• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Czesc Aniu:-) Ja jestem z okolic gliwic na slasku, a na czantorie zabralam moja druga polowke zeby zobaczyl troche Polski (jest holendrem) ciezko bylo teraz to juz bym sie chyba nie wdrapala, teraz juz wole w domu siedziec tym bardziej ze poruszam sie jak stara babcia-strasznie boli mnie w miesniach posladkow, polozna powiedziala ze to od kregoslupa jak ciecko sie rusza to uciska na jakies nerwy- teraz juz biore wszystko na spokojnie;-)

reklama
Widać, że weekend się zaczął, znowu zaczyna wiać pustkami.

Uporałam się wkońcu ze wszystkimi zdjęciami, aż mi miejsca na albumy brakło na półce :-D

Właśnie skończyłam 45 minutową rozmowę z moim bratem, który akurat jest w drodze do pl.
Jedzie do naszyh rodziców na święta, ja niestety już 2 rok z rzędu spędzę święta tutaj.

Ide oglądać film,

spokojnej nocki życzę,
do jutra

Hello
Świeta zblizaja sie wielkimi krokami, a mały chory, ja mam ospe na 95% :-(
Na nic nie mam siły ani ochoty. Tylko Julka jako jedyna działa i właśnie lukruje pierniczki i jednocześnie ubiera choinke :rofl2:

Gosia, witaj wśród nas:-)

Sencilla szczęśliwego lotu:tak:
Gosia witaj na forum:-). Gratuluję dzieciątka i odwiedzaj nas często:tak::tak::tak:
Ja obie ciąże przechodziłam źle, więc się nie będę rozpisywać. W skrucie napiszę, że ciąże miałam zagrożone, oboje urodzili się w 8 miesiącu. Niko zarażony gronkowcem (wszystko dobrze się skończyło), a Oli urodził się z ciąży z zamartwicą płodu (na szczęście również wszystko jest super):tak:.
Powodzenia Tobie życzę:tak::-)
Beauty dlaczego uważasz, że masz ospe:confused: Jesteś może przemęczona i podziębiona dlatego źle sie czujesz. Zdrówka Ci życzę i postaraj się cieszyć świętami z dziećmi i mężem, bo ja ostatnie święta bez męża spędziłam niestety:-(, ale teraz już tylko razem:tak::-).
Dla mnie też nie będą to łatwe święta w tym roku:no:

Czesc Beauty:-) swieta z ospa to nie najlepsza kombinacja-wspolczuje
Witaj Aneta to rzeczywiscie nieciekawie mialas, ja narazie czuje sie swietnie mam nadzieje ze tak pozostanie do konca. Powiedz mi tylko rodzilas tutaj w Nl??? a jak tak to czy rzeczywiscie opieka lekarska jest tutaj tak fatalna??? Ja zdecydowalam sie rodzic w domu, ale tutaj to chyba nie nowosc, mam 2 bardzo fajne polozne wiec narazie nie narzekam ale martwi mnie troche to ze mieszkam na wyspie i w razie jakis komplikacji to do szpitala daleko :-(

Beauty moja Karina tez ma ospe - już ją zaczęło wysypywać!
Jutro pędzę z nią do lekarza po jakieś mazidło...czy może macie jakies dostepne w sklepach?Może bez wizyty się obejdzie...jak myślicie?:rofl2:
Ja mówie DOBRANOC!:tak:;-)

witam dziewuszki,
ja rowniez zostaje na swieta w Holandii... to juz czwarte swieta z kolei, ktore spedze tutaj... :tak: wlasciwie czesciowo bedziemy tutaj, bo na wigilie jedziemy do mojej siostry, ktora mieszka w Niemczech...:tak::-) choinke juz zakupilismy i od soboty juz ladnie prezentuje sie w salonie... Manuel jest nia zachwycony...:tak::-D a w pokoiku Manuela stoi malutka.... ;-) jutro wybieram sie do Groningen, zeby zakupic swiateczne upominki... jade sama, a Manuel zostaje z papa... ;-)
Sencilla, radosnych i zdrowych swiat bozego narodzenia... milego pobytu w Polsce... :tak:
Anetko, no to "przeszlas za swoje" z tymi ciazami... wazne, ze wszystko pozytywnie sie skonczylo... :tak: fajnie, ze wigilia w szkole sie udala... i udalo Ci sie zrobic jakies fotki? ten Twoj Oliwier to niezly aparacik... zeby tak twardo spac...:-D
Beauty, szybkiego powrotu do zdrowka zycze...:tak:
Gosia, witam serdecznie na forum, gratuluje fasolki i powodzenia zycze... :tak:;-) widze, ze pochodzisz z moich regionow... ja rowniez ze slaska, a dokladniej z Sosnowca... ;-):-)
Ania, Twoj Ernest tez juz chodzi do przedszkola?
a gdzie sie podziewa Pauka? "krzyczala" na mnie, ze sie nie odzywam... :tak:;-):-D a teraz sama gdzies zaginela... :confused:

Aneta, Julka dokładnie 2 tyg temu miała ospę, a ze ja nie chorowałam na to , to sie na stare lata doczekałam:crazy:. Pewnie za kolejne dwa tyg małego wysypie :angry:

Ania, ja do smarowania mam pudroderm z Pl i maść nagietkową, ale wiem ze tutaj też coś z mentolem jest tylko nie znam nazwy.Na niedzieli chyba bylo cos o tym napisane. Zapmniałam pogratulować dofinansowania :tak::-)

Gosia, ja wprawdzie nie rodziłam tutaj, ale mam troche koleżanek i jeszcze od żadnej złego słowa na temat tutejszej opieki w czasie i po porodzie nie usłyszałam, wręcz przeciwnie:-)

Dobranoc kobitki :-)

reklama
No w koncu sie odkopalam z tej sterty ubran:-).Juz wszystko gotowe,jutro tylko do walizek i wyjazd.:-D:-D.
Gosia witam goraca,pisz jak najczesciej.
Sencilla wesołysch zdrowych rodzinnych swiat i samych pieknych dni w nowym roku.:tak:.
Chorowitkom zdowka zycze.
Aneta faktycznie mialas nie ciekawe ciaze ,ale teraz masz piekne dzieciaczki.
Ann a ciebie gdzie wywialo?
Jestem padnieta ide sie prysznicowac i do spanka.
Do jutra kochane:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry