widze ze duzo moli ksiazkowych tutaj, ja tez uwielbiam czytac i moja Krysia ma wiecej ksiazek juz niz wszystkich innych zabawek razem wzietych, wlasnie myslimy zeby jakos sciagnac paczke ksiazek z twardymi stronami z PL bo te co mamy juz po tysiac razy przeczytane, juz mi sie nudza
PaulinaAnna polecam destrybucje Ubuntu, podobno najlepsza, ja mam Mandrive i jestem zadowolona, wszystko mi dziala, ale uwazaj z laptopami roznie bywa, nie raz brakuje jakis sterownikow bo wsadza jakis dziwny sprzet, zanim sie przezucisz sprawdz czy ta dyztrybucja sie nadaje na twoj laptop,
dane najlepiej zarihiwizowac na plytkach cd i to po 2 kopie!! przed nowa instalacaja!!
pod linuchem jest inny system plikow i zaora ci dysk, nawet jak zostawisz partycje windowsowa to nie gwarantuje sukcesu, nie raz byly przypadki ze po sformatowaniu czesci dysku, dane znikaly z calego, jest tez opcja postawienia obu systemow, wtedy trzeba zaczac istalacje od windy, a nakoncu linuxa, no coz jest to inny system wiec trzeba sie roznych rzeczy nauczyc, np jak instalowac pakiety (programy )ze zrodel itp ale to nic trudnego, bardzo duzo mozna znalesc na necie na ten temat :-) sorki ze sie rozpisalam, ale jestem informatykiem i mam chorobe zawodowa
Pola 30 ja od 7 lat nie mam telewizora

dobranocki Krysi sciagam z netu: Krecik, Reksio itp A co do czytania to radze czytac na poczatku bajki krotkie z 1 zdaniem na strone (albo i z 1 slowem) szybko przewracac strony, czesto a krotko, ja nawet nie raz nie zdaze przeczytac co jest na stronie a Krynia juz mi strone przewraca

, czasem tylko pokazyje cos i mowie: To jest pies, a zobacz jak dziewczynka slicznie jedzie na rowerze, i nastepna strona zeby nie zanudzic