Madziula85
Rodzina w komplecie :)
to u nas w Hadze tez jest turecki bazar, tanio warzywa i owoce, po 1e za kg
i tez duzo polaków
ale to chyba normalne w koncu w Nl w ogole duzo nas juz jest 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)

Juz wyobrażam sobie nagłówki na stronach WHO ..."zalecamy aby paznokcie dzieci obgryzały mamusie"...Nozyczki, obcinaczka albo pilniczek nadają se do tego swietnie, wlaśnie do tych małych delikatnych paznokietków...A obgryzając paznokcie można wlaśnie uszkodzić, czyli oberwac paznokieć bo nie da się "kontrolować' jak daleko obgryźć...
. Po coś mam zestawik specjalny dla dziecka. Nie wyobrażam sobie obgryzać małe paznokietków.Oj u Tymka to tez ciezko bylo bo mial przyrosniete paznokcie do puszek w niektorych miejscach ,rece mi sie trzesly i w koncu tatko mosial obciacJa tez slyszalam zeby obgryzac a katarek ustami wysysac he he
.
. Na National Geographic był o tym program w cyklu "Tabu", brrrr.
Sluchaj , bierzesz stope w reke i lecisz z tym koksemObgryzać dziecku paznokcie? No sorry.... Po coś mam zestawik specjalny dla dziecka. Nie wyobrażam sobie obgryzać małe paznokietków.
tez sobie to musialam od razu wyobrazic , ja chyba jednak sprobuje baby cazek do tego
pare polskich zdan to dla rotterdamskiego bazarnika tez pikus. Chodzisz Astrid na Blaak na bazar ? uwielbialam tamten bazar , ryby , owoce, kwiaty, cudawianki Dobudzilam sie po ciezkiej nocy, wchodze przed sniadaniem a tu ogryzanie paznokci
Sluchaj , bierzesz stope w reke i lecisz z tym koksemtez sobie to musialam od razu wyobrazic , ja chyba jednak sprobuje baby cazek do tego
a niedrapki mam, wiec nie musze kombinowac jak kon pod gorke .
Nana ja tez slyszalam o ich ascetycznym stylu co sie potwierdza z oferta poscieli w sklepach internetowych. Poszewka na poduszke i na koldre i finito, jeszcze nie do konca na moje gusta. A ja wyjde im na przeciw i sobie kupie ladna posciel. Tzn mama mi kupi w Niemczech bo tam mozna przebierac i wybierac. Dodatkowo nie omieszkam kupic zestawu z ochraniaczem , jak maly podrosnie i zacznie sie rzucac w lozku o szczeble , bedzie jak znalazl! A zamiast baldachimu wezme taka pokazna moskitere, ktora mozna zamknac, bo nie chce dziecka zezartego przez komary. Kurz mi nie straszny. Przy dziecku pralka sie i tak czesto pierze, wiec mozna bedzie ten element zawsze gdzies doscinaclubie ladne rzeczy , a niech mnie kraamzorg w nos ugryzie.
Sencilla, chetnie bym zobaczyla taki film, dzien z zycia multimamymysle, ze dla leniwych holenderek bylabys tutaj wzorem !
A sluchajcie bazar na Beverwijku to jest tak slynny wsrod polakow odkad tutaj przyjechalam, wiec nie ma sie co dziwic, ze sprzedawcy sie ucza polskiego, skoro polska sie niderlandzkiego nie uczypare polskich zdan to dla rotterdamskiego bazarnika tez pikus. Chodzisz Astrid na Blaak na bazar ? uwielbialam tamten bazar , ryby , owoce, kwiaty, cudawianki
![]()