statystyczny niemowlak hehe, dobre
kazde dziecko jest inne, wszystko zalezy od tego jaki wzrost maja rodzice, dziadkowie, itd. moje dziecie w ogole nie nosilo 50, bo oboje jestesmy dosc wysocy (moj ma 188, ja 170) i tak jak pisalam juz wczesniej teraz ma 3 miesiace a JUZ nosi 68 bodow i spiochow. nie ma reguly ze urodzisz 3,5 kg dziecko. Tomek urodzil sie z waga 3330, coreczna Sencilli juz 4900 (cos kolo tego, ale dokladnie nie pamietam), a coreczka mojej kolezanki 2770. Nigdy nie wiesz z jaka waga urodzi sie Twoje dziecko i z jakim wzrostem, dlatego uwazam ze lepiej miec wszystkich ciuszkow po troche. Pozatym jak (nie daj Boze) urodzisz wczesniej i dziecko bedzie mniejsze, to nie bedziesz miala je w co ubrac, a w za duzych ciuszkach bedzie mu zimno i niewygodnie.

tak wiec ja gdybym teraz miala kupowac kupilabym ze 4 szt tej 56 a reszte juz wieksze... moje dzieci 4000-4630 wiec 56 bardzo malo 62/68 tego potrzebowalam mnoostwo...
za to u niego w rodzinie wszyscy poszli po ojcu i jego bracia sa bardzo wysocy , moj tato tez. Poki co dzidzius rosnie pomiedzy przecietna a gorna granica na wykresach, ale pewnie dopiero pod sam koniec dowiemy sie jak duzego dziecka sie spodziewac.