie dobrze!! A z drugiej strony, co do nowej firmy, opinie na internecie wcale nie musza byc wiarygodne. Ludzie wypisuja cuda dziwy, ktore nieraz w ogole nie maja odzwierciedlenia w rzeczywistosci. Musicie sie zastanowic.. :nerd::confused:
Dobrego popoludnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry