Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Może źle zrozumiałas... Gdyby prostowanie nóżek przy mierzeniu po porodzie miało wplyw na bioderka to dzis problemy z nimi mielibysmy wszyscy...a ja rozmawialam z lekarzem w pl i z lekarzem tutaj, bo bylam z Tomkiem na przeswietleniu, i tak mi obaj powiedzieli![]()
Unikaj też ciasnego owijania go kocykiem, prostowania nóżek (np. podczas ubierania) i łapania za nie przy unoszeniu malca (trzeba mu podnieść pupę).
ja rozumiem hol bardzo dobrze, a polski lekarz tez mi to powiedzial, ze prostowanie nozek dziecku ktore dopiero co sie urodzilo i bylo skulone w brzuchu mamy, moze spowodowac, ze moze wyskoczyc z panewki, boniewaz uklad takiego dziecka jest bardzo delikatny.. poprostu mierzac dziecko nozke trzeba przytrzymac w nienaturalnej pozycji co moze spowodowac takie a nie inne obrazenia. dlatego tutaj sie tego nie praktykuje przewaznie a w pl tez czesto odchodza juz od tego...
kobiety troche elastycznosci dla drugiego czlowieka
....
- udanego wypoczynku a jaka macie pogode?
- a tak naprawde to zwierz byl z rzezni z Venlo
- mam nadzieje ze pogoda sie wyklaruje bo jak narazie to ciemmmmmmno to widze

Kochana, Twoja mała ma jeszcze minimum 2 tygodnie na wyjście, więc spoko. Nie stresuj się, zobaczysz, przyjdzie 40 tydzień i bum... po porodziekarola82 wow, szybciorem cię wypuścili.....fajnie ze juz odpoczywasz w domciu
mojej małej jak widać zupełnie się nie spieszy, wiec sobie jeszcze posiedze w dwupaku.....
.

Jeeej ale on fajnyCiężka noc za mną. Janek budził się co godzinę. Najpierw myślałam, że taki głodny...ale to ząbki dokuczały. Pomógł w końcu paracetamol.
W ostatnich 2-3 dniach je słabo, bo nie ma czasu na jedzenie. Wciąż by tylko pełzał;-) A zasuwa jak rakieta po całym mieszkaniu. A wczoraj już poważniej zabierał się za wstawanie.
A tutaj kilka nowych zdjęć synalka
Zobacz załącznik 484477Zobacz załącznik 484478Zobacz załącznik 484479Zobacz załącznik 484480Zobacz załącznik 484481Zobacz załącznik 484482
. No to teraz uważaj, bo mały odkrywca zacznie Ci wszystko wyciągać haha

odrazu powiedzialam zeby tak nie robila, ze nie zycze sobie lapania malego za nozki i podnoszenia takiego, zamiast za pupe do gory. To sie obrazila, nic nie powiedziala, tylko cos burknela pod nosem i.. poszla
za chwile przyszla inna i przyznala mi racje 
kto to widzial, zeby takie slabiutkie cialko ciagnac za cokolwiek? 
na drugiej polowie jest brat mojego M - Konrad tez sie urodzil tego samego dnia co Karcia...
impreza sie zaczyna...
i jej psiak Mailo / dzieki Iguana
/