reklama

Holandia

Anetko, ja tu nie moglam znalezc zelu na zebale, ale w aptece dostalam krople,ktorymi smaruje sie dziasla. Co nawiasem mowiac jest mega niewygodne. Nazywaja sie dentinox, czy jakos tak... :confused:

reklama
witam poznym wieczorkiem,
ale sie rozpisalyscie... chyba za Wami nie nadazam... ;-)
Aniu i Sencilla, szczesliwej podrozy i milego pobytu w Polsce... :tak:
Anetko, to fajnie, ze Nikodem tak dobrze radzi sobie w szkole... z pewnoscia jezyka rowniez bardzo szybko sie nauczy... :tak:
Paulina, trzymam mocno kciuki, zycze duzo szczescia... i czekam rowniez na wiesci... :-)
Ma-Rita, nie martw sie na zapas... moze wszystko sie jakos ulozy i wcale nie bedzie tak zle... ;-)
twiggless, Manuel rowniez nie wsiadzie na rower dopoki nie zaloze mu kasku... on go wrecz nie znosi... ale coz, nie ma innego wyjscia... :no:
natka, 4 pokoje to naprawde nie za duzo... :no: z pewnoscia je jakos wykorzystacie... my mamy na gorze trzy pokoje i wcale nie mamy za duzo miejsca... :no: wrecz przeciwnie, przydalo by sie wiecej... :tak:
milej nocki dziewczyny...

Witam dziewczyny!
Sencilla i Ania życzę udanego pobytu w PL i żeby udało się Wam narawdę wypocząć....Szczęśliwej drogi!:tak::-D:-D

Mnie jakiś dołek psychiczny łapie....i zaczynam ciężko znosić tą rozłąkę z moim S.

Wczoraj nic nie pisałam, bo nie miałam nastroju, ale dzisiaj chę i muszę się wyżalić i wypłakać....:-(
Mieliśmy wczoraj z Mają kolejną wizytę u lekarza i szczepienie...Do tej pory było z małą ok, ale od jakiegoś czasu zaobserwowałam, że Maja jak ją kładę na brzuszku robi taki samolocik, czyli unosi nóżki i rączki odchyla na boki...Zaniepokoiło mnie to, chociaż rzeczywiście unosi główkę do góry..Pisałam też na forum do dr. Zawitkowsiego o tych moich spostrzeżeniach, ale mnie totalnie olali...Zero odpowiedzi! .No i wczoraj na tej wizycie lekarka też to zauważyła i powiedziała, że muszę skonsultować Maję u neurologa, bo podejrzewa u niej wzmożone napięcie mięśniowe....Boję się, ze coś będzie nie tak...Tymbardziej mnie to niepokoi, bo ona potrafi tak mocno zacisnąć prawą rączkę, jak się ś wystraszy albo jak płacze, że momentalnie rączunia robi się sina. Majka dostała 8 pkt jak się urodziła właśnie ze względu na napięcie jaj obniżyli i na kolor skóry....
Ciężko się dostać do lekarza, a takie sprawy powinny, być rehabilitowane jak najwcześniej! Dlatego załatwiam po znajomości taką wizytę i mama koleżanki z liceum, która jest rehabilitantką nas umówi w swoim szpitalu do specjalisty neurologa w przyszłym tygodniu! Jestem załamana...Boję się, że Maja będzie miała tą rączkę mniej sprawną...:szok::crazy::-(:-(:-(:-(:-(:-(:wściekła/y::wściekła/y:
Jakby tego było mało to oazało się, ze Majka mało przybiera na wadze, bo w ciągu 6 tyg nabrała tylko 500g! Czyli z moim mlekiem jest coś nie tak...Chociaż ona nie płacze, że jest głodna i domaga się cyca co 3 godziny średnio...Za 2 tyg mamy przyjśc na kontrolę wagi i jak to nic sie nie poprawi to będziemy dokarmiać...A jak tak bardzo chcę ją karmić....Wiem, że to nie taka tragedia, ale ze starszą też to już przerabiaam i jak tylko dałam jej butlę to skończyło się karmienie cycem....!:crazy::-(:-(:-(:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Teraz ryczę, bo właśnie puściły mi nerwy...

Witam z rańca!

Dziewczyny pobudka wstać....
Znowu melduję się jako pierwsza! :-D

Dzisiaj już ze mną lepiej...:-):tak:

Zaraz uciekamy z młodą do przedszkola...Więc jak wrócę to kawka ma być już gotowa....!;-);-):-)

Dzień dobry :-):-):-)

Moje maleństwo śpi więc ja czytam co tam u was i kawką się delektuję :-)
Pauka napewno wszystko będzie dobrze z malutką myśl pozytywnie :tak:
u nas dziś zapowiada się ładna pogoda w końcu :-)

milego dnia:-)

bry dzien

Aniahaven i Sencilla szczesliwej podrozy i udanech wakacji...
pauka jesli diagnoza sie potwierdzi to po dobrej rehabilitacji za kilka m0cy śladu po tym nie bedzie... trzymam kciukasy za malutką Majeczke i Ciebie

u mnie dziś nocka znów pod znakiem zębów, godzinka marudzenia od 23ciej ale po dawce Panadolu przespana do 8:30 w jednym ciągu wiec nie jest tak do końca tragicznie

Dzięki dziewczyny za dobre słowo....:-):-)
Dzisiaj już patrze na to trochę inaczej....:-):tak:poprostu miałam wczoraj jeden z tych gorszych dni...:tak::tak:A do tego wszystkiego dokłada się ta rozłąka z mężem i to, że muszę teraz sobie z wszystkimi rzeczami sama radzić, a przy dwójce dzieci nie jest to łątwe...:-(:szok:
Muszę w końcu iść na ten cholerny kurs prawa jazdy, bo bez tego to ani rusz....:no:

Dobra teraz pyszna kawka z bitą śmietanką i spadam na ploty do kumpeli....;-)

reklama
Hejka, już popołudniową porą.

Bardzo dziękuję za trzymanie kciuków...mam nadzieję że test wyjdzie pozytywnie, jeśli tak to dziś jestem w 2 tyg.2 dniu ciąży.....bardzo młodej ciąży:-)

Paula-nie martw się, zrozumiałe że się załamałaś, ja pewnie bym wyła jak bóbr...ale najważniejsze to bardzo dobre zbadanie przez neurologa i szybka terapia ćwiczeniami....tak jak powiedziała Twiggles-za kuilak miesięcy nie będzie nic widać :tak:

Twiggles,Aneta-współczuję ząbków, oby jak najszybciej to przeszło bezbólowo:tak:

Koleżanką co wybierają się dziś do Polonii(Czech) życzę udanych wakacji i bardzo im Wam zazdroszczę, sama z chęcią bym się wyrwała....pocieszam się że tu jest cieplej....więc zabierzcie ciepłe galotki i kalesonki :rofl2:

A ja spadam do lektury, kupiłam wczoraj w polskim sklepie "drugi i trzeci rok życia dziecka"-jest rewelacyjna, miesiąc kazdy super opisany...polecam Wam.
Do sklikania

p.s.
Ma-rita kompletnie o Tobie zapomniałam, jak Twe samopoczucie, choróbsko minęło....i jak nauka?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry