reklama

Holandia

aOLA ja oba kupowałam w Baby Dump (www.baby-dump.nl), były tansze niz w Prenatalu...

moj młody juz sie wyspał - spał ok godzinki a ja w tym czasie zdązyłam zjesc obiad i zrobic kuleczki z marsów - teraz chłodza sie w lodówce i bedą jak znalazł do popołudniowej kawki...

reklama
witajcie
my wlasnie z hagi wrocilismy, wyrabialismy Tosi paszport. I jestem wykonczona... :baffled:
Aniu, nic sie nie martw, my tez jeszcze sie nie zaczelismy pakowac, a mamy kupe rzeczy.. Teraz jedziemy samochodem, najpierw do czech do rodzicow R., pozniej w beskid jakis tam na wesele przyjaciol, pozniej do mnie, bedziemy jakies 10 dni u mnie, a pozniej znow do czech i do holandii.. Wracamy ok. 4-5 pazdziernika.

my juz po spacerku, zaliczylismy nowy park:-) a tak goraco było ze w długim rekawie nie mmozna bylo wytrzymac....

obiadek mamy zrobiony- dzis spagretti z miesem z kurczaka...
musimy jeszcze isc do sklepu, ale to juz jak wroci moj P.
no i trzeba wyczyscic ogrodek bo nikt tu nie mieszkal i zarosniety jest....
a wiki nie che mi spac:baffled: tylko by cvhciala chodzic tak za raczki...

chyba pora przekasic cos slodkiego:tak:

a jutro probuje cos upiec, pierwszy raz sama:-D

Sencilla nie żartuj sobie ze mnie że na tyyyyyyyyle jedziesz...:szok::-D
Ale ci zazdroszcze...szczęściara!:-)
I jak było w Ambasadzie...?
Wiecie co ja to mam normalnie pecha - zawsze jak tam jade to jacyś menele tam ich nachodzą i jakieś nieprzyjemne sytuacje oglądam...:baffled:
Biedni są ci pracownicy....:tak:;-)
Moi już po kąpieli, piją mleczko na kanapie...
Po wypadzie do parku nie mieliśmy już innego wyjścia...pół piaskownicy w domciu!:-D
A ja biore się za tą moją szafe...:dry:
Może zdąże przed "M jak miłość..." bo zaczęłam znów oglądać jak za dobrych starych czasów...
Twiggless kuleczki z marsów powiadasz?:-D
Widziałam kiedys jak je robili a robisz je w panierce np;kokosowej czy takie zwykłe....:sorry2:Może podsuniesz przepisik..?
Pozdrawiam

Aniahaven przepis na te kuleczki jest baaardzo prosty (taki domowy sposób) - warto spróbowac jeśli się lubi łasuchować:
- 2 batony marsy
- 45 g masła (z tym ze te holenderskie masło podchodzi mi smakiem margaryną i dałam tylko polowe tej porcji czyli ok 20-25 g)
- płatki kukurydziane
masło i batony rozpuszcza się w garnuszku, po lekkim ostygnięciu dodaje się
płatki (tak na oko, aby bylo dość gęste, mozna tez je troche rozgnieść)
robi się z tego kuleczki i wklada do lodówki - pychotka!

nastepnym razem spróbuje ze snickersami bo ponoć tez smaczne wychodzą;-)

dziewczyny nie macie na zbyciu fotelika Maksi cosi prioriXP lub tobi albo Romera? a może ktoś z waszych znajomych-sprawdzonych BEZWYPADKOWY w 100% zadbany itp itd

Aniu, to sie usmialismy z mezem czytajac Twojego posta :tak: I pod wzgledem charakteru wizyt w ambasadzie sie zgralysmy :-D Dzis tez byly menele pierwszego sortu + kobitka ktora wyrabiala sobie paszport w trakcie przepustki z wiezienia.. :no: Nie wiem, czy to dobrze i czy Wy tez tak macie, ale jak spotykam polaka za granica, to uwaznie pilnuje, gdzie mam portfel...Oczywiscie nie uogolniam, nie wszyscy sa tacy sami, ale jak widze takich gentelmenow, to... :nerd:
A odkad mieszkam w Holandii, to dwa razy mialam b. nieprzyjemne zdarzenia jako kierowca z innymi kierowcami i w obydwu przypadkach byli to wlasnie... Polacy.. :sorry2:
Twiggless, ale slodko sie zrobilo... Smacznie to brzmi, ale te kuleczki to chyba bardzo bardzo slodkie? Ja takich slodkosci to nie musze tak bardzo... :sorry2: Wlasciwie slodyczy nie zajadam, nie za bardzo lubie, jedynie domowe ciasta, sernik, makowiec, rogaliki, takie tam :tak::zawstydzona/y:
Aniu, co mieliscie na kolacje? My placuszki z sera bialego, mniam mniam...

aOLA ja niestety nie mam na zbyciu takiego fotelika ale własnie na stronie baby-dump widzialam je już w przecenach po 99€. My nasz kupowalismy jakies pol roku temu to chodziły tam po ok 130€

Sencilla tak dość słodkie to wyjdzie dlatego z tego przpisu co podalam za duzo ich nie da sie ulepic, w sam raz do gorzkiej kawy na 3 osoby

młodzieniec moj juz dobra godzinke kima i oby ta noc tez byla znosna jak poprzednia - idą mu znowu zęby wiec wszystko moze sie zdarzyc... mezusia wyeskortowałam do pracy i sama chyba zaraz tez wskocze do wyrka - moze coś poczytam....

tak wiec do jutra babolki
DOBRANOC

reklama
Twiggless ja zamiast marsów widzialam program z bauty i snikersami...
Podobno pycha...ale ja poczekam z tym przepisem do nastepnej @...:-D, bo wtedy sie na pewno przydadzą !!!:tak:
Sencilla dzis był kolacjoobiad - lasagne...Pycha!;-)
Uciekam do wyrka - śpijcie dobrze...Do jutra...

_----§§§§§§§§§§§§§
______§§§§§§§§ §§§§§§§§§
______§§§§§§§§§§§§§§§§§§
____§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
____§§§§§§§§§§§§§__§§§§§§§
__§§§§§§___§§§§§_____§§§§§§
__§§§§§§_______ _______§_§§§
__§§§_§__§§_______§§__§_§§
____§_§_______§_ ______§§__§§§§
§§§__§_§____§___§____§__§§___§
§__§ §___§____§§§____§_§§____§
§____§§__§§_______§§______§§§