reklama

Holandia

Aniu to ty silna kobitka jesteś...super, że udało ci się wyjść cało z tej kraksy...:-):-)Podziwiam...:tak::tak:
Olgunia i Twigless dużo zdrówka dla waszych dzieciaczków!!!

Ja też używam Sudocream na pupę, ale jak naraie to sporadycznie, bo Majka nie ma zadnych problemów...:-) A jeśli chodzi o wit.D to daję Mai Vigntol, ale tylko 1 kropelkę, bo jak świeci słoneczko to org. powinien umieć ją syntetyzować....tak mi powiedziała lekarka...A 5 kropli, jak pisałyśnie to dużo za dużo:szok: i można przedawkować...
kurcze dlaczego te moje posty się tak rozciągają??????:wściekła/y:

Moje myszki kiszki już śpią...:-)a ja za chwilkę ogarnę i zasiadam przed TV bo będzie za niedługo "You Can Dance"!....:-D:-D:-D

Mężuś dopiero w okolicach Hannoweru....:-(:baffled:

reklama
Hejka wieczorową porą...

Moi już śpią z mężem włącznie...:-D
Anetko taka chudzinka to ja znowu nie jestem...Waże dokładnie 69,4 kg i cały czas walczę z nadwagą po ciążach...:rofl2:
Ale rezultatów na razie nie widać...:-(:no:nic a nic!
Pewnie mi tak juz zostanie...albo i nie!:-)Nie dam się ..hi hi.
Ja karmiłam małą 17 miesięcy i pierszy okres dostałam 7 tyg po porodzie...
Moja mama karmiąc nie miała wogóle a mi się tak nie udało...
Natura zwyciężyła!;-)
Co do wit.D to ja przy Karinie dawałam jej nawet przez lato /czasami lekarze ograniczaja w tym okresie/ 2-3 krople dziennie ze względu na ciemiążko...bo go dlugo miała niezrośniete.
A Erniemu teraz daje jak mi się przypomni:sorry2:,bo jest lato i duzo jesteśmy na słońcu i dostaje tez ją w innych preparatach...
Ale widzę dużo różnicę w zrastaniu ciemiążka małej a synka teraz.
On juz ma całkowicie zamknięte...
MamoMikołaja ja również gratuluję pierwszych kroków synka..:-D
Teraz się zacznie!!!!:-):tak::-)
Pędzę pod prysznic...Pa!

pauka ale to zalezy ile procent jest w tych 5 kroplach wit D,aile jakis tam dodatkow,bo moze sie okazac ze tak naprawde te 5 kropelek moze rownac sie 2 kroplom wigantolu....

Dobry wieczór:-):-):-)

Sencilla wszystkiego naj...naj...i dużo szczęścia z okazji rocznicy ślubu !!!!!!fotki super slicznie wyglądaliście :-)

Mama Mikolaja gratuluje pierwszych kroczków synka:-)
Pauka mi okres wrócił 6 miesięcy po porodzie w czerwcu i teraz mam już co miesiąc a też cały czas karmię piersią :-):-)a z tą wit.D to właśnie tez się zdziwilam ze aż 5 kropli bo mi lekarka wPL tez kazała dawac po jednej kropelce nawet powiedziała ze jak jakiś dzień zapomnę to nic bo maly ma już małe ciemiączko więc nie wiem jak to jest tutaj :baffled:a i do kiedy dziecku sie ją podaje.

Teraz juz kąpiel i spać
Do jutra !!!!

Pauka, 5 kropli to nie jest za duzo, bo kazda firma ma rozne stezenie wit. D w swoich kroplach. Ja mam inne niz Ty... Oni zalecaja nawet 10 kropli , jesli dziecko ma ciemna karnacje...

SENCILLA NAJSERDECZNIEJSZE ZYCZENIA W TYM SZCZEGOLNYM DLA WAS DNIU !!!!! :-):-)

Ja do pupy uzywa Billenbalsem WELEDY i jest super. Pachnie troche dziwnie, ale to same naturalne skladniki.

Ania no to strachu sie najadlas :baffled::baffled: Dzieki Bogu nic sie nie stalo :tak:

Cos chcialam jeszcze napisac, ale wylecialo mi z glowy :sorry2::sorry2:

Ide spac bo jutro kolejny dzien szkoly i pobudka o 6 :dry: Dobrze, ze chociaz pogoda sie poprawila. Nie cierpie wstawac tak wczesnie, kiedy na dworze leje i wieje :baffled: No wszystko przed nami :rofl2: Jesien sie jeszcze na dobre nie zaczela :rofl2:

Dobranoc

Acha, juz mi sie przypomnialo co zapomnialam :rofl2:

Gratulacje dla tuptajacego Mikolajka :-)

Pauka
mi okres wrocil po ok. 4-5 miesiacach po porodzie, zaraz po tym jak przestalam karmic. Ale u kazdej kobiety to sprawa bardzo indywidualna. Niektore przez caly okres karmienia piersia nie miesiaczkuja. U innych, tak jak u Ciebie okres pojawia sie bardzo szybko, mimo, ze karmia.

ja dostałam okres 3 miesiace po porodzie a tez karmilam piersią Zosieńke do 6 miesiaca potem mialam juz regularnie co miesiac... za to teraz mam jakies wachania i spoznia mi sie juz o prawie tydzien:baffled:

Mikołajku gratulacje za pierwsze kroczki

Olga mam nadzieję ze odpoczniesz bo nalezy ci sie...

co do wit D to mi powiedzieli zeby podawac do 3-4 roku zycia, 5 kropelek dziennie - a uzywam Davitamon...

co do okresu takiego prawdziwego jak przed ciązą to jeszcze nie mialam... owszem zdarzają sie plamienia 1-2 dniowe ale wkładka higeniczna w zupełności wystarcza... karmiłam malego 3 miesiace ale mam założoną Mirena, a przy niej zdarza sie ze okres zanika... (oczywiście za nim nie tęsknię;-))

pod wieczor po calym aktywnym dniu tak mnie bolały spacerówki ze pojechaliśmy na wycieczke rowerkiem - oczywiscie nie obylo sie bez scen przy zakładaniu kasku, ale jak juz sie udalo to o nim zapomniał i nawet nie probował sciągac... (Antek niestety nie toleruje żadnych nakryć głowy - jedynie jak mu zaloze i szybko go czyms zajme to jest ok). Zrobilismy ok 15 km wzdłuz kanałow i pastwisk... Antoś każdą krowę i owcę pozdrowił wdzięczym Eeeee... jak wrocilismy mlody dostał swoją ukochaną flaszeczkę ciepłego mleczka, po nim jeszcze chwilke sie pobawil a potem bez oporów zaliczył kąpiel i po 5 minutowym teatrzyku jego ulubionych pluszaków w wykonaniu taty zasnął... oby do rana...

Dobranoc i spokojnej nocki zycze...

reklama
Dziewczyny macie rację, że chodzi o stężenie wit.D w tych peparatach, ale ja pisząc o tych 5 kropelkach miałam na myśli właśnie Vigantol! W nim jest 0,5mg/ml tej wit.D!:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry