• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

statystyczny niemowlak hehe, dobre :P kazde dziecko jest inne, wszystko zalezy od tego jaki wzrost maja rodzice, dziadkowie, itd. moje dziecie w ogole nie nosilo 50, bo oboje jestesmy dosc wysocy (moj ma 188, ja 170) i tak jak pisalam juz wczesniej teraz ma 3 miesiace a JUZ nosi 68 bodow i spiochow. nie ma reguly ze urodzisz 3,5 kg dziecko. Tomek urodzil sie z waga 3330, coreczna Sencilli juz 4900 (cos kolo tego, ale dokladnie nie pamietam), a coreczka mojej kolezanki 2770. Nigdy nie wiesz z jaka waga urodzi sie Twoje dziecko i z jakim wzrostem, dlatego uwazam ze lepiej miec wszystkich ciuszkow po troche. Pozatym jak (nie daj Boze) urodzisz wczesniej i dziecko bedzie mniejsze, to nie bedziesz miala je w co ubrac, a w za duzych ciuszkach bedzie mu zimno i niewygodnie.

reklama
AYNI to ciezka odpowiedz i statystyki na nic sie zdaja ,bo jedno twoje dzicko moze byc male a drugie wieksze tzn,mojej kuzynce jedno urodzilo sie 53 a drugie 57.do tego wazna jest waga.Mysle ze 51 nie kupuj.No ale moze swiezo upieczone mamy sie wypowiedza.

Ha ha wlasnie przeczytalam co napisala DE HAGUE i smiac mi sie chce bo to odwrotnosc tego co ja napisalam i AYNI dalej w kropce:-D

Ostatnia edycja:
kurcze faktycznie to wcale nie takie proste, najlepiej własnie po kilka roznych rozmiarow a potem jak juz bedzie dokładnie wiadomo jakie potrzeba to reszte dokupic , bo nie ma sensu nie wiadomo ile kupowac jednego rozmiaru jak sie okaze ze sie nie uzyje ;)

Ayni nie kupuj malych rozmiarow - ja mialam 50-tki 3 szt... 56-tki moze z 5szt... i uzywalam ich tylko do 3tyg.:tak: tak wiec ja gdybym teraz miala kupowac kupilabym ze 4 szt tej 56 a reszte juz wieksze... moje dzieci 4000-4630 wiec 56 bardzo malo 62/68 tego potrzebowalam mnoostwo...
Mniejsze mozesz zawsze dokupic...:tak:

tak czytam i czytam, ze duze dziecia wam sie rodziły, powyzej 4 kg to juz nawet nawet , ja sama wazylam 4,1 jak sie urodzilam i do dzisiaj nie raz słucham jak to wszystkie kaftaniki w szpitalu byly za małe hahaha a po drugie im wieksze tym chyba bardziej bolesny porod cio?? czy moze nie koniecznie ;0

macie jakies fajne pomysły na firanki do pokoiku?? ja przegladam na internecie to piekne sa, no ale znalesc cos na moje okno graniczy z cudem, za to na metry nie sa juz takie sliczne ...:(

Dzieki dziewczyny, za wasza rada kupie mniejszych mniej, a "normalnych" wiecej. U nas ciezko wyrokowac jakie bedzie dziecko, bo ja mam 167 cm a moj Peanut jest pare cm nizszy :sorry:za to u niego w rodzinie wszyscy poszli po ojcu i jego bracia sa bardzo wysocy , moj tato tez. Poki co dzidzius rosnie pomiedzy przecietna a gorna granica na wykresach, ale pewnie dopiero pod sam koniec dowiemy sie jak duzego dziecka sie spodziewac.

Madzia niestety nic, u mnie okno na skosnej scianie, tam juz w ogole nie wiem co i jak powiesic.
:rofl2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry