reklama

Holandia

Aniu co do tych tabletek to juz wyjasniam :-D
Mialam na mysli, ze w takiej sytuacji kiedy obcinaja dofinansowania to juz nie wiem czy decydowac sie na drugie dziecie.
Mam przed soba co najmniej dwa lata studiow. I co ja zrobie z dwojka dzieci, kiedy nie bede w stanie oplacic zlobka :no: A opcja dzieci + moje studia + praca raczej nie wchodzi w gre bo wykonczylabym sie psychicznie i fizycznie. U nas na roku Holendrzy bezdzieciowi mowia, ze musieli zaczac mniej pracowac, bo nie wyrabiali z nauka. Poza tym musialaby byc to praca na pol etatu i pewnie cala pensje przeznaczalabym na oplacenie creche :baffled:

reklama
Witam późnym popołudniem:tak:
Sencilla, Ania życzę udanych wakacji i miłego pakowania walizek:tak:
Paulina już się nie mogę doczekać sobotnich wieści:tak:. Trzymam kciuki:tak:
Ma-Rita a nie wiesz kiedy się to wyjaśni? Ja jestem właśnie w trakcie załatwiania żłobka dla Oliwiera, bo chciałabym pójść do pracy za ok 6 miesięcy:tak::-)
Aniu jeśli znajdziesz chwilkę to poproszę przepis na lasagne:tak:
Sencilla muszę wypróbować te Twoje placki z sera:tak:. Na pewno są pyszne:-p.
MamaMikołaja ten torcik bezowy to moim zdaniem dobry pomysł:tak:. Możesz jabłko zetrzeć na tarce i w małe kubeczki nałożyć, ciasteczka np bebe, chrupki kukurydziane nie mam pojęcia co dla takich maluszków zrobić. Mój Oli zjada już malutkie (wielkości jajka) naleźniki, ale to już indywidualna sprawa każdej mamy:tak::tak::tak:

Dziś byliśmy na zebraniu w szkole, Pan nauczyciel bardzo miły, wszystko nam wytłumaczył. Pochwalił Nikodema, że sobie dobrze radzi mimo bariery językowej:tak:, oczywiście jest to problemem ponieważ Niko nie zawsze rozumie o co Panu chodzi, niestety nie wszystko da się pokazać.
Do później kobitki

Hej hej....

Wróciłam właśnie do domku, w biegu obiad i małe sprzątanko...
Jak zwykle urwanie głowy zamiast spokojnego pakowanka!:baffled:
Zakupiłam wszystko chyba co potrzebuje zabrać uwzględniając cebulki tulipanów dla mamy i ciastka dla młodszej siostrzyczki...
Ona uwielbia karamelstroopwafels. Pół mojej rodziny zwariowało na punkcie tych ciastek odkąd jestem w Holandii...:-D:szok::szok::-D
MaRita będzie co ma być, głowa do góry - może nie będzie tak źle!;-)
Anetko dzięki że o mnie pomyślałaś...:rofl2:
Trzymajcie się dziewczynki...do soboty!:-)
Paaaa...

Witam:-):-):-):-)

niunia 2008 ja mam proszek do pieczenia Dr.Oetker i napisane jest na nim Backin to chyba tak się nazywa a kupowałam w Lidlu

Aniu to milego pakowanka i szczęśliwej podróży :-)ja wyjeżdzam we wtorek wiec narazie o tym nie myśle ;-)

mój mały jest mega marudny chyba mu wychodzą ząbki z tylu ale nawet nie daje zobaczyć taki rozdrażniony jak dotknę zeby posmarować ze szok:szok:mam nadzieję ze noc bedzie choć troszkę lepsza niż wczoraj :baffled:

narka
idę kąpać tego mojego małego szkodnika :-);-):-);-)

reklama
Dziewczyny małe pytanko, jak się nazywa żel na zęby i gdzie go mogę zakupić?
Oliwierowi wczoraj wybił się 8-my ząb, a dziś nadal ma mega rozwolnienie i płacze na zęby, chyba wychodzi następny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry