reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Sencilla u was slonko ,a u nas ciagle pada:wściekła/y: Na szczescie udalo sie nam wyjsc na rowerek ,Michal tak zaiwania ze go dogonic nie moge:eek::happy:

reklama
u nas dzis piekna pogoda.. slonce, prawie bezchmurne niebo.

Witaj habibi, u nas za to duszno i szaro, znienacka jakas mzawka, a pozniej lekki, cieply deszczyk. Pospalismy, zakupy zrobione, rachunki poplacone, peanut do pracy wyslany i dopiero co wlazlam na komputer dla 'przyjemnosci' ;D

Iskierka u mnie to samo , brak weny na obiad, ale kupilam cukinie i papryki wiec tez zrobie leczo z ryzem , kasza czy czymkolwiek.

Astrid ja sie nie znam, ale tutaj fietsuja z najmlodczymi, podejrzewam, ze kiedy baby juz bedzie umialo siedziec to bezproblemowo bedziesz mogla kupic specjalne siodelko mocowane z przodu. Popatrze cos za tym.W sumie czytam teraz i pisza , ze od 8-mego miesiaca , ale kazdy ma tutaj inna historie, poczytaj sobie, niektorzy wsadzaja juz 7-miesieczne ;
Ouders Online - Forum-archief

Tutaj Fietszitjes voor nieuw vindt u bij Fietsonline.com Nu kopen uit voorraad de grootste collectie hoogste korting snel in huis jeszcze znalazlam rozne modele i kazdy tez ma inny wiek. Na markplaats znalazlam maxi cosi na tyl na bagaznik od 4 miesiaca, ale ja bym sie bala na tyl i wolalabym miec z przodu. W kazdym razie modeli masa.

Ostatnia edycja:
Iskierka u mnie to samo , brak weny na obiad, ale kupilam cukinie i papryki wiec tez zrobie leczo z ryzem , kasza czy czymkolwiek.
O nie, ja dziś obiadowi mówię PAS..........
O 6.30 zawiozłam męża do pracy, o 8.00 wyjechałam z dziećmi do szkoly. Po powrocie zjadlam śniadanko i mialam zabrac sie do jakiejs pracy - zadzwonila kumpela mieszkająca ulice dalej i.... praktycznie sie rozgadala na godzinę. W międziczasie na komorke zadzwonil mąż, bla, bla bla i zrobila sie 11.00.
Pojechalam więc do sklepu. Zaliczylam spacerkiem C1000 i musialam odebrac syna ze szkoly. Razem z nim zaliczylam spacerkiem LIDL-a i szybko do domu, bo mała tak mi naciskała na pęchcerz, że mysłałam już że popuszczę.
Pochowałam wszystkie zakupy i teraz muszę odpocząc. Nie mam siły stac przy garach....
Za godzine musze odebrac córkę ze szkoly i męża z pracy.
Kupilam dla kazego pizze, a leczo zrobie jutro.........
Dziś strajk:-D
A mąż po powrocie z pracy zamierza marynować paprykę, bo dostał jej dwie torby od kolegi, którego żona pracuje wlasnie przy papryce.......
Ja sie nie ruszam - mam dośc, mam zgagę i boli mnie podbrzusze.......

hej..

A u nas pada i slonko z przewaga tego pierwszego!:eek:
Sencilla zazdroszcze pogody..:cool2:
Karola sorki ale tak wlasnie czytam forum jak mam nadrobic 10 stron:zawstydzona/y::-p

Krupnik odpada bo byl w sobote :rofl2:- ja Iskierko czesto gotuje zupki bo moje dzieci bardzo lubia:tak: a najwyzej robimy na kolacje jakies paroweczki albo paste serowo-jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewka...:-) Moze dlatego ze twoi sa starsi to sie nie najadaja czy jak....
Dzis wiec na obiad bedzie grilowana kielbaska:-D bo w PL sklepie dostalam w promocji 2 paczki za cenne jednej czyli 4,45 - do tego polski ketchup - mayo i oczywiscie chlebek...a zupka bedzie jutro juz kupilam buraczki na barszczyk!;-)

