reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
no i nie bedzie dane mi byc w hadze nawet w czwartek
moj maz dzwonil do ambasady i w celu wyrobienia paszportow dla dzieci, musi jechac tylko on, uff, nie bedziemy musieli targac ze soba calego przedszkola.
ale mi ulzylo. NO i wyrabiaja od reki, koszt: 16 eu od paszportu.:tak:;-)

Piękna pogoda dzisiaj:-) Może się utrzyma już na dłużej.

My zaliczyliśmy spacerek, poznajemy kolejne parki i zielone miejsca. Fajnie, bo sporo tego w Rijswijku i w Hadze. A teraz Janek poleruje mi podłogę;-) Z oczu nawet na chwilę już nie można go spuścić. Minął już okres "złotego niemowlęctwa";-)

sweety22, witaj na forum:-)

Witam.
W końcu mogę coś pozytywnego o pogodzie napisać:-)...niech taka trwa jak najdłużej.My dziś prawie cały dzień na dworze...kocyk, przekąski, na obiadek do domku wpadliśmy a potem znowu w teren...:-).
Iguana u nas tak samo:tak:, dziś nawet "udało się" Tymkowi przestwić stację radiową:-D...pewnie muzyka mu się nie podobała...

Pozwolę sobie jeszcze odnieść się do wczorajszej dyskusji:

Chyba mnie nie doczytałaś - nikogo nie bronię, wyrażam tylko i wyłącznie swoje zdanie, a to mi wolno.

no wlasnie tego nie lubie, czy ty kobieto zawsze masz ostatnie zdanie???:confused::baffled: bardzo prosze cie zebys nie nawracala wiecznie :nerd: do tematow ktore juz byly i..znowu wyrazala swoje zdanie bo juz wiemy co chcemy...:tak:

tak wogole to witam - dopiero teraz bo mi internet szwankowal rano wrr...:baffled: zadzwonilam ochrzanilam i dziala:-)
sweety milo ze jestes...:tak:
Co do spotkanie to ja sie pisze... przy okazji odwiedze kuzynke...
Sencilla jak to nie musisz jechac z dziecmi do ambasady? ja zawsze 5 musze spakowac jak paszport potrzebuje:sorry2: - ty to masz chody hihi...

u nas tez piekna pogoda - piknik sie udal:-D:tak:- ciasteczka tez... a na obiad byly kluski na parze z koktailem truskawkowym .. jak ja sie ciesze ze jet tak cieplutko jupi!

Karola papersy zawsze zdarzysz kupic...:-D - a wybralas juz imie dla malenkiej?

Załączniki

• DSCF1333.jpg
    DSCF1333.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 35
aneta-nasze dzieci sa w podobnym wieku, ja wlasnie sie zastanawiam czy zapisac mala do polskiej szkoly.
tutaj wiem ze jest przy kosciele w amsterdamie (j.polski+religia), oraz przez dom polski w amsterdamie(tylko j.polski) i tak sie zastanawiam czy warto poslac dziecko na dwie godzinki co dwa tygodnie:confused:
a czy reszta zapisuje swoje pociechy do PL szkoly?:confused:

Niunia, ja zapisuje Marysie od wrzesnia do szkoly przy parafii. Do amsterdamu kawalek i bedziemy co 2 tygodnie musieli jezdzic, no ale trudno. jak zapiszesz mala, to nasze dzieci beda razem w klasie :)

reklama
o to fajnie:tak::-)

kolezanki dzieci juz tam chodza, tylko zastanawiam sie bo trzeba zapisac sie do parafii jesli sie chce poslac dziecko do tej szkoly i jezdzic na msze- a u nas z tym ostatnio nie najlepiej:zawstydzona/y:
na temat szkoly przez dom polski slyszalam negatywne opinie:baffled: kolezanka przepisala syna i jezdzi z nim z amsterdamu do delf do polskiej szkoly:baffled:

a mimo wszystko chcialabym zeby wiki miala kontakt z polskim:tak:

Do góry