reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

to u nas w Hadze tez jest turecki bazar, tanio warzywa i owoce, po 1e za kg :) i tez duzo polaków :) ale to chyba normalne w koncu w Nl w ogole duzo nas juz jest ;)

reklama
Z tego co wiem to tu raczej nie uzywaj tych ochraniaczy na lozeczko ,preferuja ascetyczny styl:-) Kiedys czytalam na forum ,ze pani kraamzorgowa jak zobaczyla te ochraniacze to kazala zdjac.

he he dobre z tym obgryzaniem paznokci....:-D:-DJuz wyobrażam sobie nagłówki na stronach WHO ..."zalecamy aby paznokcie dzieci obgryzały mamusie"...Nozyczki, obcinaczka albo pilniczek nadają se do tego swietnie, wlaśnie do tych małych delikatnych paznokietków...A obgryzając paznokcie można wlaśnie uszkodzić, czyli oberwac paznokieć bo nie da się "kontrolować' jak daleko obgryźć...

Oj u Tymka to tez ciezko bylo bo mial przyrosniete paznokcie do puszek w niektorych miejscach ,rece mi sie trzesly i w koncu tatko mosial obciac:-DJa tez slyszalam zeby obgryzac a katarek ustami wysysac he he

Dla mnie to takie samo przegięcie, jak picie moczu w celach leczniczych, czy jedzenie własnego łożyska, bo ponoć czyni cuda :eek:. Na National Geographic był o tym program w cyklu "Tabu", brrrr.

Dobudzilam sie po ciezkiej nocy, wchodze przed sniadaniem a tu ogryzanie paznokci :-D

Obgryzać dziecku paznokcie? No sorry...:eek:. Po coś mam zestawik specjalny dla dziecka. Nie wyobrażam sobie obgryzać małe paznokietków.
Sluchaj , bierzesz stope w reke i lecisz z tym koksem :-Dtez sobie to musialam od razu wyobrazic , ja chyba jednak sprobuje baby cazek do tego ;) a niedrapki mam, wiec nie musze kombinowac jak kon pod gorke .

Nana ja tez slyszalam o ich ascetycznym stylu co sie potwierdza z oferta poscieli w sklepach internetowych. Poszewka na poduszke i na koldre i finito, jeszcze nie do konca na moje gusta. A ja wyjde im na przeciw i sobie kupie ladna posciel. Tzn mama mi kupi w Niemczech bo tam mozna przebierac i wybierac. Dodatkowo nie omieszkam kupic zestawu z ochraniaczem , jak maly podrosnie i zacznie sie rzucac w lozku o szczeble , bedzie jak znalazl! A zamiast baldachimu wezme taka pokazna moskitere, ktora mozna zamknac, bo nie chce dziecka zezartego przez komary. Kurz mi nie straszny. Przy dziecku pralka sie i tak czesto pierze, wiec mozna bedzie ten element zawsze gdzies doscinac :D lubie ladne rzeczy , a niech mnie kraamzorg w nos ugryzie.

Sencilla, chetnie bym zobaczyla taki film, dzien z zycia multimamy :D mysle, ze dla leniwych holenderek bylabys tutaj wzorem !

A sluchajcie bazar na Beverwijku to jest tak slynny wsrod polakow odkad tutaj przyjechalam, wiec nie ma sie co dziwic, ze sprzedawcy sie ucza polskiego, skoro polska sie niderlandzkiego nie uczy
:-Dpare polskich zdan to dla rotterdamskiego bazarnika tez pikus. Chodzisz Astrid na Blaak na bazar ? uwielbialam tamten bazar , ryby , owoce, kwiaty, cudawianki :D

reklama
Dobudzilam sie po ciezkiej nocy, wchodze przed sniadaniem a tu ogryzanie paznokci :-D

Sluchaj , bierzesz stope w reke i lecisz z tym koksem :-Dtez sobie to musialam od razu wyobrazic , ja chyba jednak sprobuje baby cazek do tego ;) a niedrapki mam, wiec nie musze kombinowac jak kon pod gorke .

Nana ja tez slyszalam o ich ascetycznym stylu co sie potwierdza z oferta poscieli w sklepach internetowych. Poszewka na poduszke i na koldre i finito, jeszcze nie do konca na moje gusta. A ja wyjde im na przeciw i sobie kupie ladna posciel. Tzn mama mi kupi w Niemczech bo tam mozna przebierac i wybierac. Dodatkowo nie omieszkam kupic zestawu z ochraniaczem , jak maly podrosnie i zacznie sie rzucac w lozku o szczeble , bedzie jak znalazl! A zamiast baldachimu wezme taka pokazna moskitere, ktora mozna zamknac, bo nie chce dziecka zezartego przez komary. Kurz mi nie straszny. Przy dziecku pralka sie i tak czesto pierze, wiec mozna bedzie ten element zawsze gdzies doscinac :D lubie ladne rzeczy , a niech mnie kraamzorg w nos ugryzie.

Sencilla, chetnie bym zobaczyla taki film, dzien z zycia multimamy :D mysle, ze dla leniwych holenderek bylabys tutaj wzorem !

A sluchajcie bazar na Beverwijku to jest tak slynny wsrod polakow odkad tutaj przyjechalam, wiec nie ma sie co dziwic, ze sprzedawcy sie ucza polskiego, skoro polska sie niderlandzkiego nie uczy
:-Dpare polskich zdan to dla rotterdamskiego bazarnika tez pikus. Chodzisz Astrid na Blaak na bazar ? uwielbialam tamten bazar , ryby , owoce, kwiaty, cudawianki :D

Jesteś drugą osobą, która mi go poleca. Jeszcze na nim nie byłam. Sama jakoś nie pójdę, a z M. jak jedziemy na jakieś zakupy, to zapominam o istnieniu tego bazarku i jedziemy do Lidla.

Do góry