Zaraz wybieram sie na Belgie bo moje dzieciaczki buty po prostu pala na nogach:sorry::laugh2:

Biedna :-(, oszczędzaj się Iskierko.
Dzisiaj miałam taki plan, żeby iść na spacer, ale jakoś mi się odechciało. Mała mi się rozpycha i mam brzuszek przez to napięty. Tzn. jak teraz siedzę, to jest miękki, a jak chodzę, to mi się napina.

Oj muszę się rozejrzeć za buraczkami, bo mam ochotę na barszcz na zakwasie.

Alez oczywiscie! Toc mama nie supermen. pizza robi sie sama ;p tak samo jak mrozone pierogi, uwielbiam je! Ja musze sprawdzic czy mam przecieros pomidoros , jak nie to pojde po pierogi i tez bedzie smaczne i wspaniale ! Wlasnie tak zagladam tobie jeszcze wg obliczen zostalo 9 tyg a znajac twoje historie porodowe, pewnie krocej, wiec odpoczywaj ile mozesz!
ja mam taka fajna aplikacje ciazowa na telefon, ktora co tydzien mi pokazuje : zrob cos dla siebie :D

Alez oczywiscie! Toc mama nie supermen. pizza robi sie sama ;p tak samo jak mrozone pierogi, uwielbiam je! Ja musze sprawdzic czy mam przecieros pomidoros , jak nie to pojde po pierogi i tez bedzie smaczne i wspaniale ! Wlasnie tak zagladam tobie jeszcze wg obliczen zostalo 9 tyg a znajac twoje historie porodowe, pewnie krocej, wiec odpoczywaj ile mozesz!
ja mam taka fajna aplikacje ciazowa na telefon, ktora co tydzien mi pokazuje : zrob cos dla siebie :D
Fajna aplikacja :tak:. Powinna jeszcze być taka na dzień dobry: Witaj o Piękna Pani :-). Zawsze to się miło wstaje.

Oj tak powinno byc cos takiego, rozne komplementy na kazdy dzien inny, cos dobrego dla samotnych :D
Chociaz nie zdziwilabym sie gdyby juz bylo cos takiego, ludzie sa crazy :D ja ostatnio sciagnelam aplikacje gdzie na ekranie sa rozne obrazki kotkow i po nacisnieciu kotka pojawia sie jego odglos , rozne typy miau , krzyki smietnikowe , chliptanie z miseczki i mruczenie. Moj kot dostaje swira kiedy to wlaczamy, lazi po salonie i szuka kota po katach hahahaha czasem wsadzamy telefon pod koldre i udajemy ze tam jest kotek, a on chodzi i szuka :D ludzie to maja pomysly !!
co do innych ciazowych to mam jeszcze kalkulator kalorii dla ciezarnych ktory idzie wraz z twoja ciaza i oblicza czego zjadlas za malo/ za duzo, ale nie chce mi sie tego wypelniac i wpisywac gramatury :D

a ja dzis nic na obiad nie robie, boooo... moja mama robi :cool2: mial byc krupniczek:-D ale padlo na mielone i surowka oraz ziemniaki, a na jutro mi sie lecza zachcialo i widze ze tu tez juz takie pomysly padly heheh :))) i barszczyk tez bym zjadla mniamuu moja siostra robi najlepszy na swiecie:happy:

reklama
Fajnie tak mieć rodzinkę na miejscu. Moi rodzice przyjadą, jak się Mała urodzi i to też nie na długo. Natomiast teściowa, to może na miesiąc albo dwa, jeszcze nie wiadomo. Teść nie może z nią jechać, bo ma problemy ze stawami biodrowymi i by nie dał rady.

Do góry