reklama

Holandia

Pauka, huurtoeslag to jest dofinansowanie do mieszkania. Jezeli spelnia sie okreslone wymogi dotyczace zarobkow i wysokosci czynszu to mozna dostac do 300 euro zwrotu z urzedu podatkowego.

Papiery o zasiłek rodzinny sklada sie do SVB, moja rada skoro niedlugo tu przyjedziesz to poczekajcie z tym do czasu jak sie wszyscy zameldujecie. Procedury wtedy trwaja sporo krócej,a pieniazki i tak dostaniecie wstecz od momentu gdy twoj maz sie zameldowal w Holandii. Mam nadzieje ze cos z tych moich wyjasnien mozna zrozumiec ;-);-)

reklama
To co ja składam to papiery o dofinansowanie do mieszkania...;-)
A papiery o rodzinne sklada sie w SVB to taka organizacja jak u nas opieka społeczna cos w tym stylu...:zawstydzona/y:
Jak bedziesz potrzebować adres w Bredzie to ci napisze...Możesz tam udac sie osobiście i wziąść dokumenty do wypełnienia albo zadzwonić i ci przyślą do domu...
Lepiej wziąźć jak najszybciej :tak: i zaniesc z wszystkimi potrzebnymi dokumentami bo oni bardzo długo wszystko sprawdzaja i w razie czego proszą o uzupełnienie dokumentacji....:-D
Chyba tyle...:rofl2:

Beauty!

Może wiesz czy ja bedac zameldowana tutaj dostane pieniądze od momentu kiedy ja byłam zameldowana czy jak oboje sie zameldowaliśmy?
Bo mój to jest tu zameldowany w Holandii od lipca a ja na innym mieszkaniu byłam zameldowana od marca ubiegłego roku?:baffled:
I jak oni to policzą?

Ania, nie jestem w 100 % pewna , ale jesli skladalas papiery na siebie to powinni policzyc od czasu twojego zameldowania, nie wiem jak by bylo w przypadku gdybys na meza skaldala dokumenty tzn. ze to on wystepuje o kindertoeslag. U nas policzyli od momentu zameldowania męza, ale to on wystepowal o zasilek

Natka witamy spowrotem...:-):-):-)
Super, że się już urzadziliście i że w końcu zalegalizujecie swój związek....:-D;-)
U mnie to już 5 lat minie, a ciągle wydaje mi się, że ten dzień najważniejszy, był wczoraj...;-);-):happy:
Moje gratulacje!!!!:happy2::-):tak:

Beauty, Aniu dziękuję za wyjaśnienie!
Pisałam do męża i powiedział, ze już wypełniał te papiery na rodzinne z jakąś kobitą...:-):-):-)Więc to już mamy z głowy....

Wiecie, co boję się tych wszystkich spraw urzędowych, że nie będę wiedzieć co i jak i wogóle, że się nie dogadam, a o rozumieniu holenderskiego nie ma mowy....:-(:zawstydzona/y:

Aniu znowu mam kiepski zasięg i się nie udaje przesłać...Może lepiej na twoją pocztę by poszło...?!:baffled::sorry2:

Pierwsza - Papierowa
Druga - Bawełniana - Sencilla
Trzecia - Skórzana - Ania Twiggless Magdalena
Czwarta - Jedwabna - Aneta
Piąta - Drewniana - Pauka
Szósta - Żelazna
Siódma - Miedziana
Ósma - Brązowa
Dziewiąta - Fajansowa
Dziesiąta - Cynowa
Jedenasta - Stalowa
Dwunasta - Lniana
Trzynasta - Koronkowa
Czternasta - Kości Słoniowej
Piętnasta - Kryształowa
Dwudziesta - Porcelanowa
Dwudziesta Piąta - Srebrna
Trzydziesta - Perłowa
Trzydziesta Piąta - Koralowa
Czterdziesta - Rubinowa
Czterdziesta Piąta - Szafirowa
Pięćdziesiąta - Złota
Pięćdziesiąta Piąta - Szmaragdowa
Sześćdziesiąta - Diamentowa
Siedemdziesiąta Piąta - Brylantowa
Kto się dopisze?:-D

witam wieczorkiem,
rowniez sie dopisalam na czarna liste... :-D;-) a my obchodzilismy nasza rocznice w maju... :-)
Aniu, u mnie wszystko w porzadku... milo, ze pytasz... :tak: jak tam sprawy nocnikowe Twojego Ernesta?
Anetko, serdecznie gratuluje mieszkanka !! super, ze Wam sie nareszcie udalo... :blink:
Natka, rowniez wielkie gratulacje i swietrnie, ze planujecie to wielkie wydarzenie jakim jest slub... super!! powodzenia zycze...
Sencilla, jak sie maja Twoje dziewczynki u opiekunki? zostaja z nia bez problemu? i ile Ty jej placisz? jesli mozna wiedziec...
milej nocki kobietki... ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry