reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Ksiazki,ksiazki,absolutnie ksiazki ! Moj dzielny prawie 7-latek maszeruje co kilka dni do biblioteki.Dzial dla dzieci wspaniale urzadzony,poleczki odpowiedniej wysokosci,ksiazki oznaczone kolorami (kazdy poziom czytania = inny kolor),w szkole ten sam system,maluchy sie w tym swietnie orientuja.
Do lektury,prosze panstwa!

reklama
Missdior dobrze mowisz :tak: POLAC JEJ BROWCA!
browar.gif

Och, jak to miło posłuchać, że pociechy nie tylko gapia się w TV, ale również czytają, co w obecnych czasach, coraz rzadszym zajęciem jest. Toola, proszę Cię kobieto, prześlij i mi ten pdf z nauką czytania (może w końcu sama zacznę ;)
Ja mam dla mojej bajki na cd, znaczy słuchowiska i przy tym postaram się jak najdłużej wytrwać, oraz rzecz jasna czytam jej, choć nie zawsze chce słuchać (wtedy przestaję, nie katuję dziecka..) Mój e-mail: paula26@tlen.pl

Hejka,

toola-widze ze u Was coreczka to juz duza pannica, oj zdradz mi prosze sekret na takie kochane dziecko :tak:...o tej metodzie domanowskiej to juz slyszalam ale nikt nie objasnil mi jej tak dokonca, wiec ja rowniec poprosze o te ksiazke nawassia_82@hotmail.com .
Co do czytania to sie przyznam, ze ja jeszcze bedac dzieckiem i potem nastolatka to czytalam zawsze wieczorami przy malej lampce(oczy mi sienie popsuly) i na toalecie :rofl2:.....teraz juz nie mam tyle czasu co kiedys, ale staram sie czytac regularnie "Wojownika Swiatla" Paulo Coelho, uwielbiam z reszta wsio co wyjdzie z pod jego piora ...polecam :tak:
A do mojej pannicy to sie modle aby miala pociag do ksiag za mna, jak na razie albo raczej JUZ oglada z radoscia i kwikami Teletubisie
A toola,powiedz mi duzo mialas problemow z przejsciem na Linuxa, bo ja chce to zrobic na laptopie i obawiam sie ze utrace stara zawartosc jego, a ponoc mozna jakos bezproblemowo to zrobic bez utraty danych-help.
missdior- super tekst z ta zawleczka :-D a synus-tak trzymac :)
Kinia-jak chcesz to Ciebie naucze, latwizna ( przyznam sie ze na przyjazd Poli z rodzinka tez mialam taki placek w planie i sknocilam, bo za bardzo sie staralam:sorry2:)...a ciasta z paczki to uwielbiam Czekoladowe z Delekty.....mmmm juz czuje jego smak...jejciu do wakacji w Polonii zostalo 3,5 tygodnia a ja mam sadlo ze hoho :zawstydzona/y: do tego wtrynilam dzis reszte kremowki :angry:...juz slysze teksty mej mamuski o moim sadle :wściekła/y:
Spadam robic obiad...oby to bylo ostatnie co dzis wpalaszuje !!

A my dzis bylismy na kontroli w consultatiebureau. Moje mlode wazy 6500 i mierzy 66,5 cm :-DZnowu dwie szczepionki. Kobietka powiedziala, ze moge dawac owoce, warzywka i zeby przed snem dowac mleko z rijstbloem, taka papke zeby lycha stawala :tak:
Czyli wszystko zalezy od consultatiebureau, w jednym kaza dawac do 6 miesiaca mleko, w innym, ze mozna zaczac dawac jakies inne pierdolki.

widze ze duzo moli ksiazkowych tutaj, ja tez uwielbiam czytac i moja Krysia ma wiecej ksiazek juz niz wszystkich innych zabawek razem wzietych, wlasnie myslimy zeby jakos sciagnac paczke ksiazek z twardymi stronami z PL bo te co mamy juz po tysiac razy przeczytane, juz mi sie nudza :happy2:

PaulinaAnna polecam destrybucje Ubuntu, podobno najlepsza, ja mam Mandrive i jestem zadowolona, wszystko mi dziala, ale uwazaj z laptopami roznie bywa, nie raz brakuje jakis sterownikow bo wsadza jakis dziwny sprzet, zanim sie przezucisz sprawdz czy ta dyztrybucja sie nadaje na twoj laptop,
dane najlepiej zarihiwizowac na plytkach cd i to po 2 kopie!! przed nowa instalacaja!!
pod linuchem jest inny system plikow i zaora ci dysk, nawet jak zostawisz partycje windowsowa to nie gwarantuje sukcesu, nie raz byly przypadki ze po sformatowaniu czesci dysku, dane znikaly z calego, jest tez opcja postawienia obu systemow, wtedy trzeba zaczac istalacje od windy, a nakoncu linuxa, no coz jest to inny system wiec trzeba sie roznych rzeczy nauczyc, np jak instalowac pakiety (programy )ze zrodel itp ale to nic trudnego, bardzo duzo mozna znalesc na necie na ten temat :-) sorki ze sie rozpisalam, ale jestem informatykiem i mam chorobe zawodowa :p

Pola 30 ja od 7 lat nie mam telewizora :eek: dobranocki Krysi sciagam z netu: Krecik, Reksio itp A co do czytania to radze czytac na poczatku bajki krotkie z 1 zdaniem na strone (albo i z 1 slowem) szybko przewracac strony, czesto a krotko, ja nawet nie raz nie zdaze przeczytac co jest na stronie a Krynia juz mi strone przewraca :rofl2:, czasem tylko pokazyje cos i mowie: To jest pies, a zobacz jak dziewczynka slicznie jedzie na rowerze, i nastepna strona zeby nie zanudzic :sorry2:

czesc!!
troche mnie nie bylo bo mi osly zamiast kablowki internet odlaczyli:wściekła/y: w dodatku w ramach rekompensaty powiedzieli z ete dni odlicza mi od abonamentu...tez mi rekompensata...
ojciec malego zgodzil sie na paszport, jeszcze tylko do urzedu go zaciagnac!!
moj maly zaczyna co raz wiecej mowic, a nawet liczyc po holendersku!! dostalam takie fajne ksiazeczki z holandii i teraz codziennie jemu je czytam. tate tez gonie zeby po holendersku do malego mowil.
ja malemu jakos okolo 3 miesiaca zaczelam podawac kleik, bo mial strasznie zadkie kupki, nie wiele to jednak pomagalo. z tym ze chyba bardziej sie najadal na noc i mniej sie budzil.
toola ja tez prosze o ta ksiazeczke n_j@poczta.fm
kinia tyt mnie nie doluj tymi wakacjami!!!! ja codziennie w pracy siedze po 10 godzin, a czasami nawet dluzej. niestety tyle roboty:(
chcialabym tez malego juz nauczyc samodzielnego zasypiania, ale on tak milo sie przytula i buziaki daje jak zasypia:) ze jakos nie mam serca na razie

Dzień dobry wszystkim,

toola- dzięki za opis, ale chyba za tępa jestem aby sobie z tym poradzić sama, a mój małżonek nie ma zielonego pojęcia o systemie Linuxa, chyba łatwiej będzie się z Tobą umówić na przeprogramowanie systemu :cool2:....a dostałąm e-maila ale wyskakuje bład przy otwieraniu, i nic nie widać :no:
Ma-Rita skoro wszystko dobrze i radzą podawać już posiłeczki to tak rób, ja wysłałam Tobie elektroniczna wersję książki kucharskiej dla dzieci,zawsze możesz spróbować sama zrobić posiłek......z własnego doświadczenia polecam zacząć karmić od warzyw są mniej słodkie więc lepiej się do nich najpierw przyzwyczaić niż do słodkich owoców,i ponoć jest dobrze podawać każde warzywo-owoc po około 1-1,5 tygodnia bo dziecko lepiej się przyzwyczaja do smaku ( teściowa ostatnio o tym przeczytała-i wygląda to na sensowne)
Natalia-cieszę się że będzie paszport, w końcu to jedziesz w odwiedziny do babci dziecka, czyli jego matki więc musiał się zgodzić :laugh2:.....a te spanie kochana to powoli oduczaj syncia, bo za duży na to :tak:
A ja przedstawiam Wam moją pannice, która skończyła dziś 8 miesięcy ( oj zleciało).
Teletubisie na wizji:
232bcf91f76a8fff.jpg

Takiego robi banana jak się denerwuje:

Tak wyglądała w urodziny Królowej ( dopiero teraz tę fotkę znalazłam):

Miłego popołudnia for all :cool2:

PAULINA- Bog zaplac za ksiege kucharska i dobre rady :-) Chyba tak jak radzisz zaczne podawac warzywka a dopiero potem owoce :tak:
Amelka jest slodka jak eklerka i taka duza panna (az mi sie zrymowalo) :-) No i wykapany tatus :tak::tak::tak:
Dzis dostalam wyniki z egzaminow: jeden zawalony (tak czulam, niczego nowego mi nie powiedzieli), drugi zdany--czyli rownowaga w przyrodzie zachowana :tak: Ide zakuwac bo w poniedzialek poprawka :baffled::baffled:
Ech, aby do poniedzialku a potem zaczynam wielkie nierobstwo :-)

reklama
Marita-ciesze się że pomogłam,i duża buźka za komplementy w kierunku mej kozuni :-)Gratuluje zdania egzaminu, ten drugi też zaliczysz, bo jesteś bardzo dobrze zmotywowana mamuśka :tak:
A co tu tak cicho?
Pola-czy wszystko dobrze u Ciebie? Kinia-jak idą sprawy? Missdior-brakuje mi Twego poczucia humoru :blink:
A ja padam, na nowo zaczynają się bóle głowy i mdłości, naszczęście jutro już mam wizytę, i liczę że mój ginek okaże się taki dobry jak go chwalą-ponoć najlepszy w całym szpitalu (oby tak było)
Z pozytywów, po 2 miesiącach śmierci klinicznej powrócił do życia mój laptop, a ja nadal nie wiem co mu nagle pomogło :confused:

Buziaki for all :-)

A nasza ciężarna koleżanka żyje???

Do góry