• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

reklama
ASTRIDKU no calkiem ok nie jest bo np Tymek wciaz ma lewostronny niedowlad i terapeutka mowila mi ostatnio ,ze jak to sie nie zmieni to bezdzie mial problemy np z jezdzeniem na rowerze bo nie bezdie mogl skrecac w lewo.My np widzimy teraz ze potrafi na swoim rowerku jezdzic ale skreca tylko w prawo .Tak samo kiedy sie kreci w kolko to tez tylko w prawo a jak go skieruje w lewo to upada.Nie moze utzrymac sie na lewej nodze.Wiesz ale ja zawsze sobie mysle ze to sa takie rzeczy z ktorymi da sie zyc a wspolczuje tym matkom ktore maj nieuleczalnie chore dzieci .nawet nie chce o tym myslec.

ASTRIDKU no calkiem ok nie jest bo np Tymek wciaz ma lewostronny niedowlad i terapeutka mowila mi ostatnio ,ze jak to sie nie zmieni to bezdzie mial problemy np z jezdzeniem na rowerze bo nie bezdie mogl skrecac w lewo.My np widzimy teraz ze potrafi na swoim rowerku jezdzic ale skreca tylko w prawo .Tak samo kiedy sie kreci w kolko to tez tylko w prawo a jak go skieruje w lewo to upada.Nie moze utzrymac sie na lewej nodze.Wiesz ale ja zawsze sobie mysle ze to sa takie rzeczy z ktorymi da sie zyc a wspolczuje tym matkom ktore maj nieuleczalnie chore dzieci .nawet nie chce o tym myslec.
A jakieś rehabilitacje nie dałyby rady?

Astrid no to dobrze ze mowisz o ciemiaczku, bo wystraszylam sie - nana mowi o zmiekczonej potylicy do ktorej wchodzil palec, a Ty piszesz o dziurze w glowie :szok: az mnie ciary przeszly i gesia skorka wyskoczyla:-(

No wlasnie mamy tu rehabilitacje ale oni do tego zabieraja sie od d...y strony.bo chca uczyc Tymka uzywac tej lewej strony bo to nie tylko nozka i reka on siedzi np bardziej na prawej stronie i kzrywi se kregoslup.W pl w zeszlym roku cwiczylismy metoda Vojty i dzieki temu Tymek siedzi i chodzi.Ta metoda wykorzystuje i naprawia to co zostalo uszkodzone podczas niedotlenienia w mozgu.

Nana a moge sie zapytac jaka metoda tutaj cwicza Tymka? Bo skoro nie Vojty to moze Bobath?? Vojta strasznie brutalna jest :-( az serce sie kraja co te dzieciaczki musza tam przechodzic :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry