reklama

Holandia

witam z rana!
My już o godziny na nogach...Bo Maja nam rzadziła pobudkę...
Zaraz się zbieramy odprowadzić Oliwię do przedszkola, Ale jak sobie pomyślę, że mamy wychodzić na tą zimnicę to aż mnie trzepie....:confused::baffled:

Wczoraj miałam koszmarny dzień i dlatego nie chciało mi się nic pisać, ale dzisiaj nadrobię te zaległości...:-(:crazy:
Teraz piję kawkę i zapraszam..kto się dołączy????:-):-):-)

oooo już muszę Majką przebrać, bo nawaliła kupala....:-D

Do później!

reklama
Hej hej...

My tez już nie spimy,chociaż ja to bym zasnęła snem zimowym najchętniej...;-)
Też zaraz uciekamy do pracy...
Sencilla pół nocy zastanawiałam się co to są placuszki z sera bialego?:szok::-D
Możesz mnie oświecić...bo nie wiem czemu ale sama nazwa też mi smakuje!
Dla mnie to mogłoby nie być mięsa, jestem nabiałowcem!
Tylko, że tutaj tego sera białego mi brakuje....:-(
Jest on więc numer 2 na listach z Polski,zaraz po chrupkach kukurydzianych!:-D
Pauka dla mnie kawkę poproszę,ale najpierw śniadanko!
Milego dnia kobitki!

Witam,

ja mam dziś dzień radości.....córcia do dziadków na służbę, a mama z koleżanka na zakupy do Hoornu, polski sklep koniecznie zaliczę, może mają jakieś nowości do czytania :-)
A ja się tak ciuchutko pochwalę,że temperaturka mi nie spada poniżej 37 stopni, i nie mam @......jak się tak utrzyma to w sobotę robię teścik :rofl2:

Sencilla-ja mam dokładnie takie samo doświadczenie z polakami, mogłabym książkę napisać.
Twiggles-ja chyba zrobie sobie kuleczki z marsów a dla męża ze snikersów...bo to musi byc superoskie-a aj jestem taka "słodka dziurka" :-D
Któraś się pytała o foteliki samochodowe, ja bym poszukała na Marktplaats - De plek om Nieuwe en Tweedehands spullen te kopen en verkopen tam jest wybór do koloru i do jakości...a i cenowo można kupić tanio.

Miłego dnia mamuśki, ja spadam się szykować na zakupowe szaleństwo.

Witajcie
ja w porannym zabieganiu, nawet nie zaczelismy sie jeszcze pakowac.. Z maluchami to sie nic zrobic nie da, ratuuunkkuuuu!!!!:-D
Aniu, placuszki sa super, daje lyzke maki, jajko, 1,5-2 lyzki bialego sera, sol i gotowe!! smaze na masle, mniam mniam, Marys uwielbia. A jak nie mam bialego z polski to uzywam cottage cheese, na pewno jest w Twoim supermarkt!!
Aniu, Twoj Aniolek mnie tak szybko utulil do snu, ze nie zdazylam nawet Wam powiedziec dobranoc...;-)Paulina, SUPEr!!!!! Gratuluje i mam nadzieje, ze juz @ nie zawita do Ciebie przez co najmniej 9 miesiecy!!!!

witajcie...

w PL znowu zimno a moj maly troszke chory bylismy u lekarza i ma troche gardelko i uszy dwie noce chodzilam tak marudzil no i mamy uszka!!

a pisze w sprawie takiej ze:

moj maly w poniedzialek ma roczek i chce zrobic imprezke dla dzieci tyle ze dziecko najstarsze bedzie mialo 1.5 roczku i poradzcie co uszykowac dla nich to same maluchy ani nic do jedzenia konkretnego niewiem co zrobic zeby bylo fajnie zadne dobrze nie chodzi wszyscy sa w tym samym wieku wiec co??? macie juz napewno to za soba wiec bede wdzieczna za podpowiedz

slyszalam kiedys o torciku z bezow ze uklada sie piramide z bezow no i potem maluchy moga ja zjejsc najpierw napewno rozwala ale moze wy macie inne pomysly??

Dzien dobry :happy:

Paulina no to trzymam kciuki, ale powiem Ci, ze tak mi sie cos wydaje, a nawet bardzo wydaje, ze Wam sie udalo :tak:;-)

Mamo Mikolaja nie mam pojecia co Ci doradzic, bo jestem beztalencie kulinarne :no: i zawsze ide po najmniejszej linii oporu jesli chodzi o gotowanie :-p

A ja po pobieznym zapoznaniu sie z "begroting" z wczorajszego Prinsjesdag stwierdzam, ze chyba wygrzebuje z szafy recepte na tabletki anty i ide do apteki, bo podobno strasznie utna kinderopvangtoeslag, juz nie bedzie dofinansowan do oppasoma a i z gastouders sprawa wyglada nieciekawie :no:

Ma-Rita, naprawde? Kurna, a ja mialam nadzieje, ze nam zwroca! Co prawda teraz bede pracowac na dzialalnosc meza i nie mamy szans na dofinansowanie, ale za pol roku powinnam dostac kontrakt i mialam nadzieje, ze wtedy sie nam zwroci.. Bo wlasnie babeczka gastouder bedzie sie zajmowac naszymi dziecmi..

Hej...

Ja tylko przelotem w domu....:baffled::rofl2:
MaRita mogłabyś jaśniej... co z tymi tablekami i dofinansowaniami...bo ja nie kumam hol.na tyle...:sorry2::zawstydzona/y:;-)
Paulina ja nadal trzymam kciuki,aż podasz oficjalną wersję...:-D
MamoMikołaja małemu życze zdrówka!
Uciekam - będę poźniej!

reklama
Sencilla zwrocic na pewno cos zwroca zwlaszcza, ze do konca tego roku obowiazuja stare zasady. Ale co bedzie w 2009 to dokladnie nie wiem, ale wiadomo, ze wszystko sie ukroci, bo podobno byly za duzo naduzycia zwlaszcza w przypadkach kiedy dziecmi zajmowali sie tzw. informele gastouders czyli np. dziadkowie. No i wyszlo im, ze za duzo rodzicow od czasu wprowadzenia tych wszystkich ulg i dodatkow na creche i gastouders korzysta z tego typu placowek. Duzo kobiet wrocilo do pracy wlasnie dlatego, ze wprowadzono te dofinansowania. Niestety rzad nie przewidzial, ze beda to az takie sumy i teraz "" geld is op", wiec trzeba wszystko odkrecac i zabierac :no:
Mysle, ze wkrotce bedzie wiadomo o jakie sumy konkretnie chodzi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry