reklama

Holandia

hej dziewczyny,
ja już po śniadanku, Claudia przed chwilą zjadła i znowu śpi (spała od 19:30 do 4:50).

Idę trochę poprasować, żeby później nie mieć zaległości a po nastpęnym karmienu ruszamy na spacerek, bo pogoda u nas piękna, słoneczko ładnie świecie. Właściwie to idziemy do centrum po chleb :-D A że do centrum mam w miarę blisko (chyba ze 3 km w jedą stronę) to idziemy spaceriem - trzeba trochę się dotlenić :-)

reklama
hej dziewczyny!!!
wlasnie wrocilismy od poloznej, no i okazalo sie ze moj rozrabiaka jest zle ulozony :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:teraz ma 1 tydz. zeby ulozyc sie glowa w dol. Jezeli za tydz. nic sie nie zmieni wtedy bede musiala isc do szpitala i tam sprobuja go "recznie" ulozyc a jezeli to nie pomoze wtedy cesarka:szok::szok::szok:. strasznie mnie to jakos przybilo:-(:-(:-(
na poprawienie humoru dostalam zaproszenie na test do ROC
do pozniej dziewczyny

Gosia nie przejmuj się! Maluszek ma jeszcze czas żeby się przekręcić.
Wiem coś o tym, bo sama miałam identyczną sytuację. Do 34 tyg Claudia była dobrze ułożona a na wizycie w 34 tyg okazało się, że leży główką do góry i powiedzano mi dokładnie to samo co Tobie. Jeżeli się nie przekręci sama do 36 tyg, to wtedy ginekolog spróbuje ją ręcznie przekręcić a jak się nie uda to cesarka. W 36 tyg ciąży na wizycie byłam u gina w szpitalu i mała przekręciła się do tego czasu sama. Więc nie zamartwiaj się niepotrzebnie! :-)

Gosia, moja mala tez byla do 37 tyg, 'zle' ulozona, a zdazyla sie ulozyc :)
Masz jeszcze duzo czasu, nie martw sie na zapas!
Wiecie co, ale sie wkurzylam. Dzwonilam do POlski do Urzedu Miasta, powiedzial mi koles, ze nie mam prawa do becikowego, ze musze mieszkac na terenie polski. Powedzialam, ze przeciez duzo rodzin pobiera becikowe, mieszkajac za granica. To on na to, ze to niezgodne z prawem. Mam pytanie do WAs, czy pobierajac becikowe, wpisalyscie na oswiadczeniu, ze mieszkacie na terenie polski?

gosiu- moja znajoma miala tutaj "obracaną" córeczke, mówiła że lekarz dwa razy dotknął jej brzucha i juz dzidzia się obróciła:tak: a ty masz jeszcze czas, więc nie martw się tylko korzystaj z uroków ciąży;-):-)

anetko- szerokiej drogi;-)

Niunia dziękuję;-):-)
Sencilla ja jak poszłam po becikowe to też głupia pochwaliłam się, że mąż pracuje za granicą i powiedziano mi, że nie odstanę. Poszłam do Urzędu Miasta i Gminy po akt urodzenia Oliwierka i zaczęłam rozmawiać z tą miłą Panią i ona mi powiedziała, że każdej matce się to należy. Mam wysłać męża i nic nie mówić, że mąż pracuje za granicą. Tak też zrobiłam, mój M przyjechał na urlop i załatwił wszystko:tak::-) Wręczyli mu jeszcze formularz na rodzinne, mój M zabrał i powiedział, że żona doniesie i nie doniosłam:-D:-D:-D
Tylko ja urodziłam w PL, więc może mi się udało. Sencilla, ale Wy macie stały meldunek w PL:confused: Jeśli nie to zameldujcie się u np Twojej mamy i nie widzę problemu. Zawsze możesz powiedzieć, że urodziłaś w Holandii, a mieszkasz w PL:tak: np pojechałaś odwiedzić koleżankę i urodziłaś;-);-);-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry