reklama
Anetka,takie mi jeszcze przyszly do glowy:dagblad-gazeta,das-krawat,degen-szpada,dwerg-krasnoludek,dweil-scierka,druif-winogrono,drop-cudowne cukierki holenderskie o obrzydliwym smaku lukrecji,doek-sciereczka,na pewno to masz,diamant-to na pewno tez,hihi
anetka880
Fanka BB :)
Sencilla wezme diment hehe. Dziekuje bardzo a zastanawiam sie i jak mozesz to oswiec mnie mslalam ze krant to gazeta czy krant i dagblad czyms sie rozni? Bo to bym wziela.
niunia_2008
mama Wiktorii :)
heej...
nie jestem w stanie doczytac waszej 10 dniowej lektury
dzisiaj dojechalismy z PL.. a od jutra koniec ferii.. :-(
aniahaven- super zdjecia
chlopcy bardzo podobni za tata, a karinka ma twoja urode;-)
milego wieczoru;-)
nie jestem w stanie doczytac waszej 10 dniowej lektury
dzisiaj dojechalismy z PL.. a od jutra koniec ferii.. :-(
aniahaven- super zdjecia
chlopcy bardzo podobni za tata, a karinka ma twoja urode;-)milego wieczoru;-)
karola82_82
mama slicznego Michałka
Hejka
Carinio gratulacje, a co taka zajeta jestes?
Aniu piekne zdjecia i prezenty
Sencilla twoj notatnik tez extra
Ja dostalam robiona ramke z 4 mini zdjeciami Michalka
jak zrobie fotke to wstawie
Wczoraj nabylam wozek jednak mutsy 4 rider -fioletowy
Dzis bylismy w zoo Michalek tak zachwycony ,ze zasnac nie moze

A ja ledwo zyje ,takie dlugie chodzenie to juz nie na moje sily
Ide sie polozyc bo wszystko mnie boli...
A we ssrode wyjezdzamy do pl
Co do ubranek to ja nie dostalam nic dla Michalka ( uzywek) ,i teraz tez na nic nie licze
buzialki..
Carinio gratulacje, a co taka zajeta jestes?
Aniu piekne zdjecia i prezenty

Sencilla twoj notatnik tez extra

Ja dostalam robiona ramke z 4 mini zdjeciami Michalka
jak zrobie fotke to wstawie
Wczoraj nabylam wozek jednak mutsy 4 rider -fioletowy

Dzis bylismy w zoo Michalek tak zachwycony ,ze zasnac nie moze

A ja ledwo zyje ,takie dlugie chodzenie to juz nie na moje sily
Ide sie polozyc bo wszystko mnie boli...A we ssrode wyjezdzamy do pl

Co do ubranek to ja nie dostalam nic dla Michalka ( uzywek) ,i teraz tez na nic nie licze

buzialki..
A
aOLA
Gość
hello
my jesteśmy jedynymi Polakami w szkole i w okolicy Wiem że mieszkają gdzieś jacyś Polacy ale nie znam Dziewczyna napisała do mnie na n-k że jest z Klundert i jest fryzjerką ale teraz jedziemy do Pl Chciałabym tu miec koleżanki ale niestety większość których znamy jest bardzo....interesowna Na szczęscie mamy brata z już prawie zoną Jest z kim pogadać
my jesteśmy jedynymi Polakami w szkole i w okolicy Wiem że mieszkają gdzieś jacyś Polacy ale nie znam Dziewczyna napisała do mnie na n-k że jest z Klundert i jest fryzjerką ale teraz jedziemy do Pl Chciałabym tu miec koleżanki ale niestety większość których znamy jest bardzo....interesowna Na szczęscie mamy brata z już prawie zoną Jest z kim pogadać
Iskierka71
Fanka BB :)
Dobry wieczór. Ja wprawdzei dziś siedzialam w domku, ale nie mialam czasu na forum. Chcialam posiedzieć w ogródku, ale chlodon mi bylo pomimo pięknego słoneczka.
Siedzialam więc w domku i haftowalam sobie, a potem musialam pomóc synowi zrobic prezentację do szkoły. Top znaczy mial wszystko zrobione, tylko trzeba było dorobić "efekty specjalne"
Trochę mi z tym zeszło.
Potem obiadek, rozmowy z babciami na skype no i wreszcie jestem.
Carino - gratuluję drugiej ciąży. Oby wszystko było jak najlepiej.
Jeśli chodzi o liczenie tygodni ciąży, to liczysz zawsze od ostatniej miesiaczki. Nawet jeśli zaszlas w ciążę bezpośrednio po odstawieniu tabletek, bo to oznacza, że twoja plodność wróciła od razu.
Im wyższa szkoła, tym jest jeszcze trudniej. Najgorzej jest, jeśli ma się dzieci w różnych szkolach. W zeszłym roku np mój syn w basisschool mial wakacje od 22 kwietnia do 8 maja (Wielkanoc + majowe wakacje), a moja córka w College musiala iść do szkoly między świętami a majowymi wakacjami. Dyrekcja nie wyraziła zgody na zabranie jej ze szkoły i nie mogliśmy jechać do Pl na święta. Ja nie bylam wtedy świadoma tego, że w tej samej provincji szkoły podstawowe i ponadpodstsawowe mogą miec wakacje inaczej....
Jeśli ktoś czyta mój blog to wie, jakie mialam problemy z Polakami, a jeszcze nie opisalam wszystkiego
Ach.... Nie pochwaliłam się prezentem - dziecikaki zapakowały jedna paczkę, taką z którą musialam się nieźle namęczyć, by ją odpakować. W środku był kupiony płyn pod prysznic DOVE z myjką, kubek z napisem "Najlepsza mama na świecie", a oprócz tego pokrowiec na telefon komórkowy uszyty własnorecznie przez mojego syna w szkole. Niestety baterie w aparacie padly i nie moge zrobić zdjęć. Niestety komórkę mam przedpotopową i tez nie zrobię zdjęc
Ale prezentami się wzruszylam
Siedzialam więc w domku i haftowalam sobie, a potem musialam pomóc synowi zrobic prezentację do szkoły. Top znaczy mial wszystko zrobione, tylko trzeba było dorobić "efekty specjalne"

Trochę mi z tym zeszło.
Potem obiadek, rozmowy z babciami na skype no i wreszcie jestem.
Carino - gratuluję drugiej ciąży. Oby wszystko było jak najlepiej.
Jeśli chodzi o liczenie tygodni ciąży, to liczysz zawsze od ostatniej miesiaczki. Nawet jeśli zaszlas w ciążę bezpośrednio po odstawieniu tabletek, bo to oznacza, że twoja plodność wróciła od razu.
Tak, to prawda. Jak już pisały wcześniej dziewczyny - tu dzieci w Holandii mają naprawdę tyle wolnego w ciągu roku, że spokojnie można sobie dopasować wszelkie wyjazdy. O ile łatwo jest wyprosić w szkole jeden dzien wolnego przed dłuższym wolnym lun tuż po nim (czyli piątek poprzedzający ferie lub poniedzialek po feriach), o tyle dużo trudniej jest uzyskac ekstra tydzień czy dwa tygodnie wolnego w ciągu roku. Holendrzy planują wszelakie wyjazdy w czasie, kiedy ich dzieci mają ustawowe wakacje i bardzo żadko wyjeżdżają w innych terminach.czy to prawda ze dzieci moga wyjezdzac na wakacje tylko wtedy kiedy sa ustawowo wakacje w szkołach?? moj brat ma problem z córa bo chca teraz do polski jechac i musiał pisac jakies podanie do dyrekcji, a jesli zabierze dziecko bez pozwolenia to zapłaci wysoka kare... co to za dziwnosci???
Im wyższa szkoła, tym jest jeszcze trudniej. Najgorzej jest, jeśli ma się dzieci w różnych szkolach. W zeszłym roku np mój syn w basisschool mial wakacje od 22 kwietnia do 8 maja (Wielkanoc + majowe wakacje), a moja córka w College musiala iść do szkoly między świętami a majowymi wakacjami. Dyrekcja nie wyraziła zgody na zabranie jej ze szkoły i nie mogliśmy jechać do Pl na święta. Ja nie bylam wtedy świadoma tego, że w tej samej provincji szkoły podstawowe i ponadpodstsawowe mogą miec wakacje inaczej....
Np. mnie??;-)znalazłam parę z was na fb![]()
Dlatego własnie ja stronię od Polaków zamieszkujących moją okolicę. Sama mam swoje problemy i nie mam ochoty by codziennie ktos mi opowiadał jeszcze o swoich - mniej lub bardziej wymaginowanych lub powstasjących ze swojej głupoty lub przemądrzalstwa....z czasem sie czlowiek nauczyl zyc swoim zyciem , wole czasem sama sie przejsc nad morze niz bym miala sluchac ludzkich dramatow jak to kazdemu jest ciezko w zyciu.
Jeśli ktoś czyta mój blog to wie, jakie mialam problemy z Polakami, a jeszcze nie opisalam wszystkiego

Z całym szacunkiem, ale wydawało mi się że krawat to stropdas... Myliłam się???das-krawat
Ach.... Nie pochwaliłam się prezentem - dziecikaki zapakowały jedna paczkę, taką z którą musialam się nieźle namęczyć, by ją odpakować. W środku był kupiony płyn pod prysznic DOVE z myjką, kubek z napisem "Najlepsza mama na świecie", a oprócz tego pokrowiec na telefon komórkowy uszyty własnorecznie przez mojego syna w szkole. Niestety baterie w aparacie padly i nie moge zrobić zdjęć. Niestety komórkę mam przedpotopową i tez nie zrobię zdjęc

Ale prezentami się wzruszylam

reklama
witam Was kobietki,
nie doczytam WAs.. mialam dzis piekny dzien matki, sniadanie do lozka, prezenty i basen z Marysia. super.
dla zainteresowanych uczeniem dzieci jezyka polskiego link:
Szkoły Polskie za Granicą - Ośrodek Rozwoju Polskiej Edukacji za Granicą
nie doczytam WAs.. mialam dzis piekny dzien matki, sniadanie do lozka, prezenty i basen z Marysia. super.
dla zainteresowanych uczeniem dzieci jezyka polskiego link:
Szkoły Polskie za Granicą - Ośrodek Rozwoju Polskiej Edukacji za Granicą